Niinhän siinä taas kävi, että kun menee jonnekin juoksemaan, niin sen jälkeen pitää päästä joka paikkaan muuallekin jolkottelemaan. Ja nyt kun sanon joka paikkaan, niin tarkoitan todellakin että joka paikkaan. Kuten ruotsinlaivan kannelle.

Tiedätte varmaan kuinka joitain ihmisiä kauhistuttaa ajatus lomasta risteilijällä. Kun siellä on eläkeläisiä ja all inclusive ja ne ihmiset "kuntoilevat" kävelemällä laivan kantta ympäri! No itsehän en ymmärrä mitä vikaa tuossa olisi, risteily tyyliin Karibialla tai edes Välimerellä olisi ihana. Mutta koska ei justiinsa ole ylimääräisiä tonneja lojuksimassa, en ole ihan heti lähdössä. Onneksi laivan kannelle pääsee lenkkeilemään nyt Suomessakin.

Viking Line järjestää tulevana sunnuntaina Viking Gracella Graceloppet-juoksutapahtuman. Tapahtuma järjestetään iltalähdöllä, joten juoksemaan pääsee auringonlaskun aikaan kun laiva lipuu Turun saaristossa. Kyseessä ei ole kilpailu, vaan siellä voi jolkotella omaan tahtiinsa noin tunnin verran. Sehän sopii tässä tilanteessa, ja pakkohan tuommoinen on kokea!

Graceloppet-tapahtuma on osa Viking Linen Turun laivojen Wellness-viikkoja. Sen lisäksi laivoilla on liikunnallista ohjelmaa kuten fustraa ja zumbaa, ja ravintoloista saa raaka- ja superruokaa. Lisätietoa juoksusta löytyy täältä.

Joltain laivalta auringonlasku joskus. Kenties Tukholmasta Helsinkiin, Turun saaristosta tämä ei ole.

Laivajuoksun lisäksi pitäisi päästä ihan maallekin pinkomaan. Mieluiten tietysti ulkomaalle, on se aina vaan jännempää niin. Ilmeisesti lupauduin juuri Facebookin chatissa lähtemään Rooman maratonille ensi maaliskuussa, mutta eiköhän sitä ennen yhden kokonaisen ehdi (kuten vaikka sen Mauin krhm joo). Ja monta lyhykäistä, nyt kun tämä jalka taas pelaa (kopkop). Tämä tietää maratonkalenterissa roikkumista, ja otan toki vastaan ehdotuksia kivoista tapahtumista!

Pitäisikö mennä esimerkiksi Pullukka Runiin? Kuka muka ei halua osallistua tapahtumaan, jonka nimi on PULLUKKA RUN?

P.S. Extremerun ei sitten ole "kiva tapahtuma". Vähän haluaisin, mutta mieleni täyttyy kauhulla kun ajattelenkin...toisaalta olen säästänyt vanhat lenkkarit siltä varalta, että menen joskus Extreme runiin. Hmm.

***

I did run a halfmaraton once more, and now I have the urge to run even more. I'll start with Graceloppet, a running event on a cruise boat. How weird and how amazing!

Kommentit (9)

Lii
10/9 | 

Mulla on ihan sama fiilis. Silmät kiiluen kyttään kaikkia hauskoja juoksutapahtumia siellä sun täällä. (En kuitenkaan Graceloppetia, koska mua pelottaa, että liukastun laivan kannella ja juoksut on juostu.)

Riihimäen Zombierun olisi ollut kiva, mutta siihen tuli sitten muuta päälle. Kesäkuussa varmaan kiroan, etten mennytkään.

Ja on tässä sekin puoli, että meidän perhedynamiikka alkaa yskiä, jos rouva käy kaikki viikonloput juoksentelemassa siellä sun täällä, joten vähän tässä pitää itseään rajoittaakin.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
11/9 | 

Itse asiassa muakin vähän pelottaa että liukastun siellä...pitää olla varovainen!

Mietin kans zombierunia, mutta ajattelin että olen liian hidas ja ne zombit saa mut kiinni... Siihen Color Me Radiin olisin mennyt, mutta se peruttiin (Helsingissä ainakin).

Elän toivossa, että ehdin ilmoittautua Terässikaan = lyhyehkö triathlon, jossa viimeiseksi juodaan päälle litra olutta. Tosin pelkään todella, että hukun sinne. Joko uintiosuudessa tai viimeistään kaljapisteellä.

No mutta etkö sä viimeisen vuoden sisällä ole ollut juoksemassa kaksi (vai kolme) kertaa, ei se nyt mun mielestä hirveästi ole. Mä teen yleensä itse niin, että ilmoittaudun ensin ja ilmoitan vasta sitten, tämmöinen anteeksi saa helpommin kuin luvan -taktiikka :D

Lii
12/9 | 

Mä luulen, ettei ne käytä ihan oikeita zombeja siellä! Siihen vaadittaisiin varmaan lupa terveysviranomaisilta!

Ja itse asiassa, jos kympit laskee mukaan, olen ollut juoksemassa viimeisen vuoden aikana viidesti - ei sekään minusta vielä kovin paljon ole, mutta annan silti ajan kulua vielä hetken, ennen kuin ilmoan itseni mihinkään. Siten saan helpommin anteeksikin :D

(On toinenkin syy kyllä: jotenkin tuosta HCR:ista tuli ihan kaamea stressi. Vaikka kuinka muu houkuttaisi, aion nyt tovin juoksennella ihan vain juoksemisen ilosta ja ilmoittautua vasta, kun alkaa näyttää siltä, että tapahtumasta tulee enemmän iloa kuin mielipahaa.)

Muakin tuossa Terässiassa pelottaisi eniten se olut :D

Suvi K.
13/9 | 

Mites Vaarojen maraton Kolilla? :D Kuulemma nimensä mukainen mutta ainakin ois hyvät maisemat!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
14/9 | 

Oletko varma ettei ole oikeita zombeja? Kun jos on, ja ne saa mut kiinni, niin mitäs sitten?? Toisaalta zombit ei kai ole hirveän nopeita...

Mutta eihän nyt alle puolimaratonin pituisia lasketa tässä tapauksessa! Se on kansainvälinen juoksutapahtumiin osallistumattomuussääntö, jota käytetään lähtölupavääntöasioissa! (Lesoamistapauksissa toki lasketaan, kuten myös Olen hyvin vaatimaton, mutta kerron nyt kuitenkin -tapauksissa.)

Joo ei kyllä kannata mennä stressaamaan, menee kaikki ilo siitä hommasta. Mä olen ottanut sellaisen linjan, että treenaan mitä treenaan ja menen juoksemaan. Että mä harrastan oikeastaan juoksutapahtumia enkä juoksemista, niin koskaan ei ole mikään pakko treenata kuin sen verran että jaksaa tapahtuman läpi :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
15/9 | 

Olis kyllä varmasti, mutta taitaa olla turhan rankka tässä vaiheessa! Mä menen nyt vain kaikkeen hauskanpitoon ja kevyeen juoksenteluun.

Ninan verkkareissa
16/9 | 

Joo, tää postaus oli menny multa ohi. Tunnustan! Jatkossa aina synkataan kaikki kutsut, että saan buukattua sut lapsenvahdiksi ja voin osallistua kivoihin juttuihin. Hah. Mä oon osallistumassa duuniporukalla syksyllä tällaiseen hauskuutusjuoksuun: http://www.variestejuoksu.com/

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
17/9 | 

Kuules opetat sen verkkarivauvan nyt pyöräilemään, niin se voi ajaa vieressä! Itse pelkäsin että joku soittaa lastensuojeluun, sen verran pitkiä lenkkejä mun pallerot on joutuneet pyöräilemään vieressä :D Nykyäänhän mä en enää itse pysy perässä, joten... Mutta ehkä tämä saa sut miettimään tota lapsenvahtimista uudelleen...

Onko toi sama kuin se Color Me Rad? Olin menossa Helsingin versioon, mutta se peruttiin. Toi Espoon 13.9. ei kyllä käy mulle, kun olen silloin joko Tukholman puolikkaalla tai valmistautumassa Mauin maratoniin. (No en mä sinne Mauille pääse, mutta yritän saada jonkun maran noille nurkille.)

Ninan verkkareissa
18/9 | 

Kyllä, kun on melkein oppinut kannattelemaan päätään, niin seuraava taito on ehdottomasti pyöräily. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012