Kun säät ovat tänä syksynä olleet mitä ovat, olen alkanut tuntea houkutusta osallistua ryhmäliikuntaan tai siirtyä juoksemaan sisälle. Kuulostaa muuten paljon helpommalta kuin onkaan. Ihmeellisiin vaikeuksiin sitä törmää jo suunnitteluvaiheessa. Tai sitten olen vain erityisen hankala tapaus.

Olen pidemmän aikaa miettinyt kokeilevani hot joogaa, kuulostaa ihan mun jutulta koska olen jäykkis ja tykkään lämpimästä. Googlaamalla päädyin Yoga Nordicin sivuille ja säikähdin. Siellä ei ainoastaan joogata, vaan myös tehdään reiki-vihkimyksiä: Kyky kanavoida reiki -energiaa siirretään suoraan opettajalta oppilaalle vihkimyksen avulla. Kurssin aikana oppilas yhdistetään neljän eri virityksen avulla parantavaan energiaan. Mitä ihmeen virityksiä! Minä haluan venytellä! Lämpimässä! Kuulostaa niin härölle, että mietin uskallanko mennä tuonne ollenkaan. Puolestani jokainen saa kytkeytyä ihan mihin virityksiin haluaa ja uskoa ihan mihin energioihin sitten valitseekin, mutta en halua joutua osallistumaan hartaudenharjoituksiin jos olen mennyt hakemaan jeesiä kireisiin lonkankoukistajiin. Eli miten on, onko joogakoulujen "ei-työväenopisto jooga" automaattisesti jotain muuta kuin liikuntaa? Olenko minä vain ahdasmielinen?

Helpompaa ei myöskään ole siirtyä sisälle juoksemaan. Kun tässä alkaa kohta räntimä ja ilmat kylmenee, juoksumatto kuulostaa kätevältä vaihtoehdolta. Koska en halua juoksumattoa kotiin (kyllä te tiedätte mitä siinä käy: vempeleestä tulee helkutin kallis pyykinkuivausteline alta aikayksikön), mietin tietysti että saleillahan niitä on, sinnepä siis. Kunnes luin Trendi-lehdestä, että: - - aerobiset laitteet ovat kuntosaleilla lämmittelyä varten. Jos salilla on ruuhkaa, juoksumattoa tai kuntopyörää ei saisi varata yli 20 minuutiksi. Jos jonoa ei ole, voit juosta vaikka tunnin. 20 minuuttia?? Jos ei ole ruuhkaa, niin tunti.. Ihan tosissani ajattelin, että sisäjuokseminen olisi vaihtoehto, mutta en todellakaan halua kipitellä siellä, jos takanani on jono kyttäämässä, että lopeta jo.

Älä pelleile siellä, mun vuoro! Kuva täältä.

Mutta hei spinning! Sehän on kivaa ja tehokasta. Menenpä jollekin salille tässä lähellä spinnailemaan, jo tänään. Kun olen ensin selvittänyt lähialueen salit, koluan niiden nettisivuja päästäkseni aikatauluihin, varausjärjestelmiin ja hintatietoihin. Tuntikuvaukset ovat hämmentäviä. En tiedä, voinko mennä tunnille tuosta vain, kun en ole spinnanut kymmeneen vuoteen. Jeesataanko niiden säätöjen kanssa? Hinnatkin ovat sekavia. En ymmärrä hintakausien määreitä, enkä saa mistään tietoa siitä, pääsenkö kertamaksulla mukaan. Lopulta olen aivan uupunut ja jätän numeroni yhteydenottolomakkeeseen. Myykää mulle jotain. Vähän spinningiä, ja sit jos teillä on joogaa ilman energiavirityksiä, niin sitä kans. Jossain oli tunti nimeltä running. Puoli tuntia juoksumatolla. Ohjatusti. Kuulostaa oudolle, mutta miksipä ei. Mutta miten mä pääsen kokeilemaan sitä? Miten??!!

Piloxing on kanssa jännä. Sitähän harrastaa kaikki Hollywood-starat ja nimi on yhdistelmä pilateksesta ja nyrkkeilystä, pakko olla hyvä laji. Yhdistelmät on. Mutta tanssituntiani ennen oli piloxing-tunti, ja kuulin, kuinka ne huuteli siellä jotain sleek-sexy-powerful! yhteen ääneen. Uskomattoman vaivaannuttavaa. En taida mennä.

Sanonpahan vaan, että onneksi harrastan jo liikuntaa. Jos se pitäisi aloittaa nyt niin voi apua.

Kommentit (6)

Merimuumi
7/6 | 

Onneksi itsellä on sen verran vapaat työajat, että voin käydä salilla aamupäivällä tai alkuiltapäivästä, jolloin siellä on ihan puolityhjäää ja juosta saa niin kauan kuin huvittaa. Ruuhkaisempina aikoina oon juossut yleensä sen 20 min, tehnyt välissä muuta ja mennyt uudestaan juoksumatolle kun näyttää väljemmältä.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
8/6 | 

Joo, keskellä päivää on varmasti hyvä vaihtoehto jos sen vaan pystyy järkkäämään. Ja vaihtelu myös, maratonkoulussa sanottiin, että jos ei jostain syystä voi juosta esim. kahta tuntia, niin voi juosta osan ja vaikka pyöräillä osan. Joten voisihan tuolla sekopäisenä hyppiä crosstrainerista juoksumatolle ja juoksumatolta kuntopyörään..

Huomasin myös, että Myllypuron Liikuntamyllyssä on sisäjuoksurata. Sitä kun vetäisi tunteja ympäri, niin voisi olla veikeää.

Mutta olisikohan jossain paikassa niin monta juoksumattoa, että niille voisi ihan hyvällä omallatunnolla mennä kipittämään kuinka pitkäksi aikaa tahansa?

kultahillokala
9/6 | 

Ihanaa, samat ongelmat täälläkin, varsinkin ton juoksentelun kanssa:] PS.Kiitos päivän nauruista:)

tiiti
11/6 | 

Muakin muuten ihmetytti toi Trendin vinkki noista juoksumatoista. En tiedä oliko vinkin kirjoittanut joku, joka ei ihan kamalasti siellä salilla itse käy. Kun sitä mattojuoksuakin voi ihan joku oikeasti harrastaa ja haluta treenata pidempään kuin joku 20 min, mutta ne salilämmittelyt voi kyllä tehdä todella monella muullakin (ja jopa usein paremmalla) tavalla tai laitteella kuin juoksemalla sillä matolla. Että mun mielestä saa juosta niin kauan kuin treeni vaatii (tietty eriasia, jos salilla on vain se yksi surkea juoksumatto), en tosin tiedä, että johtuuko mun mielipide osittain siitä, etten itse sillä ikinä juokse :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
12/6 | 

Jutussa haastateltujen asiantuntujoiden joukossa mainittiin joku Lady Linen johtohenkilö, oletin, että se oli sen kommentti. Mut en tosiaankaan näe mitään järkeä siinä, että aerobiset laitteet olisi pelkästään lämmittelyyn. Ainakaan tällaisilla ns. yleissaleilla, joku voimailusali on ehkä eri asia?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012