Tuli semmoinen olo, että pitääpä testata jotain uutta. Lajiksi valikoitui tribal fusion bellydance.

Tribal Fusion Bellydance on itämaisesta tanssista syntynyt aivan omanlaisensa tanssi, jossa on vaikutteita mm. mustalaistansseista, flamencosta ja katutanssityyleistä, kerrotaan Himo Clubin sivuilla. Kun tuohon vielä lisätään, että tunti on maagisen naisellinen, oli sinne pakko päästä. Haluan ehdottomasti olla maagisen naisellinen, ja taikuutta siihen totta vie tarvitaankin.

Koska mikään henkiolento taikka taikavoima ei toimi, jos ei itse tee mitään, avitin yliluonnollista huolellisella valmistautumisella. Katsoin Youtubesta yhden videon lajista, ja säikähdin niin paljon etten pystynyt katsomaan sitä loppuun. Ei minusta ole tuollaiseen! Sitten ryhdistäydyin ja ostin Cittarista euron luomivärikynän ja Lidlistä kymmenen euron haaremihousut. (Ja vietin tovin syyllisenä kontemploiden sitä, olinko nyt mahdollisesti kulttuurinen omija. Mietin kotvan myös sitä, että oikeasti maagisen naisellinen nainen ei ehkä hanki asusteitaan Lidlistä ja Cittarin alekorista. No ei voi mitään.)

Koska en tietenkään uskalla mennä tuommoiselle pelottavalle tunnille yksin, otin mukaan Pumpui-Lotan, jotten joutuisi yksin häpeämään!

Ennen tuntia oli aika hätääntynyt olo. Se olisi varmasti tosi vaikeaa! Vielä hätääntyneemmäksi fiilis muuttui, kun selvisi, että koko muu porukka oli tehnyt samaa koreografiaa jo pitkään.

No itse asiassa se ei haitannut, koska meistä löytyi tosi nopeasti sisäänrakennettua maagista naisellisuutta. No ei löytynyt, mutta kyllä me jotenkin mukana pysyimme. Haastavinta oli koreografian nopeus. Ei se edes kovin nopea ollut, mutta kun itse on hitaanpuoleinen, ainakin koreoiden hoksaamisen osalta! Meno oli uskoakseni aika erilaista kuin perus-vatsatanssissa, jossa on minulle vähän sellainen 90-luvun jumppasali -klangi.

Liikekieli oli todella ihastuttavaa, ja joo kyllä, voisi sanoa maagisen naisellista. Tuijotimme ohjaajaa ihmeissämme (ja haaveilimme siitä, että voisimme vain juoda kaljaa ja katsoa, kun hän tanssii.) Olisi ihan mahtavaa pystyä liikkumaan sillä tavalla! Toistaiseksi oli hiukan vaikeaa saada vatsalihaksia liikkumaan aaltomaisesti alhaalta ylös ja ylhäältä alas. Tai no ei hiukan vaikeaa, vaan ihan mahdotonta. Lantion pyörittäminen kahdeksikkoa vertikaalisessa suunnassa oli melkoinen haaste sekin. Eipä ollut tullut edes mieleen moinen kuvio.

Lajina tribal fusion bellydance on tosi kiehtova. Visuaalinen puoli on ihan omanlaisensa, ja vaatteet aivan ihania. Ja ne liikkeet...sitten kun ne osaa. Ihan harkitsen, josko tuota jatkaisi pidempään! Helsingissä lajia pääsee treenaamaan ainakin Himo Clubilla. Tallinnan Müstika-studiolla pidetään myös tunteja, ja siellä olen suunnitellut käyväni ties kuinka pitkään. Ehkäpä nyt olisi syytä!

Suosittelen kokeilemaan, jos tunnelmoiva ja sensuelli liikekieli kiinnostaa. Tunnilla joutui vähän pähkäilemään, mutta mitenkään tolkuttoman haastava se ei ollut.

Tältä tribal fusion bellydance näyttää kun sen osaa:

Ja ihan vastaavaa meno oli meilläkin, katso video sulokkaasta liikehdinnästämme instatilintäni @fitnessfuhrer!

Tunti oli maksuton testitunti.

***

I tried tribal fusion bellydance. It was very beautiful, elegant and sensual. Pity that I'm not!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012