Kreikka ja kreikkalaiset! Unohdetaan välillä talouskriisit ja mietitään, miten hienoa porukkaa helleenit on. Ovat antaneet maailmalle paitsi draaman ja filosofian, myös tämän biisin sekä tietysti maratonin. Siinähän olisi jo kylliksi yhdeltä kansakunnalta, mutta niin vaan sieltä tulee myös maailman paras aamu-, väli-, ilta- tai treeninjälkeispala, joka on siis jogurttia, hunajaa ja pähkinöitä.

Teoriassa voi käyttää mitä vaan maustamatonta jogurttia, mutta ehdottomasti herkullisinta on valutettu kreikkalainen jogurtti.

Isommista kaupoista löytyy Total-jugua, jonka on oikein makoisaa. Parhainta Totalia minusta on 2% -versio, mutta sitä en ole Suomesta löytänyt. Täysrasvainen (5%) on tosi hyvää ja myös 0% on ihan kelpoa. Valion uusi kreikkalainen jugu ei harmillisesti ole valutettua, pienempi nestepitoisuus kun tekee koostumuksesta ihanan pehmeän ja täyteläisen. Pähkinät ja hunajan voi valita miten tykkää ja pähkyt voi jättää poiskin (tosin en suosittele, alempana terveysfaktaa, jonka luettuasi viimeistään haluat ne mukaan!).

Helpoimmillaan pistät nämä simppelisti kulhoon. Pienellä hifistelyllä maustat jogurttia vähän sitruunalla tai raastetulla sitruunankuorella. Epäautenttinen hifistelijä lisää pikku ripauksen sokeria ja vaniljaa. Frozen yoghurtiin rakastunut epäautettinen hifistelijä (jep, minä) tekee näin: Pistä Total-purkki pakastimeen tunti-pari ennen syömistä. Ota kylmettynyt kippo ulos, kaapaise kulhoon, mausta hippusella sokeria & vaniljaa, sekoita, valuta päälle juoksevaa hunajaa mielellään jännästi kuvioiden, ripottele päälle pähkinämuruja, syö ja pohdi ääneen kerta toisensa jälkeen, että miten ihmeessä tämä voi olla näin hyvää.

Kas näin lomalla. (Ja silloin kun kamera vielä toimi...)

Paitsi että tämä on tosi herkullinen kombo, se on myös tosi terveellinen. Aika yllättävilläkin tavoilla:

Hunaja tappaa bakteereja (infoa suomeksi täällä, aluperäiseen tutkimukseen voit tutustua täällä), mikä on sellainen hyöty, jota flunssa-altis ei voi jättää käyttämättä. Hunaja myös auttaa yskään, (suomeksi tietoa täältä ja alkuperäinen tutkimus täältä) mieluummin sitä antaa lapselleen kuin yskänlääkettä (kunhan lapsi on yli vuoden ikäinen). Onhan se tietty myös lisäaineeton luonnontuote täynnä vitamiineja ja entsyymejä. Jos et tykkää hunajasta, niin kokeile joskus jotain toista lajia, ne eivät maistu samalta!

Pähkinöiden hyödyt ovat varmaan useimmille tuttuja. Hyviä rasvoja, kivennäisaineita, kuitua, vitamiineja...ja että miten makoisia!

Jogurtistakin saa proteiinia (Totalissa 9–10,3 g 100 grammassa), vitamiineja ja kivennäisaineita. Lisäksi siinä on maitohappobakteereita, jotka parantavat vastustuskykyä.

Eikä tässä vielä kaikki! Pähkinät sisältävät myös antioksidantteja, jotka voivat vähentää liikunnan aiheuttamaa oksidatiivista stressiä, ylläpitää vastustuskykyä ja edistää palautumista, kertoo Olympiakomitea. Palautuminen käynnistyy kivasti myös annoksen sisältämien proteiinien ja hiilarien ansiosta.

Katso mitä vielä saat!  Jogurtti ja pähkinät näyttävät auttavan painonhallinnassa muun muassa hyvien bakteerien ja kylläisyyden tunnetta lisäävien ominaisuuksiensa takia (kohuotsikointia suomeksi täällä ja alkuperäinen tutkimus luettavissa täällä). Tosin tämä hyöty saattaa kumoutua, jos annoksen tekee kuten ylemmässä kuvassa, joten arkiherkkuna lienee parempi tällainen:

***

Greece, home of drama, philosophy and marathon has also provided the world the best snack there is. Greek strained yoghurt (such as Fage Total) with nuts and honey is just as good as it gets. For some frozen yoghurt -feel froze the can about an hour or so, add pinch of sugar and vanilla or some lemon peel, mix, pour on the honey and sprinkle the nuts on top.

According researchs the trinity of honey, yoghurt and nuts will keep you fit and healthy, more info via the links above.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012