Sokerista ja kehäkukasta valmistuu kuorinta-ainetta.
Sokerista ja kehäkukasta valmistuu kuorinta-ainetta.

Olen nirso kosmetiikkani suhteen. Nirsoilusta huolimatta en ole koskaan tullut ajatelleeksi, että kauneudenhoitotuotteita voisi valmistaa itse, ja siten saada niistä esimerkiksi toivomansa tuoksuisia.

Kun kaverini ehdotti osallistumista Juuret maassa -luonnonkosmetiikkatyöpajaan, en ollut hirveän innostunut. Menin kuitenkin mukaan, ja kyllä kannatti!

Kosmetiikkatyöpaja järjestettiin kaverini kotona, jonne pajan vetäjä toi kaikki tarvittavat aineet ja välineet sekä pakkausmateriaalit.

Raaka-aineiden kanssa puuhastelu oli tosi rentouttavaa.

Saimme reseptit luonnonmukaista jalkakylpysuolaa, vartalon kuorinta-ainetta ja jalka- tai kosteusvoidetta varten. Aloitimme nuuhkuttelemalla eteerisiä öljyjä sekä kasveja, joilla hajustaisimme keitoksemme.

Kylpysuolan ja kuorinta-aineen valmistaminen oli nopeaa ja helppoa. Haastavinta oli miettiä tuoksut haluamansa mukaisiksi ja harmonisiksi!

Voiteen valmistus oli hieman työläämpää. Jotta siihen saatiin emulsiomainen rakenne, sitä täytyi kuumentaa, sekoitella ja jäähdyttää.

Seoksessa käytettiin vain luonnokosmetiikassa sallittuja raaka-aineita. Tällainen on esimerkiksi säilöntäaine, jota ilman voide säilyisi vain viikon verran.

Emulsion jäähdyttäminen sekoittamalla vei eniten aikaa.

Oli todella hauska huomata, millä tavoin eri öljyt ja hauduttamamme "tee" sekoittuivat ihan oikean kosteusvoiteen näköiseksi!

Eteerisiä öljyjä lisäämällä voiteesta sai herkullisen tuoksuisen. Itse inspiroiduin mojitosta, ja tein mintun ja limetin tuoksuisen jalkavoiteen. Valmistus oli yllättävän helppoa, ja kosteusvoidetta voi kuka tahansa keitellä kotona, mikäli hankkii tarvittavat aineet. Tarkka kuvaus valmistusprosessista löytyy täältä.

Näyttää suorastaan syötävältä, ja syödä sitä voisikin!

Jalkakylpysuolaa en tehnyt lainkaan, koska en kerta kaikkiaan ole sellainen ihminen, joka pystyy istumaan paikoillaan jalat jossain paljussa. Sinänsä harmi, sillä porukassamme kaikkein herkullisimman tuoksuinen tuote oli laventeli-lime jalkakylpysuola.

Laventeli-lime-kuorinta, appelsiini-neilikka-kuorinta ja mojito-jalkavoide.

Kosmetiikkatyöpaja yllätti tosi positiivisesti! Alkoi ihan kutkuttaa, että josko sitä tekisi jatkossa osan kosmetiikastaan ihan itse. Tietäisi ainakin, mitä siinä on, ja saisi juuri sellaista, mitä haluaa.

Työpaja oli hyvä tapa kokeilla kosmetiikan valmistusta ilman, että tarvitsee hankkia raaka-ainevarastoa itselleen. Varsin hauskaa oli myös vertailla, millaisia tuoksu- ja koostumusyhdistelmiä porukassamme keksittiin valmistaa.

Luonnonkosmetiikkatyöpajan voi järjestää esimerkiksi kotona, kaveri-, polttari- tai työporukalla. Työpajassa voi valmistaa mm. palasaippuaa, kosteusvoidetta, vartalovoita tai puhdistusemulsiota.

Jos on päässyt käymään niin, että olet unohtanut äitienpäivän, tässä vielä viime hetken vinkki!

Sokerista tehtävän kuorinnan valmistaa muutamassa minuutissa, ja monilta löytyy aineet kotoa tai ne voi kipaista mistä tahansa kaupasta.

Tarvitset lasipurkin, sokeria noin 3/4 purkin vetoisuudesta, oliiviöljyä ja tuoksuaineita kuten eteeristä öljyä, siemeniä vaniljatangosta tai kardemummaa. Osa sokerista voi olla tummaa. Lisää öljyä vähin erin sokeriin, kunnes se on hieman tahnamaista, mutta sokeri ei ui öljyssä. Lisää tuoksuaine, sekoita ja purkita. Jos jaksat, askartele etiketti.

***

We had girls' get-together and we learnt how to make natural cosmetics. I was bit sceptical at first, but the workshop turned out to be super fun!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012