Tänään haluan avautua teille raskaasta elämästäni feministinä!

Monethan ajattelevat, että arjen feminismi on helppoa. Otetaan vähän kierroksia pikkujutuista netissä, harjoitellaan peilin edessä rumalta näyttämistä, käydään viikonloppuisin munillepotkimisen intensiivikursseilla, kytätään, että onhan lasten päiväkerhossa leluina pelkkiä sukupuolineutraaleja kiviä, heitellään tikkaa Anu Saagimin kuvaan, ostellaan valtavankokoisia alusvaatteita marketista ja katsotaan yksityisessä selaustilassa Hunksien keikkaa Youtubesta kun on ensin juotu pullo kossua, koska feministinä voi tietenkin juoda kuten mies tai mielellään enemmän (tää on just tätä kun naisena pitää aina tehdä kaikki vähintään tuplasti paremmin!). (Ja siis katsoin sitä keikkaa koska analysoin maskuliinisuuden representaatioita kulttuurissamme!)

Mutta ei patriarkaattia vastaan taistelu ole niin yksinkertaista! Koska partiarkaatti on v*ttu kaikkialla! Välillä sitä haluaisi tehdä vaan omia juttujaan, kuten esim. kaivella nenää ja ostella uimapukuja netistä, mutta ei. Siitäkin tulee hirveät ongelmat.

Jos et tiedä, niin tämä on Jucci. Ei Yucci, kuten luulin. Kuva Iltalehti.

Ajattelin, että ansaitsen toisenkin päheän uikkarin Arenan glitterpukuni seuraksi, kun kerran olen niin käsittämättömän urhea ja tulen hengailemaan uimahalleissa aikaisempaa enemmän. Ok, ostan suomalaisesta nettikaupasta. Hirveitä tantta-uikkareita siellä. Paitsi että feministinä en voi käyttää termiä tantta-uikkari. Koska vanhemmalta naiselta näyttämisessä ei ole mitään vikaa! Eikä vanhemmissa naisissa! Eikä naisissa! Saatana! Miksi minua sorretaan täällä koko ajan!

Ulkomaisiin nettikauppoihin siis, klik klik.

Jopas alkoi löytymään! Niin paljon kaikkea kivaa, että tuli ihan valinnan vaikeus! Tuollainen kiiltävä? Tuollainen hippisekoilu, missä on kukkia ja norsun pää? Uimapuku, jossa on Che Guevaran kuva? Che Guevaran?! Miksi ei ole uimapukua, jossa on naispuolisen vapaustaistelijan kuva? Haluan sellaisen!

Mutta kuka siinä voisi olla? Jeanne d'Arc? Onko Jeanne d'Arc tosiaan ainoa? Olen huono feministi kun en tiedä näitä. Vai eikö heitä ole? Koska kaikki naiset ovat aina joutuneet olemaan keittämässä helvetti puuroa ja lapsia ja miehet ovat vapaustaistelleet miten huvittaa! Ristus tämä on väärin! Alan valmistamaan uimapukuja, joissa on Tarja Halosen kuva. Tai ehkä sellaisia, joissa on Anu Saagimin naama ja tikkataulu? Siinä olisi monitasoista symboliikkaa. Hhmmm.

Okei, malli löytyi. Otan sen, missä on mansikkadrinksun kuva. Se on stereotyyppinen naisten juoma, mutta menköön tämän kerran. Onhan se kuitenkin alkoholia, ja kuten todettua, voin juoda kuten mies (tai siis enemmän).

Sitten pitäisi päättää koko. Mittataulukon mukaan olen yhtä aikaa kolmea eri kokoa, rinta, vyötärö ja lantio osuvat jokainen omaan sarakkeeseensa, eivätkä muodosta yhtenäistä pötkylää kuten kroppani ilmeisesti pitäisi. Puvun leikkaukset imartelevat uimarin vartaloasi, lukee kuvauksessa. Näin sitä survotaan naisia yhteen muottiin! Miksi näitä vaatteita tehdään jotain epärealistisia ihanteita varten! Ulkonäköfasismia! Ja miksi naisten uimapuvussa on yläosa! Miksei housuosa riitä, niin kuin miehillä! Moralismia! Alistamista! Menen ensi kerralla uimahalliin alasti, pelkässä hiihtomaskissa! Alkaa riittää tämä riisto!

Jotain pitäisi nyt saada sinne koriin. Ohjeet käskivät valita koon lantion mitan perusteella, ja ottamaan epäselvissä tapauksissa suuremman. Syvää hämmennystä kokien mittailen lantiotani. Leveimmästä kohdasta? Vai lantion kohdasta? Miten ylhäältä? Miten alhaalta? Tämä johtaa siihen, että melkoista epävarmuutta tuntien klikkaan koriin uikkarin koossa XL. XL?!

"Selvyyden" vuoksi M koko oli ilmaistu M/ 14 yrs. Ai että M koko on sama kuin 14-vuotias tyttönen? Siis M niin kuin MEDIUM?! Nämä epärealistiset vartalomallipaineet alkavat toden teolla käydä hermoilleni. Missä niitä hiihtomaskeja myydään? MISSÄ?! (Mitä jos neuloisin sellaisen itse, se voisi olla mukavaa? Hei nyt keskityt, et ala neulomaan yhtään mitään, se on patriarkaatin juoni pitää sinut kotona pikku puuhastelujen parissa.)

Kuva Turbo Swimwear.

Ostos on suoritettu ja luottokortin numerot näppäilty, mutta en ole tyytyväinen. Nyt vasta tajusin. Kaikkien näiden uimapukujen leikkaukset.

Jalansuut nousevat lantioluiden päälle kuten kultaisella kahdeksankymmentäluvulla. Se sellainen leikkaus, joka kuulemma imartelee lyhyitä jalkoja ja on muutenkin seksy. Lyhyet jalat ovat ihan yhtä hyvät kuin pitkätkin! Eikä minun tarvitse olla ketään varten seksikäs! Varsinkaan uimahallissa! (Älkää katsoko minua törkeät äijät, minä olen täällä treenaamassa! Miksei kukaan katso minua? Ettekö tajua, törkeät äijät, miten kuuma olen?) Mutta ei auta: joka ikisessä mallissa, myös siinä, jota toivon mukaan nettipuljun varastolla kääritään jo silkkipaperiin, on lahkeensuut leikattu lähes kainaloihin asti.

Tiedättehän, mitä siitä seuraa! MITÄ MINÄ TEEN?!

Ei tuollaisessa uikkarissa voi mennä julkiselle paikalle kekkaloimaan ilman, että sheivaa. Pilaahan se tunnelman, jos heiluu altaan reunalla äärettömän päheässä mansikkadaiquiri-uikkarissa ja drinksulasin jalan (ja oman jalan) juuresta pilkistää villiintynyt puutarha.

Miksi oi miksi minä ajattelen näin! Karvanpoistoshow ja -bisnes on PATRIARKAATIN KATALA JUONI jonka tarkoitus on sekä saada minut tuntemaan epävarmuutta että pitää minut poissa muuttamasta yhteiskuntaa!

Mutta en halua mennä karvat vilkkuen uimahalliin, se ei vaan näytä hyvältä. (Älkää nyt aloittako siitä, että äsken halusin mennä sinne pelkässä hiihtomaskissa. Ei liity tähän yhtään.) MITÄ MINÄ TEEN?

Alistunko patriarkaatille jos poistan ne karvat? Olenko jengipetturi? Surumielisenä tajuan, että naamastani ei salettiin paineta ikinä uimapukuja, jos varaan ajan sokerointiin.

Toisaalta. Tilaamalla karvanpoistoajan tukisin naispuolista ja todennäköisesti vielä ulkomaalaislähtöistä pienyrittäjää. Se, joka veloittaa vain kolmekymppiä ei varmana maksa veroja. Joten oikeastaan pimeässä karvanpoistossa käyminen voidaan tulkita anarkofeministiseksi teoksi, eikö?

Ilahdun ajatuksesta, mutta se ei poista sitä, että kykenen näkemään tämän kuvion taakse. Korkealle leikatut, paljastavat uikkarit ovat "muotia". Näinhän meille uskotellaan, ja horistaan vielä jotain siitä, kuinka leikkaus imartelisi vartaloasi. Mutta älkää langetko tähän ansaan, hyvät naiset, hyvät siskot, hyvät taistelutoverit!

Kyseessä on synkkä salaliitto. Korkea leikkaus on olevinaan viaton, mutta sen tarkoitus on ajaa sinut häpeämään normaaleja asioita kropassasi, kuten lyhyitä jalkoja ja häpykarvoitusta. Sen tarkoitus on ajaa sinut kiskotuttamaan karvojasi klöntillä kuumaa sokeria tai viettämään iltoja lukittautuneena kylppäriin pinsetit ja suurennuslasi kädessä. Valveutuneimmatkin meistä se vangitsee sohvalle sukkapuikkojen kanssa, hiihtomaskin ohjetta tihrustamaan. Sillä välin miehet hallitsevat maailmaa yhä edelleen... Alkaa ihan selkäpiitä hyytää tämä KAVALUUS.

Voi että joskus olisi mukavaa vaan istua sohvalla kaivelemassa nenää ja ostelemassa uimapukuja netistä. Vaan ei. Raskasta on.

 

P.S. Tämä ei ole Turbo Swimwearin mainos, valitettavasti. Tuo puku maksaa kuusikymppiä. Kuusikymppiä!

P.P.S. Kuvat on varastettu netistä kunnon anarkofeministiseen tapaan.

***

I want a new swimsuit. Just wondering why are those so high-cut nowadays?

Kommentit (8)

Suvi K.
9/8 | 

Kiitos päivän nauruista! :D 

Mä käytän juuri tuosta syystä (ja koska se on musta muutenkin kiva) kaksiosaista uikkaria, jonka alaosa muistuttaa lähinnä minishortseja. Hienoja printtiuikkareita aina välillä kuolailen, mutta ne ei ikinä istu päälle. :/

T. Suvi

http://www.lily.fi/blogit/sisunainen

Emma W
10/8 | 

Loistavaa :D Ei oo helppoa feministillä! Nytkin istun metrossa ja mietin että miksi naiset istuu aina lysyssä ja miehet rennosti jalat leveällä ja kohennan kroppani epäluonnolliseen ryhtiin koska hei, naiselle on täällä metrossa ihan yhtä suuri oikeus jalkatilaan kuin miehillä!!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
12/8 | 

Mä nyt innostuin näistä, kun toi yläkuvassa oleva uikkari yllättäen sopii. Sortsimallista mun on vaikea löytää sellaista, missä lahkeet ei keri ikävästi nivusiin. Mulla on yksi sellainen alaosa (näkyy waterline-postauksissa), mutta se on sen verran isoa kokoa, että en uskalla pitää sitä uimahyppimässä :D Haluaisin hyppimistä varten myös jotkut päheät bikinit, mutta se on sitten ihan oma shownsa, että löytää yläosan, jossa uskaltaa hyppiä :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
13/8 | 

Emma W: Joo ei todella ole :O Mutta tosi hyvä! Ota oma tilasi! Älä luovuta vaikka sua yritetään ajaa ahtaalle! Just tollee sitä meitä riistetään, ja sanotaan vielä että se johtuu vaan siitä että sulla on lyhyemmät jalat kuin miehillä! Kyllä sitä tilaa saa silti ottaa! Eikä kenenkään ei tarvitse istua ryhdikkäästi!!

Evkka
15/8 | 

Vierailija kirjoitti:

Loistavaa :D Ei oo helppoa feministillä! Nytkin istun metrossa ja mietin että miksi naiset istuu aina lysyssä ja miehet rennosti jalat leveällä ja kohennan kroppani epäluonnolliseen ryhtiin koska hei, naiselle on täällä metrossa ihan yhtä suuri oikeus jalkatilaan kuin miehillä!!

Vastaisku isäntämiesistunnalle:

https://www.facebook.com/events/491177721047628/

Kaisa
16/8 | 

Voi apua! :D Kummasti tulee mieleen se, kuinka aikanaan Che Guevara -paitoihin kyllästyneenä tein itselleni Simone de Beauvoir -paidan. Punapohjaisen, pelkistetyn varjokuvan kuten Guevara-paidatkin olivat, totta kai. Se on rankkaa olla anarkofeministi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012