Kurkatkaas nämä pari kätevää kesäistä nettilistausta:


Mistä luomumansikkaa?


Kotimaisia mansikoita! Ihan justiinsa! Ihanaa! Mutta väittävät, että mansikassa on erityisen paljon kemikaalijäämiä, esimerkiksi torjunta-aineista. Toiset sanovat myös, että se nahkea, hiukan tanniinisen oloinen maku, joka mansikan aromin joskus pilaa, johtuisi näistä aineista. Eviran mukaan kotimaisessa mansikassa on (omenan ohella) suurimmat kemikaalijäämämäärät  - mutta nekin sallituissa rajoissa.


Mikäli jäämät kuitenkin pelottavat tai eivät vain houkuta, voi ylimääräisten aineiden ja ehkä myös tympeän maun välttämiseksi testata luomumansikkaa. Ongelma vain on siinä, että eihän sitä tiedä mistä sitä saa. No nyt tietää, sillä Pro Luomu ry on kerännyt Luomunjuuret-sivuille päivittyvän listan Suomen luomumansikkatiloista. Kätevää.


Pro Luomu infoaa vielä että luomun ja tavanomaisen mansikan suurin ero on viljelymenetelmissä: luomumansikkaa ei lannoiteta kemiallisilla lannoitteilla eikä sen viljelyssä käytetä synteettisiä torjunta-aineita. Näistä syistä luomumansikan kuiva-ainepitoisuus on usein korkeampi kuin tavanomaisesti tuotetun mansikan, eli suomeksi sanottuna luomumarja sisältää vähemmän vettä ja enemmän mansikkaa.


 


En halua treenata sisällä! Minne menen?


Lämmin sää! Aurinkoa! Ihanaa! Treenaaminen olisi suunnitelmissa, mutta ummehtunut sisätila ei. Hesari on ystävällisesti koonnut listan Helsingin ilmaisista ulkoliikuntaryhmistä ja -paikoista. Ohjattua ryhmää löytyy jos jonkinlaista, ja sanoinko jo, että ilmaiseksi? Kurkkaa koko lista täältä http://www.hs.fi/kaupunki/Helsinki+hellii+kes%C3%A4liikkujaa/a1305690755265. (Hmmm näköjään tekninen ongelma estää nyt linkin laittamisen siistimmin...olkoon toistaiseksi noin.)


Oletan, että Hesari päivittää listaa vielä, sillä siitä puuttui ainakin Talin perhepuisto (tai perhepolku se virallisesti taitaa olla), vaikka se löytyykin lähiliikuntapaikat linkkiä seuraamalla. Länsi-Helsingissä sijaitseva Talin perhepolku on erityisen suositeltava vaihtoehto lapsiperheille, sillä ulkokuntosalilaitteiden lähistöllä on leikkialue. Testattu on, ja toimii! Kurkkaa täältä http://www.hel.fi/hki/liv/fi/liikuntapaikat/l_hiliikuntapaikat/talin+liikuntapuiston+l_hiliikuntapaikka+perhepolku (korjaan nämä linkit kunhan tekniikka suostuu yhteistyöhön.)


***


Finnish farmers selling ecological strawberries are listed here and free exercise groups and areas in Helsinki during summer here http://www.hs.fi/kaupunki/Helsinki+hellii+kes%C3%A4liikkujaa/a1305690755265

Kommentit (2)

Sal-la
1/2 | 

Hei mahtavaa! Just tänä aamuna pohdin, että mistäköhän sitä vois käydä poimimassa luomumansikoita, tää tuli kuin tilauksesta! :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012