Taisi olla tosi huono idea nuo viikkokatsaukset. Jätän yhden välistä, koska en viitsi valittaa kuinka en ole taaskaan tehnyt mitään. (Tosin toivon mukaan ensi viikolla saan aikaan kunnon pätemispäivityksen, jossa on mukana esimerkiksi pisin ikuna juoksemani lenkki.) Valitan sen sijaan muista asioista!

Olen ennenkin avautunut siitä, miten mediassa kirjoitetaan naisurheilijoista. Ja kuulkaa kyllä tänä aamuna taas riipi kun luin Hesarin juttua Eva Wahlströmin vakavasta sairastumisesta. Kiinnostava ja koskettava juttu, mutta hei se kielenkäyttö. Koska kuulun siihen koulukuntaan, joka ajattelee, että todellisuus luodaan kielellä, ottaa kyllä tämmöinen kupoliin:

Pitkä kähärä tukka heiluu pikimustana, ja nyrkkeilijä liikkuu kuin kissa

Ruskeasuon nyrkkeilysalissa. Viime keväänä tukka hehkui punaisena ennen titteliottelua., kirjoittaa Ari Pusa. Liikkuu kuin kissa? Okei, tuo voi olla sopiva ja siten neutraali tapa kuvata Wahlströmin liikehdintää, en tiedä. Hiukan kyllä kalskahtaa korvaan. Mutta nuo hiukset? Miten ne liittyvät asiaan, kysyy nyrkkeilyä ymmärtämätön  ja närkästynyt lukija (siis minä). Varmaan yhtä paljon kuin kesän olympialaisten aikana uutisoidut naisurheilijain kynsilakat.

Kuva Hesarin sivuilta, kuvaaja Outi Pyhäranta.

Noh, Wahlström on siis tolpillaan ja harjoittelee, mutta tilanne ei ole auvoinen. Käytännössä lääkitys estää Wahlströmiä harrastamasta ammattiaan., harmittelee Pusa. Harrastamasta? Niin, eihän naisurheilu ole mitään oikeaa työtä saati oikeaa urheilua, vaan harrastamista...

Vakavasta aiheesta huolimatta Pusa löytää ilonaiheen siitä, että Wahlström joutui luopumaan tammikuulle suunnitellusta maailmanmestaruusottelusta: - -naama säilyy nyt ehjänä. No hienoa! Sehän on naisnyrkkeilijöille erityisen tärkeää!

Jutun laidan kommentissa Pusa povaa uralle jatkoa: Wahlström on niin sitkeä nainen, että ihmettelen, jos hän ei nouse uudestaan kehään. Sitkeä nainen? Miksi ei vain sitkeä? Onko sitkeä nainen vähemmän vai enemmän sitkeä kuin sitkeä mies? Tai mies?

MUOKATTU 15.1. klo 21.14: Kolmanneksi viimeinen kappale jäi jostain syystä matkan varrelle, lisäsin sen.

***

Women in sports. First they're women and secondly they're athletes. That's why it is so important to know how Europe's Boxing Champion Eva Wahlström wears her hair. Well, actually I'm interested about that too, but there's a time and place for everything.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012