Olihan melkoinen kisaviikonloppu.

Sunnuntaina oli esikoisen ties kuinkamonennet ja lauantaina kuopuksen ihka ensimmäiset viralliset telinevoimistelukisat. Kisat ovat aina rankkoja (vanhemmille), mutta ekoissa on ihan erityinen hermoilumomentti. Sitä kun ei yhtään voi tietää, miten lapsi kilpailemiseen reagoi. Erinomaisen hyvin, kävi ilmi. Siitä huolimatta virkkaustyö välillä melkein juuttui paikoilleen kun lanka kastui, koska kädet hikosivat niin paljon.

Takanani istuva nainen kertoi suorastaan liikuttuvansa katsoessaan pikkuisia kilpailijoita, marssimassa topakkoina. Kukapa ei. On ihmeellistä, miten reippaita ja taitavia he ovat! Minä en ollut tuollainen lapsi, ainakaan muistaakseni, vaan kaikkea muuta. Pistää kyllä miettimään, että mikä on syy ja mikä seuraus. Lasten kilpaurheilusta voi olla montaa mieltä, mutta sitä ei voi väittää, etteikö se opettaisi monia hyviä asioita.

Samaa naista liikutti myös se, kuinka äidit ovat heränneet aamuvarhaisella tekemään kampauksia. Itse jätin Huoratronin keikan väliin ja nousin kuuden jälkeen (jos tunnet minut, niin tiedät, minkä kokoluokan uhrauksista nyt puhutaan). Kampaus väkerrettiin vasta junassa, minkä jälkeen vuorossa oli panikointiosuus.

Pikkuisten kanssa sitä hermoilee vain suorituksen sujumista (ja huomaa mutisevansa puoliääneen pysy pysy pysy hyvä hyvä hyvä tosi hienosti menee tosi hienosti menee), mutta isompien kanssa alkaa olla jo huolissaan siitäkin, käykö suorituksessa jotain. Sen verran kuumottavia temput alkavat olla. Äitiydestäkin voi olla montaa mieltä, mutta sekin opettaa monia hyviä asioita.

Kotimatkalla kisoista ilmestyi yllättävä mahdollisuus lähteä Hämeenlinnaan katsomaan Pole Night Showcase -tankotanssikisoja. Olin ajatellut jättää ne väliin, viikonloppu kun oli täynnä ohjelmaa. En sitten malttanut. Vedin pikaiset nokoset, kiskoin päälle ensimmäiset käteen osuneet bilekelpoiset vaatteet  ja suuntasin kohti Aulankoa.

Paikalla valitin, miten olen herännyt kuuden jälkeen ja reissannut ristiin rastiin eteläistä Suomea ja hermoillut kisoissa koko päivän. Miksi sinä sitten vielä lähdit tänne, kysyttiin.

Rakkaudesta lajiin. Mitäpä muuta.

Tankotanssikisat, tai ainakin tällaiset showcaset, ovat ainakin toistaiseksi, hyvin erilaisia kuin telinevoimistelukisat. Lajeilla on yhtäläisyyksiä, mutta tankokisat ovat vielä hyvin sanoisinko armollisia. Niissä voi kilpailla tai esiintyä yhtä lailla pitkällä voimistelu- ja tankotaustalla kuin puolen vuoden treenilläkin. Intohimosta ja uskalluksesta palkitaan aina, jos ei tuomaristo niin yleisö ainakin.

Huippuesitykset ovat huippuesityksiä: siksihän kisoihin tullaan, että nähtäisiin jotain ihan uskomatonta. Mutta tankokisoissa muistetaan, että häikäisevän voiman, notkeuden, säteilyn ja ilmaisukyvyn lisäksi myös uskallus nousta lavalle on jotain ihan uskomatonta sekin. Varsinkin, jos tie sinne on johtanut sohvanpohjalta, tai jos se on jotain, mitä ikäisesi tai sukupuolesi edustajat eivät yleensä tee. Näissäkin kisoissa esiintyi useampikin täysin nollasta aloittanut sekä 55-vuotias Olavi Heino.

Hulda ja Iris. Kuva Rock the Pole.

Videoita ei vielä ole nähtävillä, mutta omat lempparini olivat (ei yhtään puolueellisesti) Rock the Polen Hulda ja Iris, jotka palkittiin Best floorwork -tittelillä ja Lotta Mirtti, joka palkittiin parhaasta flowsta. Ensimmäinen oli parhaiten synkassa olevaa paritankoa, mitä olen koskaan nähnyt, ja toinen oli kaikin puolin sulava esitys – ja mitkä nilkat!

Ja olihan siellä kaikenlaista silmäniloa noin muutekin. Mikä jätettäköön nyt yksilöimättä, viattomien suojelemiseksi. (Heitä kiusattiin ihan tarpeeksi jo illan aikana.)

 

Ylin kuva Hannu Sipilä/ Suomen Taitovoimisteluklubi.

***

My weekend was full of competitons. I did not compete, but my kids and friends did. This was enough to make me very nervous and very exhausted!

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012