Täytyy pistää heti putkeen uusi postaus, kun oli niin inspaava juttu Kirkko & kaupunki -lehdessä. Nimittäin melkoinen menovinkki: Dance+Pray dancemessu pidetään Agricolan kirkossa 14.3.2013. Dancemessu!!!

Muistaakseni jumalanpalveluksessa ei näytä yleensä ihan tältä. Kuva Dancemessun sivuilta, kuvaaja Mika Tunturi.

Dancemessu?!?

Mikael Agricolan kirkossa pidettävän messun alussa kristillistä elektronista musiikkia tuottavan Audilen dj Risto Poukka soittaa tanssittavaa trance- ja housemusiikkia levyiltä. Ehtoollisen aikana kuullaan virsiä klassisessa eurodance-muodossa kristillistä dancemusiikkia säveltävän G-Poweredin tahtiin., kirjoittaa Kirkkis. Pelkkään säveltaiteen ihailuun ei tarvitse tyytyä: Tanssin vuoro on illan päättävässä ylistysosiossa. Toivomuksena kuitenkin on, ettei penkeillä tanssittaisi. Mukana on tanssiryhmä Xaris Finland.

Idea on hirmuhauska, eikä edes lainkaan kaukaa haettu. Tanssihan on uskonnollisen ilmaisun muoto monissa kulttuureissa, mainittakoon nyt vaikka islaminuskon dervissit. Ja pistetäänhän sitä jalalla koreasti Raamatussakin. Esimerkiksi kun Daavidista tulee kuningas ja hän raijaa liiton arkin käskyineen himaan, on Dance+Pray-aika: -- hän tanssi rajusti Herran edessä (2. Samuelin kirja 6:14).

Lue Kirkkiksen juttu täältä ja lisätietoa löytyy täältä.

***

Dance+Pray mass is held in Mikael Agricola Church 14.3.2013.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012