Alkukesästä - eli juhannuksena - tuli puljattua Söderissä, ja samalla reissulla tutustuin myös viereiseen ulkokuntosaliin.

Olen suuri ulkosalien ystävä, ne ovat vaan niin käteviä. Sekä ilmaisia, ja kukapa ei ilmaisesta tykkäisi! Muistelimme, että Södermalmilla on jossakin ulkokuntosali, mutta missä kohdin, peittyi hämärään. Yllättäen huomasimme, että siinähän se olla möllötti Eriksdalsbadetin vieressä.

Kyseinen utegym on samantapainen kuin Suomessa pururatojen varrelta löytyvät tukkeihin perustuvat treenauspaikat, mutta hienompi ja monipuolisempi, ollaanhan sitä oikein Ruotsinmaalla.

Kaikki vempeleet ovat puisia, jotka ainakin omaa silmääni miellyttävät enemmän kuin ne metallihökötykset, joita Suomekin "oikeilla" ulkosaleilla on. Niitä tukinnostelupaikkoja ei ehkä lasketa varsinaisiksi ulkokuntosaleiksi?

Kuten kuteista voi päätellä, emme olleet varsinaisesti varustautuneet treenaamaan, mutta ensi kerralla ehdottomasti!

Liikkeissä oli selkeät ohjeet på svenska, sekä kuvat jos ei ruotsi taivu.

Äärettömän viehättävään ruotsalaiseen tyyliin kylteissä on myös varoitukset Det innebär extra skaderisk att dra bakom nacken! Lyssna på din kropp!

Ser ut som extra skaderisk här också. Siihen piti mennä venkoilemaan sitten. Oli hiukan turhan alhaalla tuo tanko tähän hommaan - toisin kuin hameen helma, joka oli hiukan liian ylhäällä.

Ulkosalilta löytyy ainakin selkä- ja vatsapenkit, eri korkeuksilla olevia tankoja, tukkeja kahvoilla muun muassa pystypunnerrukseen, maastavetoon ja kyykkäykseen, nuo poikittaissuunnassa olevat "tikapuut", tasapainoiluvälineitä sekä se hantaakisysteemi, jossa voi tehdä vatsalihaksia tai dippejä.

Salilla - tai pikemminkin puistossa - oli yllättävän paljon ihmisiä jos vertaa Suomen ulkotreenipaikkoihin. Johtuu varmaan sekä sijainnista että laitevalikoiman monipuolisuudesta. Puiston sijainti isojen puiden alla oli kätevä myös pienessä sateessa.

Tämän (veroja maahan maksamattomalle ulkomaanelävälle) ilmaisen huvin tarjosi Tukholman kaupunki. Kaikki ulkokuntosalit löytyvät kaupungin erinomaisilta nettisivuilta, joihin kannattaa tutustua mikäli suunnittelee piipahdusta lahden toiselle puolelle. Esimerkiksi leikkipuistot tai uimarannat saa kaikki kliksautettua näkyviin kartalle, todella kätevää!

Eriksdals utegym sijaitsee aivan Söderin rannalla, Globenin suunnalla eli toisella puolen kuin Viikkarin terminaali. Lähelle pääsee tunnelbanalla, Skanstull on se pysäkki, jossa kannattaa hypätä kyydistä. Puistossa käynnin voi hyvin sijoittaa lenkille, jossa juoksee Söderin ympäri. Matkaa kertyy kymppikilsa, joka juostaan myös virallisena juoksutapahtumana kesäisin.

***

Eriksdals utegym is a nice outdoorgym in Södermalm, Stockholm.

Kommentit (3)

Marsu
1/3 | 

Aww, mun huudit! <3 Eriksdalsbadet eli iso uimahalli ja maauimala on myös tuossa vieressä (kuten varmaan huomasit)! Juoksulenkkinä mun mielestä kivempi on Årstaviken runt, eli Hammarbyn-sillan yli ja rautatiesiltaa takaisin.

[[{"fid":"185241","view_mode":"media_original","type":"media","attributes":{"height":"299","width":"400","class":"media-element file-media-original"}}]]

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
2/3 | 

Joo tossa postauksessa onkin linkattuna se kun käytiin Eriksdalsbadetissa uimassa.

Kiitos lenkkivinkistä, pitää testata! Meillä on aina käytössä sama Viikkarin terminaalista Söderin ympäri. Tosin seuraava Tukholman lenkki on näillä näkymin puolimaraton syyskuussa.

(Mäkin haluan asua Tukholmassa....)

Marsu
3/3 | 

Hei kuule tervetuloa, suomalaisia täällä kaikki muutkin ovat. :) Eilen oli ainakin utegym ihan täynnä klo kahdeksan maissa illalla, eli suosittu paikka, vaikka Tukholma kesällä onkin aika kuollut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012