Olin muutama päivä sitten kosmetiikkamerkin tilaisuudessa, jossa esiteltiin syksyn luomivärit. Paikalla oli meikkaaja, joka suti tilaisuuden osallistujille uutuussävyjä luomiin. Istuksin siinä latkimassa skumppaa ja katselemassa, miten meikkaaja laittaa luomiväriä, josko itsekin oppisi. Tuoliin istahti kaikin puolin normaalin näköinen kaksi-kolmekymppinen nainen. Ja meikkaajan pakeilla kun oltiin, hän kysyi tietysti vinkkejä.

Sano mulle miten mä meikkaan nää mun luomet kun ne roikkuu jo niin pahasti. Että miten häivytän niitä siihen asti kun menen leikkauttamaan ne, sitten nelikymppisenä.

Tuota olisi voinut ehkä vähän hätkähtää. Vaan ei, ajattelin että nytpä pitää kuunnella, tiedän sitten mitä teen omillenikin, ennen kuin menen leikkauttamaan ne sitten nelikymppisenä.

Näinkö on, Elle?

Kesällä olin toisessa tilaisuudessa. Kutsutut olivat liikunnan parissa pyöriviä nuoria (tai ei-ihan-vielä keski-ikäisiä kröhöm) naisia, meitä oli paikalla kymmenisen kappaletta. Oli lämmin ja päällä kittanaa, joten luonteva reaktioni oli tuijotella muiden osallistujien tissejä. Näppituntumaa en voi sanoa, mutta silmämääräisesti kahdeksalla kymmenestä oli silikonit. Toki osan muodot saattoivat olla luonnollisiakin: onhan niitäkin joilla rasvaa ei juuri löydy muualta kropasta, mutta pyöreät rinnat kuitenkin. Joka tapauksessa luontoa oli avittanut ainakin puolet.

Seuraan Instagramissa muutamia amerikkalaisneitoja. Jossain vaiheessa kiinnitin huomiota heidän neniinsä. Ovatko kuvissa esiintyvät naiset sisaruksia, vai miksi kaikilla on samanlainen nenä? Sitten tajusin, nehän ovat leikattuja jokainen klyyvari!

Mitäpä sitten? Ei mitään, liittyen näiden naisten aikeisiin käydä kauneusleikkauksissa tai siihen, että ovat sen jo tehneet. Vaan siihen, että on aika hätkähdyttävää huomata, miten käsityksemme kauneusleikkauksista on muuttunut. Ja miten yleisiä ne todella tuntuvat olevan.

Toisaalta olen sitä mieltä, että on hyvä, että ulkonäköään voi muuttaa jos sen kokee ongelmalliseksi. Ikään liittyvissä, kuten silmäluomileikkauksissa, puhutaan usein siitä, että peilikuva ei vastaa sisintä. Itse kokee olevansa edelleen se nuori tyttö, mutta peilistä katsoo väsähtänyt akka. Kukapa haluaisi näyttää uupuneelta, surulliselta tai vihaiselta, jos asian voi helpolla ja melko riskittömästi korjata.

Silti on pakko miettiä, että onko tämä toivottava kehitys? Onko hyvä juttu, että kauneusleikkaus on arkinen asia, kuten Elle-lehti kannessaan julisti?

Kauneuskirurgiaa tekevät korostavat sitä puolta, että ihmiset saavat leikkauksista apua ja voivat parantaa elämänlaatuaan. Mutta nämä pyyteettömät hyväntekijät eivät mainitse sitä, miten paljon ihmisten epävarmuudella rahastaminen parantaa heidän elämänlaatuaan. Kauneuskirurgia on iso ja koko ajan kasvava bisnes. Kuten bisnekset monesti muulloinkin, se pyörii sillä, että ihmisille luodaan tarpeita. Usein tyhjästä.

Jos me emme uskoisi, että meidän on leikattava luomemme sitten nelikymppisinä, olisi kauneuskirurgialle paljon vähemmän kysyntää. Jos emme kokisi, että kroppamme on aivan epätasapainoinen jos hoikassa varressa ei ole suuria rintoja, koko ajatus silikoneista tuntuisi pöhköltä. Mikäli emme uskoisi, että ilmejuonteet tekevät meistä muiden silmissä kärttyisiä akkoja, emme tuhlaisi aikaa sen miettimiseen, mistä pitäisi nostaa ja mistä kiristää.

Tältä kannalta kauneuskirurgian yleistyminen ja normalisoituminen on huono juttu. Mitä vähemmän roikkuvia luomia, juonteisia kasvoja ja pieniä rintoja näemme ympärillämme, sitä epäluonnollisimmiksi ne mielessämme muuttuvat. Leikkauksista tulee yhtä arkisia kuin kampaajakäynneistä. Mutta on aivan eri asia leikataanko hiuksia vai silmäluomia.

Rannalle on hyvä ottaa kinnas, jotta sillä voi tarvittaessa viitata ulkonäköoletuksille, -käsityksille ja -paineille.

Tietenkään ei voi sanoa, että kenelläkään ei olisi oikeutta turvautua kauneuskirurgiaan niin halutessaan. Uskon myös, että lähes jokainen leikkauksiin päätyvä on miettinyt asiaa pitkään ja hartaasti. Mutta voi olla, että ympäristön ja kulttuuri vaikutukset jäävät vähemmälle huomiolle. Kun jokin asia on kulttuurissamme tavallista, harva sitä enää kyseenalaistaa. Välillä kyllä pitäisi.

Niin. Onko kauneusleikkaus arkinen asia? Pitäisikö sen olla sitä? Kuka operaatioista hyötyy eniten, ulkonäköään "korjaava" henkilö vai se, joka käärii rahat toimenpiteestä? Missä määrin ulkonäössämme ylipäätään on korjattavaa, ja kuka sen korjaustarpeen määrittää?

Mitäpä jos emme ollenkaan hyväksyisi sitä näkemystä, että ulkonäössämme on jotakin vikaa? Mitä siitä seuraisi?

***

Nose jobs, boob jobs, all kind of surgery is nowadays done and we reckon it normal. But is it? What if there's actually nothing wrong with your body or face? Nothing. Think about it!

Kommentit (28)

Tohtori Urho
29/28 | 

"Mitäpä jos emme ollenkaan hyväksyisi sitä näkemystä, että ulkonäössämme on jotakin vikaa? Mitä siitä seuraisi?"

Siitä seuraisi monien alojen, tuotteiden ja palveluiden syöksy kohti taloudellista ahdinkoa. Mitä p****malta sinusta tuntuu, sitä paremmin kansantalous voi. Sinun ja kaikkien muiden pitää käydä töissä tienatakseen massit siihen millä yrität "ostaa" epätäydellisyyttäsi pois. Seurauksena yritykset pysyvät pystyssä ja valtio saa lisää pelimerkkejä. Se olisi suorastaan vastuutonta yhteiskuntaa kohtaan alkaa voimaan hyvin. Ajatelkaa nyt niitä poloisia Arkadianmäellä, jotka joutuvat kovia päätöksiä tekemään ja sitten jotkut kehtaa tuoda tämmöisiä anarkistisia ideoita heidän tehtäväänsä vaikeuttamaan.

Eli ei tarvitse maata paikallaan ja ajatella Englantia, vaan tuntea itsensä ____________ ja ajatella Suomen luottoluokitusta. Iskostakaamme tämä myös lapsiimme.

Annn
30/28 | 

Juuri näin, olen miettinyt ihan samaa. Mitä yleisempää jostakin asiasta tulee, sitä enemmän painetta muutkin kokevat siihen. Siitä tulee normi. Aivan niinkuin alapään sheivaus, joka vielä 2000-luvun alussa oli melko pornoa, on tullut aivan normaaliksi "tavaksi huolehtia hygieniastaan". Ja lopulta niitä, jotka eivät toteuta normia, pidetään ihme luomuhippeinä tai jopa epähygieenisinä haisuleina... tms :D Jolloin vaatii aika paljon rohkeutta olla "erilainen".

Eli kyllä jossain määrin pidän näitä ulkonäönmuokkaamistrendejä haitallisina. Tavallaan normaaliuden vaatimuslista kasvaa jatkuvasti.

Toki on myös hienoa, että häiritseviä asioita kropassaan on mahdollista muuttaa.

CougarWoman
31/28 | 

Ui perhana, täytyykin heti varata aika sinne luomileikkaukseen - mullahan on ensi vuonna nelikymppiset! :P

Noei, vakavasti sanoen: en usko että kauneusleikkaukset hirveästi parantavat muuten heikkoa minäkuvaa - ja sitäpaitsi: milloin on sitten tarpeeksi? Kun eihän se niin voi olla että silmät ovat kuin keväällä syntyneellä kauriinvasalla ja muu naama näyttää shar-peilta? Ja jos kerran ottaa ne silarit niin kai niistä jenkkakahvoistakin pitää päästä eroon - ja hei jos rinnat on perkyt niin eihän peppu voi roikkua? 

Eih, niillä korteilla pelataan, mitkä on jaettu - ja kompensoidaan vaikka sitten sitä epätäydellistä kehoa sillä loistavalla persoonallisuudella ja terveellä itsetunnolla? Jookos? :)

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
32/28 | 

Joo näin se menee. Jos kaikki muut nelikymppiset näyttää kaksikymppisiltä, niin kyllähän leikkaamaton alkaa vaikuttaa omituiselta, jopa sairaalta tai jotain.

Nimenomaan se normaaliuden määritelmän muuttuminen on aika kauheaa. Ja onhan se tässä treeni-innossakin nähtävillä. Naisilla pitäisi olla näkyvät lihakset sen lisäksi että on hoikka, aiemmin riitti pelkkä hoikkuus. Lihaksikkuus vaatii enemmän työtä ja aikaa.

Ja joo, on se niinkin kyllä. Hankala asia tämä.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
33/28 | 

Joo mä kanssa vähän epäilen että noin se menee. Ja itse olen ihan tosissani miettinyt, kun aika usein kysellään, että miksi en leikkauta silmiäni (tai käytä piilareita), että enhän mä nyt voi niitä leikata kun sitten pitää leikata silmäpussit ja sitten luomet. Sitten alkaa varmaan tuntua siltä, että ryppyjä voisi vähän täyttää ja huuliakin. Kun ne on täytetty niin sitten tissit jne....

Tosin olen huomannut noissa triathloneissa, että niitä ei oikein laseissa voi vetää. Piilarit mulle ei sovi. Että ehkä olen sitten jos joskus olen ironman, olen myös plasticgirl :P

Langanjuoksun N
36/28 | 

Muuten olen kyllä aivan samaa mieltä kauneusleikkauksista, mutta luomileikkaukset eivät aivan samaan kastiin mene. Roikkuvat silmäluomet voivat haitata näkökykyä plus ihopoimuihin pystyy pesitymään ties mitä möhnää. Ihan pelkästään esteettisistä syistä ei siis luomia leikellä :).

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
37/28 | 

Joo luomileikkaus voi toki olla näkökyvyn takia, mutta tuskin näitä ihan joka neljäkymppiselle tarvitsee tehdä. Oletan, että suurin osa leikkauttaa esteettisistä syistä, joskin mulla ei ole mitään tietoa asiasta.

Ja voihan niitä muitakin leikkauksia tehdä muista kuin ulkonäkösyistä. Enkä tiedä onko mahdollista määritellä ulkonäköä korjaavaa leikkausta jokaisessa tapauksessa tehtäväksi ns. pinnallisisita syistä, voihan olla että sillä korjataan jotain isoa henkisen puolen juttua. Eikä niistä välttämättä voi sanoa, että nyt reipastut ja kiinnität huomiota muualle.

Suvi K.
38/28 | 

Mä olen miettinyt monesti samaa teemaa, tosin lähinnä ulkonäön muokkaamista liikunnalla ja laihduttamisella yms. Vaikka minua toki harmittaa olla tällä hetkellä (taas) pömppömahainen narukäsi, en ihan oikeesti vaan jaksa tehdä siitä numeroa. Eikä asia kuulu kenellekään muulle kuin minulle, joten end of discussion.

LauraEm.
39/28 | 

"Tältä kannalta kauneuskirurgian yleistyminen ja normalisoituminen on huono juttu. Mitä vähemmän roikkuvia luomia, juonteisia kasvoja ja pieniä rintoja näemme ympärillämme, sitä epäluonnollisimmiksi ne mielessämme muuttuvat."

Nimenomaan näin. Ja siks musta on aivan paskaa sanoa, että nehän on mun rinnat vaan ja pelkästään mun oma asia leikkautanko niistä isot. Kyllä, jokaisella on oikeus näin tehdä, mutta se ei silti tarkota että kyseessä olis täysin vaan yksityisesti vaikuttava asia.

Toisaalta musta on myös kiva, että "luonnollisuus" on ainakin ajoittain nouseva trendi ja siihen kannustetaan. Kuitenkin sekin on vähän teennäistä, jos jo etenkin suuressa maailmassa pitää erikseen korostaa miten ihanan luonnollinen joku on, kun hän ei oo tehnyt esim kauneusleikkauksia. Että sekö on jo erityistä...

sanumaria
40/28 | 

Mää oon miettinyt että jos mahanahka ei palaudu sitten millään niin käyn sen kyllä leikkaamassa. Ihan vain siksi, että mulla on paska fiilis jos loppuelämän on tyhjä pussi tossa roikkumassa. Se pussi ei haittaa muita, niin sinäänsä sen poisleikkaaminen on vaan mun asiani. Mutta se musta on hassua että jos kerran kokee kauneusleikkauksen normaaliksi ja hyväksi jutuksi, niin miksi siitä sitten pitää häpeillä? Niinkon kieltää että mitään ei oo tehty. 

Hem Buggah
41/28 | 

Oon ennenkin kommentoinut tähän sun erinomaiseen blogiin, kuinka musta on karmaisevaa että kehonmuokkauksesta tulee normi, ja se alkaa määrittää sitä, mikä koetaan hyväksyttäväksi tai jopa pakolliseksi "itsestään huolehtimiseksi". On myös tosi sääli, että yksilölliset ja persoonalliset piirteet katoavat, ja lopulta kaikilla on samanlainen nenä tai tissit tai hampaat. Oon jo monta vuotta harmitellut sitä, ettei amerikkalaisissa julkkispiireissä näe enää luonnollisia purukalustoja, vaan kaikilla on suu täynnä posliinia. Musta se on tylsää.

Musta on myös tylsää tuo LauraEmin mainitsema asia, että jos joku näyttää luonnolliselta, sitä pidetään jotenkin tavattoman rohkeana (esim. nää "ilman meikkiä" -kuvat). Ja se, että miten sitä vaikka itse ilahtuu aivan suunnattomasti, jos jossain mediassa näkee muokkaamattomia ihmisvartaloita, vaikka sen pitäisi olla ihan normaali asia. (Viimeksi tätä tapahtui sunnuntaina, kun Outlander-sarjan naispäähenkilö oli alasti ja näytti olevan luomutissinen. Olispa ollut vielä karvaiset kainalot, niin historiallinen tarkkuus ois saavutettu. :P)

Ja joo joo, mikä mä oon toisaalta mitään sanomaan; tatuoitu, lävistetty akka, joka värjää hiuksiaan, käyttää piilareita ja meikkiä, ja ajelee ihokarvojaankin aina jaksaessaan. 

Langanjuoksun N
42/28 | 

Mun suvussa näitä luomileikkauksia tehdään nimenomaan terveydellisistä syistä, ja kovasti veikkaan itsekin leikkauspöydälle viimeistään viisikymppisenä joutuvani. Voisin siis hyvinkin tokaista kuulemasi lauseen kosmetologille :)

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
43/28 | 

Joo mä luulen että mulla tulee kanssa haittaamaan näköä jossain vaiheessa. En sitten tiedä näenkö muutenkaan enää mitään siinä vaiheessa :P

Mahdoton Nainen
44/28 | 

Mä oon kanssa tollainen tissibongailija :D Yleensä muodosta tunnistaa paremmin kuin koosta onko rinnoissa muutakin kuin luonnon omaa täyteainetta.

Kävin pari viikkoa sitten ekaa kertaa *gasp* ostamassa rintsikoita kunnon liiviliikkeestä, mittailuineen kaikkineen. Epäilin käyttäväni liian pieniä liivejä koska rinnat on lihomisen mukana kasvaneet (onneksi, ettei mee ihan mahapömppä edellä). Kokeilin lähinnä toppaamattomia liivejä, mutta pistin päälleni myös yhdet topatut push-upit. Ja vähänkö meinasin saada slaagin, mun tissit ei ole ikinä näyttäneet niin isoille! Ja koko oli kuitenkin "vain" 80D. Ostin liivit, ja kokeilin kotona parien paitojen kanssa. Omasta mielestäni rintani näyttivät jopa paidan kanssa niin huomiota herättävän suurilta, että jouduin oikeasti miettimään minkä toppien kanssa niitä liivejä kehtaa käyttää. Kävi sekin mielessä että jos ilmestyn töihin tissit törröllä niin miettiiköhän jengi että oon käynyt viikonlopun aikana ottamassa silarit...

Mikä tän horinan pointti oli? No lähinnä se, että vaikka en ihan täysin olekaan omaan ulkomuotooni tyytyväinen niin en osaa kuvitella lähteväni tekemään mitään suuria muutoksia kirurgin veitsellä. Sen verran oudolta tuntuisi nähdä itsensä niin eri näköisenä, että ehkä mä vaan elelen sen kanssa mitä oon syntymässä saanut.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
46/28 | 

Joo toi on aika hankala juttu, kun toki jokainen saa päättää mitä ulkonäölleen tekee - mutta kuitenkin pitää ymmärtää se, että se vaikuttaa myös muihin. Vähän musta tuntuu, että näihin suhtaudutaan kuitenkin aika kritiikittömästi, siis just yleisellä tasolla: mun oikeus. On...mutta. Ei ole helppo juttu :D

Tuo on aika kauheaa kanssa... Sitä itsekin ajattelee, kun katsoo vaikka leffaa, että ohhoh tolla on omat tissit/ huulet jne.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
47/28 | 

Joo mä en usko myöskään siihen, että joku muu voi määritellä, että millaisten asioiden kanssa toisten pitää pystyä elämään. Usein hurskastellaan, että vaikka raskaus- ja imetysmuutosten kanssa pitää vaan oppia elämään ja ne pitää hyväksyä asiaankuuluvina. Mutta itse olen nähnyt esim. kuvan raskauden jälkeisestä vatsasta, joka näytti (sori!!!) oikeasti ihan perseeltä (sori edelleen!!!), ja näin äkkiseltään ajateltuna en todellakaan voisi elää sellaisen kanssa. En sitten tiedä, miten oikeassa tilanteessa suhtautuisin, mutta en mä todellakaan lähde vaatimaan että kaikki muutokset pitää vaan hyväksyä.

Enkä ymmärrä miksi sitä sitten pitää häpeillä jos jotain teettää. Kai siinä on se ajatus, että muut pitävät pinnallisena jne.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
48/28 | 

Noi amerikkalaisnaiset instassa oli musta aika kauhea juttu kun tajusin. Jotenkin mä en pysty käsittämään sitä mielenmaisemaa, jossa suunnilleen jokainen parikymppinen nainen on sitä mieltä, että naamassa on niin paljon vikaa että sitä pitää leikkauksella korjata. Vai onko suhtaudutaanko siihen samanlaisena ulkonäön tuunauksena kuin vaikka meikkiin? Että ei koe olevansa edes mitenkään ruma tai viallinen, kunhan omaksi ilokseen vähän vielä koristautuu tai muokkaa ulkonäköään?

Edelleen musta on kuitenkin eri asia leikkauttaa ihan tervettä kroppaa kuin vaikka värjätä hiuksia tai meikata...

Torey
49/28 | 

Mua häiritsee amerikkalaisissa tositv-sarjoissa tää "oon 25v. ja otin ekat botoxit ja kumppanit nassuun kaks vuotta sitten." Siis mitä?!ä olen 25 enkä koe rupsahtaneeni vielä yhtään! :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
50/28 | 

Joo o_O

Tosin muistan lukeneeni jostain (ehkä Gloria-lehdestä...) että ameriikoissa otetaan botoxia ennen kuin naama on rypistynyt, jotta se ei edes pääse rypistymään... En sitten tiedä liekö totta :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
51/28 | 

Olisi kauheaa kyllä :O Kansalaisvelvollisuus suorastaan ostaa kaikenmaailman ulkonäönparantimia.

Tajusin tässä muuten, että mua ainakin kannattaisi kutsua koko ajan jonnekin juhliin. Aina kun mulla on jotkut vähän isommat bileet tiedossa, käyn ostamassa ihan hulluna sukkahousuja ja kulmakyniä ja kynsilakkoja, joita en muuten hankkisi. Saatanpa mennä ottamaan ripsetkin tai jotain. Että ihan vapaasti voi valtio hyödyntää tätä! Bailaamalla Suomi nousuun!!!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
52/28 | 

Mä kokeilin just eilen sellaisia super-push-uppeja kun kävin Seppälän outletissa. Niistä tuli aivan älytön push up -vaikutus, just sellaiset isot, luonnottomat pallot luonnottoman ylös. Teki mieli ostaa ne ihan testimielessä, että alkaako ihmiset puhua tisseille ym. Mutta oli niin käsittämätön se figuuri, että en kehtaisi kulkea tuolla sen näköisenä :D

Ja joo, kyllähän sen yleensä helposti huomaa onko jotain tehty, kyyläsi tai ei.

Mäkään en usko, että oikeasti pystyisin tekemään mitään, ainakaan mitään kovin isoa. En mä pidä sitä poissuljettuna, että joskus leikkaisin jotain yläluomia tms., mutta tuntuu tosi kaukaiselta ajatukselta, että ihan oikeasti menisi leikkaukseen.

Lilian
54/28 | 

Ihan älyttömän hienoa, että joku ottaa ja kirjoittaa ylös ajatuksiani :) Mutta kertokaas kaikki, miten miehet suhtautuvat, jos alatte näistä asioista puhua? Itsellä on sellainen olo, että täytyy kauheasti varoa, ettei miehet ala huokaileen väsyneesti ja pidä naista kateellisena akkana, jos kommentoi vaikka silikonien ottoa. Tietenkin se kertoo miehen älykkyysosamäärästä, ja moiset miehet voi lempata ulos elämästään. Kuitenkin, toivoisin myös miesten miettivän näitä asioista ja todellisia syitä kaiken takana, eikä vain kommentoivan "no kyllä jokainen saa tehdä kropalleen mitä haluaa".
Itse olen niin friikki, etten hyväksy edes push up-liivejä, joka tekee rintsikkaostot hieman hankaliksi, koska kaikki hoteimmat rintsikat esim. Lindexillä ja Sokoksella on fylliä täynnä. Ja niiden määrä on lisääntynyt ihan hirveästi. Mutta, koska olen ristiriitainen luonne, tunnustan myös, että minua huolestuttaa, miten mahdollinen lapsen saanti joskus vaikuttaa tisseihini, koska ne nyt sattuvat olemaan yksi ylpeydenaiheistani. Olkoon pinnallista, mutta totta.

ultsi*
55/28 | 

Minä kuulun myös tähän "silmäluomileikkaus sitten nelikymppisenä" -osastoon. En tosin ulkonäön takia, vaan oikeasti raskaiden silmäluomien. Ajatuksena ja toiveena on välttää jatkuvat silmätulehdukset, sisäänpäin kasvaneet ripset, jatkuvat vaikeat päänsäryt ynnä muut oireet, joista muut raskasluomiset sukulaiseni ovat kärsineet. Silmäluomet tuottavat hankaluuksia jo nyt, mutta niitä ei lääkärini mukaan kannata näin nuorena vielä leikata, koska todennäköisesti kudokset tulevat seuraavan 10-15 vuoden aikana löystymään reippaasti ja sitten joutuisi tekemään uuden leikkauksen. No, en nyt tiedä kuuluuko tällä oikeastaan ihan samaan porukkaan :D mutta kuitenkin. Leikkaus on tulevaisuudessa joka tapauksessa luvassa.

MarjutF
56/28 | 

Hyvä kirjoitus, kiitos tästä! Itse en oikein ymmärrä negatiivisia asenteita, mitä plastiikkakirurgiaan ja kauneusleikkauksiin liittyy. Kyseessä voi olla niin erilaiset syyt ja lähtökohdat, miksi ihminen niitä tekee. Joidenkin (minä mukaan lukien) kohdalla kauneusleikkaus voi parantaa elämänlaatua huomattavasti. Itse pääsin ArtiaClinic:in konsultaation ja myöhemmin toimenpiteen avulla eroon sellaisista psyykkisistä vaivoista, jotka ovat piinanneet minua jo vuosikymmeniä. Näin on myös monien muiden tuntemieni henkilöiden kohdalla. Joten älkää tuomitko ilman, että tiedätte yksityiskohtia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012