Eikö ole melkein sama hölistä juoksemisesta kuin oikeasti kipittää kilsoja? Onhan? Maratonin jälkeen olen juossut tosi vähän, ei vain ole lainkaan napannut lähteä ulos treenaamaan. Tuskin olen ainoa, jota alkaa hiukan ottamaan hermoon tuo lumi ja kylmyys. Ihan hyvät juoksusääthän oikeastaan on ollut, mutta olen vain niin kyllästynyt pukemaan kerraston, housut, säärystimet, paksumman takin ja herra ties mitä muuta.

Että pientä kyllästymistä on ilmassa. Sen voittamiseksi käännän katseen kohti tulevaa, ja kerron missä meinaan loppuvuonna juosta.

Ekana tulee vastaan Helsinki City Run.

Kaapista löytyy kaksi HCR-paitaa, mutta oikeasti olen juossut sen vain kerran, toisella kerralla olin järkyttävässä kuukauden kestäneessä tappoflunssassa, joten väliin jäi. HCR oli aikanaan eka puolikkaani, ja hieno kokemus vaikka aikaa meni aivan älyttömästi ja muutakin mutkaa matkassa oli. Tällä kertaa olen ilmoittautuessa antanut kohtalaisen optimistisen aikatavoitteen, joka tällä treenimäärällä saattaa vielä tavoiteltavaksi jäädä. Joten suhtaudun tapahtumaan parempana pitkänä lenkkinä ja kauden avauksena.

More miles, more happiness?

Toukokuun puolivälissä olisi tarjolla Extreme Run, johon osallistumista pyörittelin mielessäni. Matkakuume otti ja päätti puolestani, joten Vantaanjoen mudassa rämpimisen sijasta kahlaan Välimeren aalloissa.

Toukokuun lopussa osallistun Naisten Kympille. Olisin mieluusti ollut mukana Lilyn joukkueessa, mutta lupauduin jo aiemmin toiseen jengiin. En ole aiemmin osallistunut Naisten Kympille enkä juossut kymppiä missään tapahtumassa. Tätä varten suunnittelen tekeväni vähän vauhdikkaampia treenejä, jotta saisin kivan ajan. Toisaalta tapahtuma ei kuulemma ole kovin suosiollinen ennätysaikoja ajatellen, siellä on ilmeisesti melko lailla ruuhkaa.

Tukholman maratonille teki myös mieli, mutta en ainakaan tänä vuonna ole sinne suuntaamassa.

Seuraava lukkoon lyöty päivämäärä on vasta elokuussa, ja ei, se ei ole Helsinki City Marathon. Vähän harmittaa, että en pääse sinne vielä tänäkään vuonna, mutta Berliini ajoi ohitse. Loppukesästä osallistun Runner's Twilightiin, ja se on tämän kauden tavoitepuolikkaani. Ennätysaikaa siis haetaan!

Kuukauden verran lisää treenailua, ja sitten suuntaan Tukholmaan puolikkaalle. Koska olen saavuttanut tavoitteni Runner's Twilightissa (olenhan?!), lähden lahden toiselle puolelle hauskanpito mielessä. Tämä on myös viimeinen pitkä lenkkini ennen Berliinin maratonia, joten tavoite on Kuninkaanlinnan edustan maaliviivaa pidemmällä.

Tänä kesänä sit tyypit oikeesti. Tiiätte missä mä olen ja milloin.

Pari viikkoa, ja sitten panikoidaan lähdössä Berliinin maratonilla. Siitä tulee toinen kokonainen maratonini ja myös toinen kuluvan vuoden aikana. Tämä on ykköstavoitteni, ja aikaa lähden parantamaan, ja mikä varmasti myös onnistuu. Lisäksi toivon, että homma sujuu yhtä kivuttomasti mukavasti kuin ensimmäinenkin maraton, jotta tahdon osallistua myös kolmannelle. Tai siis ketä minä huijaan, kolmas on jo mielessä!

Kauden päättää puolikas lokakuussa Vantaan maratonilla. Tämä on hiukan huolestuttavan lähellä Berliiniä, mutta olen lupautunut tänne juoksuseuraksi enkä ole omaa aikaa hakemassa ollenkaan. Joten eiköhän siitä selvitä! Jos puolikkaan juokseminen houkuttelee, niin Tukholmaan tai Vantaalle ehtii vielä hyvin treenata. Suosittelen molempia tapahtumia lämpimästi. Vantaalla on mahdollista juosta myös kokonainen tai varttimaraton, ja tapahtuma on tänä vuonna mukana Roosa nauha -kampanjassa. Reittikin on nopea, joten mukaan vaan!

Vielä olisi mielessä kutkutellut Cannesin maraton marraskuussa, mutta en taida ehtiä toeta Berliinistä siihen, aikaa on vain kuusi viikkoa. Samasta syystä jätän HCM:n väliin, samaiset kuusi viikkoa olisi ollut siitä Saksan matkaan, eikä taida vielä näin kokemattomalta onnistua.

Mites teillä? Onko samoja tai muita matkoja mielessä?

Kuvat I <3 to run-Fb-sivulta.

***

I'm planning to run Helsinki City Run half marathon 4.5., Naisten Kymppi 10k 26.5.,  Runner's Twilight half marathon 10.8., Stockholm half marathon 14.9., Berlin marathon 29.9. and Vantaan maraton half marathon 13.10. Sounds like a lot of fun!

Kommentit (3)

Lii
4/3 | 

Mua vähän houkuttaisi puolikas ensi syksynä; jos HCM tulee liian pian, ehkä (huoh) tuo Vantaa. Tai Tukholma, mutta jotenkin tuntuu että vapaa-aika- ja finanssipoliittiset kysymykset voivat johtaa nuivaan vastaanottoon perheneuvoston kokouksessa, jos vaihtoehtona on seutubussilla liikennöinti juoksupaikalle.

Lii
5/3 | 

(Naisten kymppihän tulee menemään mahtavasti sitten toukokuussa. Parannan aikaani viime vuodesta vartilla jne.)

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
6/3 | 

HCM on kyllä tosi pian...mitään kummoista en taida siellä itsekään saada vetäistyä. Mutta Vantaa on oikeasti kiva tapahtuma, jos ei neuvottelut johda Tukholmaan asti :) Tuohon kymppiin on onneksi vielä hyvin aikaa, sen varaan itsekin lasken :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012
Sisältö jatkuu mainoksen alla