Saan aina näitä päähänpistoja joista tulee päähänpinttymiä. Tämäkin, kun kävin Hämeenlinnan keskiaikamarkkinoilla olikohan 2013 tai 2012. Näin siellä naisen joka pyöritti hulavannetta niin, että vanne liikkui ylös alas nilkoista pään yli käteen. Katsoin sitä kuin keskiaikainen piikaflikka. Mitä taikuutta tuo on!

Aloin harkita vannetanssin kokeilua. Näin kuitenkin sieluni silmin kuinka vanne kimpoaisi kädestäni ja rikkoisi ikkunan tai osuisi viereiseen tanssijaan ja sokeuttaisi hänet ja joutuisin roviolle. En mennyt tunnille.

Sitten sattumalta tuli instassa vastaan kuva, jossa joku tanssahteli vanteen kanssa. Katsoin lisää kuvia ja videoita. Mitä taikuutta tuo on! Googlasin kurssin. Justiinsa alkaisi, tämä on merkki!

Salissa ei ollut ikkunoita, mikä lienee hyvä. Tunnilla nimittäin kuuluu klonk klonk klonketi klonk. Vanne tippuu, koko ajan. Sen pyörittäminen on vaikeaa.

Näin kuinka akrobaatti pyöritti vannetta jalassa ja kääntyi samalla ympäri. Osasin sen kuin koulutettu hylje.

Mutta sen pyörittäminen on myös helppoa. Siinä mielessä, että asioita oppii minuuteissa ja niissä kehittyy kerrassa, parissa. Sekä siinä mielessä, että vanne liikkuu loogisesti ja fysiikan lakien mukaan. Ei taikuutta sittenkään.

Vaikeinta on se, että niitä tai sellaisia asioita ei ole tottunut tekemään. Tää raaja niinku pyöris nyt tässä ja tää vanne niinku pyöris siinä, sitä ehdottaa aivoilleen ja fyysiselle maailmankaikkeudelle ja ne sanovat että HA! siinähän yrität.

Sen kerran kun se onnistuu: mahtavaa!

Jo vannetta pyörittävästä naisesta Hämeen linnan tiluksilla huomasin: uskomatonta, miten taianomaisen ja kiehtovan näköistä kaikesta liikkeestä tulee kun siihen lisää pyörimään pätkän ympyrän muotoon väännettyä muovia! Kyllä se jonkin tason magiikkaa taitaakin olla.

*

Vannetanssikursseja järjestää ainakin Mood for hoop. Vannetanssi sopii kaikille ja on siinä mielessä helppoa, että voimaa, notkeutta tai kestävyyttä ei tarvita (alkuun ainakaan). Koordinaatiosta on apua, mutta toisaalta siinähän se kehittyy. 

Käytettävän vannetanssivanteen voi ostaa kurssin järjestäjältä, netistä tai tehdä itse. Kyseessä on koriste- ja kitkateipattu muoviputki, ja tällainen vanne on lasten hulavannetta suurempi ja hieman painavampi.

P.S. Katso video ensimmäiseltä huuppitunniltani Instagramista.

***

I tried hoop dance. It's fun, looks nice and challenges your brains.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012
Sisältö jatkuu mainoksen alla