Voi miten riemastuin kun huomasin Stockan kesäkuun kuvastossa Fage Total 2% -jogurtin tarjouksen! Pidän kovasti kreikkalaisesta jogurtista, eritoten Fagen tekemästä ja juuri tuo kaksiprosenttinen on kyseisen jugun herkullisin ilmenemismuoto. Sitä ei vain ole saanut Suomesta aiemmin, hyllyistä ovat löytyneet vain 5% rasvaa sisältävä sekä rasvaton versio.

Enkä ole ihan varma, saako tuota 2-prosenttista vieläkään. Kuvastossa se oli, mutta toivioretkilläni Herkkuun olen päätynyt alistuneesti tuijottamaan tyhjänä möllöttävää hyllyä. Ehkä joku muukin on huomannut, miten makoisa tuote on kyseessä. Se on tietysti hyvä, koska mieluusti jaan tätä ilosanomaa, mutta ottaa kyllä kupoliin jos jään itse ilman!

Etsintäkuulutan tämänkaltaisen mutta isomman purnukan. Ostotapahtumaan johtaneista vihjeistä luvassa vuolaita kiitoksia. Tai niin on kyllä ei-ostotapahtumaan johtaneistakin, arvostan yritystä yhtä lailla. Kuva täältä.

Olen säntäillyt myös muihin Helsingin isoihin ruokakauppoihin, tuloksetta. Vimmainen googellukaan ei tuottanut tulosta. Mistä saan jogurttiani? MISTÄ?! Miksi nämä Fage-ihmiset eivät ole Suomen internetissä?

Akuuttiin kreikkailaisen jogurtin kaipuuseen löysin onneksi tämän Kätrini kokkamispäevik -blogin tee-se-itse-ohjeen. Vielä en ole ehtinyt kokeilemaan, mutta luotan tässä sokeasti naapurimaan bloggaajaan ja jaan sen. Ohjetta ei ole kehitelty ainoastaan halutun jogurtin huonon saatavuuden vuoksi, vaan myös siksi että kreikkalaisen jugun hind on soolane. Niinhän se on. Suomennan reseptin tähän tankeroviron taidoillani (joka siis pääasiassa koostuu lauseista Kai sinulla on kotonasi palovaroitin?, Ei ole helppoa olla supermalli. ja En tarvitse apua, kiitos.), toivon mukaan käännöksessä ei katoa mitään olennaista.

Kotitekoinen kreikkalainen jogurtti (1 litra)


1 litra maitoa (Humanistin aivoni päättelevät, että maidon rasvapitoisuus määrää jugun rasvapitoisuuden, mutta en ole varma...itse aion pistää sinistä tai punaista luomumaitoa, riippuen siitä miten hövelillä päällä olen. Tai ketä minä huijaan, punaista sinne hulahtaa.)
3 rkl maustamatonta jugurttia juureksi

Kuumenna uuni 50 asteeseen. Kuumenna maito kattilassa lähes kiehuvaksi, ota heti pois liedeltä kun alkaa kuplia. Anna jäähtyä 40 asteiseksi, testaa sormella: maito tuntuu vielä hieman lämpimältä. Kaada uunivuokaan ja sekoita varovasti 3 rkl maustamatonta jogurttia mukaan. Kääri pyyhkeeseen...mutta älä ravistele (hhhmmm meniköhän tuo oikein). Laita jogurtti kuumaan uuniin ja käännä uuni pois päältä. Jätä niille sijoilleen yön ajaksi ja aamulla, kuin taikaiskusta, siitä on tullut paksua ja kermaista kreikkalaista jogurttia! Tai siis sen tyylistä, ei se Kreikka siihen mistään tule. Kai.

Jogurtti säilyy 3-5 päivää, ja siitä voi ottaa juuren uuteen satsiin samoin 3-5 kertaa.

Jee! Siitä huolimatta että luotan tämän olevan suksee, otan erittäin mieluusti vastaan myös näköhavaintoja Total 2%:sta.

Tässä vielä suora linkki alkuperäiseen ohjeeseen jos sekoilin tuossa jotain. Kannattaa muutenkin tutustua kyseiseen blogiin, vaikutti olevan paljon kiinnostavia ohjeita.

Olen aiemminkin avautunut rakkaudestani kreikkalaiseen jogurttiin.

***

I love greek yoghurt and I found a recipe for home-made greek-style yogurt, check out here (in Estonian).

Kommentit (9)

A. Sinivaara
1/9 | 

Siis saako Suomesta Fagea! Saako sitä rasvatonta ihan tavallisesta kaupastakin? Ooooo!

P
2/9 | 

Lidl myy tosi hyvää kreikkalaista 2% jugurttia vaalean sinisessä ämpärin tyyppisessä isossa rasiassa. Suosittelen!

Sofiaaaaa
3/9 | 

Kannattaa laittaa kaupoille viestiä, niin ne rupeaa myymään sitä! Jos tarpeeksi moni tuotetta kysyy, niin varmasti saadaan supermarketteihin. Itse laitoin s-ryhmälle aikaisemmin toiveeksi tota jogurttia, toi on nimittäin IHAN PARASTA <3

NinaMaria
4/9 | 

Minäkin suosittelen Lidlin kreikkalaista :) Itse olin aina ennen hakemassa Fagea stokkalta mutta kun rahat vähenee on pakko kokeilla uusia juttuja. Lidlin kreikkalainen yllätti todellakin positiivisesti. Mutta sitä rasvatonta ei kannata ostaa, se maistuu Lidilssä lähinnä happamalta jugurtilta ja on koostumukseltaankin lähempänä tavallista jugurttia kun paksua kreikkalaista. Mutta se rasvallinen - oih! Söin 1kg tönikön kahdessa päivässä :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
6/9 | 

Se on ihan kelpoa, mutta ei valutettua kuten Totalit. Ja itse diggaan nimenomaan siitä "tiiviydestä" :)


Voisihan sen tietysti itse valuttaa...niin kuin tuon reseptinkin kanssa tod. näk. joutuu tekemään.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
7/9 | 

Näin pitää tehdä! Yritin jallittaa maahantuojaa, mutta lannistuin kun en onnistunut löytämään mitään Fage Total Suomi -nettisivua ollenkaan :P

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
8/9 | 

Onko sitä siis 10%, 2% ja rasvaton? Vai sekoilenko? Muistaakseni en saanut sitä täysrasvaista itse ollenkaan kun lapset ehtivät tyhjentää ämpärin :D Mutta tosiaan Lidlin on vähän liian löysää, samoin kuin Valion uudehko kreikkalainen joka on ihan kelpoa (8%) mutta valuttamatonta sekin. Olen sekoitellut tuota Valion ja Fagen rasvatonta, mutta ei sekään ihan justiinsa sellaista ole kuin pitäisi. Olen vaativa jogurttieni suhteen!

NinaMaria
9/9 | 

Heh. Tajusin just et minusta tuo 2% = rasvaton :D

Eli onko se hyvä sitten sitä 10%:sta? Siis se tummempi purkki. Ei tosin olis mikään ihme, jotenkin rasva vetoaa minuun. Vaaleampi on tosiaan tuo 2% ja se on ihan liian litkua mun makuun. Lidlistä saa myös sellaisia pienempiä purkkeja jotka on myös ihan ok:ta mutta rasvaprosenteista ei mitään hajua. Mä yleensä menen maun en rasvojen perässä.

Okei, myönnetään, että Fage on munkin syömistä parasta. Mutta hinta-laatusuhteeltaan Lidlin rasvaset versiot toimii ihan hyvin. Ja oon syönyt myös tuota Valion jogurttia, ihan ok:ta sekin. Mutta vaan ok:ta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012