Kunsträdgårdenin kirsikkapuut olivat täydessä kukassa huhtikuun lopussa.
Kunsträdgårdenin kirsikkapuut olivat täydessä kukassa huhtikuun lopussa.

Vietin pari päivää keväisessä Tukholmassa, ja on se aina vaan ihastuttava kohde! Koska olin yksin matkassa, oli tarkoitus keskittyä täysillä tärkeimpään, eli juoksun lisäksi jädeen, kirppiksiin ja hengailuun.

Visit Stockholm varasi minulle huoneen Scandic Klarasta, aivan Åhlensin nurkilta. Itse hotelli ei ollut erikoinen, toki kelpo, siisti ja hiljainen, mutta sijainti mahtava! Moniin kiinnostaviin kohteisiin pääsee kävellen, ja niin bussit, raitiovaunut kuin tunnelbanakin menevät ihan nurkilta. Voin todellakin suositella!

Scandic Klaran aamiainen oli tavallinen....

...mutta aamiaishuone aivan ihana!

Koska aikatauluni oli melko tiukka ja juoksu uuvutti minua yllättävän paljon, en käynyt syömässä ulkona. Ostin sapuskat Hemköpistä, josta sai ostaa niin lämmintä ruokaa kuin salaattiakin mukaan.

Olin askarrellut kartan, johon olin merkinnyt kaikki kiinnostavimmat Tukholman kirpputorit. En kuitenkaan ehtinyt muualle kuin Drottinggatanin Beyond Retroon (joka kyllä kuittaa aika monta keskinkertaista kirppaa).

Lähdin etsimään kasarifarkkutakkia, mutta sitä ei löytynyt. Ihan mielettömät kasarifarkusortsit kyllä!

Tästä olisin halunnut nahkasortsit! Kattavasta valikoimasta huolimatta yhdetkään eivät sopineet.

Kuuma ruokatrendi Tukholmassa oli luomu. Jokaisen itseään kunnioittavan kahvilan kyltissä luki organic. Toinen kova juttu oli raakaruoka. Molempia löytyi esimerkiksi valmiiksi pakatuista jäätelöistä!

Ruokakauppojen pakastealtaista löytyi muun muassa kofeiinipitoista proteiinijäätelöä, luomu frozen yoghurtia ja vegaanista mantelijäätelöä.

Suhtauduin kuvan Lily & Hanna's raakajäätelöön suurella varauksella, mutta kiinnostuneena. Yllättävän hyvää oli! Kookosöljyn maku tuppasi läpi, mutta muuten mm. pähkinöistä suklaajäätelö oli varsin kelvollista.

Mutta en kyllä vaihtaisi sitä gelatoon! Joka tietenkin oli organic sekin.

Stikki Nikkistä saa näiden leveyspiirien parhaat gelatot.

Kuvassa mangoa ja fatty vanillaa sen verran, että lounaalle ei enää tarvinnut löytää aikaa.

Eniten aikaa (jos Women's Health Halvmarathonin reittiä ei lasketa krhm) tuli vietettyä Kungsträdgårdenissa, jossa kirsikkapuiden kukinta oli huhtikuun lopussa parhaimmillaan. Aiemmin olin käynyt tuolla muina vuodenaikoina, joten kukinta tuli yllätyksenä.

Puita on paljon, ja alue kerta kaikkisen ihastuttava!

Tukholman kanssa tuntuu vähän siltä, että lähtipä miten pitkäksi aikaa tahansa, on aikaa liian vähän, ja takaisin pitää päästä pian! Heilun yhä kahden vaiheilla, lähtisinkö kuun lopussa Tukholmaan maratonille.

Toinen todella kiinnostava juoksutapahtuma on Nike Women's 10K, joka juostaan Tukholmassa 27.6., alkaen kello 21.00. Haluan, ha-lu-an tuonne! (Saman sarjan juoksuja järjestetään pitkin kesää mm. Lontoossa, Milanossa ja Berliinissä.)

Majoituin Scandic Klarassa Visit Stockholmin kustannuksella.

***

Cherry trees in bloom, northern Europe's best gelato, the most interesting vintage shops and fascinating running events. Like you'd need some excuses to visit Stockholm!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012