Kävin eilen tutustumassa Kamppiin avattuun uuteen Elixia-keskukseen. Samalla testasin Cardio Combo -uutuustunnin. Tai puolituntisen, siis. Kyseessä on intervallitreeni, jonka voi tehdä joko kuntopyörällä, stepperillä tai juoksumatolla. Itse valitsin juoksumaton, vaikka minulla oli jalassa huonoimmat mahdolliset kengät heti varvastossujen ja stilettojen jälkeen, muinaiset treenilenkkarini 90-luvulta (todellakin). Vähän pelotti, että miten koipi homman ottaa, mutta ilmeisen hyvin. Samoin pelotti, miten pää homman ottaa kun ei ole tullut juostua, mutta ilmeisen hyvin.

Sori nyt vähättelen pahasti. Erinomaisesti. Loistavasti. Kerrassaan upeasti! Muistin taas, miksi juoksen. Sen lisäksi että saan syödä, tietysti: runner's high. Olin niin kertakaikkisen pöljän iloinen tunnin jälkeen, että ei mitään rajaa!

Cardio Combo kestää siis puoli tuntia, ja koostuu alkulämmittelystä, parista valmistelevasta intervallista ja useammasta kovasta, tällä kertaa minuutin pituisesta intervallista ja keventelyistä niiden välissä. Minuutti osoittautui hyväksi ajaksi, sen jaksaa kyllä kovempaakin.

Aluksi lähdin työosuuteen vain kymppi tunnissa -vauhdilla, olen juossut niin vähän, että luulin etten kykene enempään. Sain kuitenkin nostettua vauhdin 14 kilsaan tunnissa, mikä nyt ei ole hirveän kova jos meinaa lyhyttä intervallia vetää, mutta yllätti silti. Ehkä ihan kaikki ei olekaan menetetty! Ylläri oli myös se, että syvästi inhoamani juoksumatto tuntui tässä treenissä oikeastaan aika kivalta vempeleeltä.

En siinä juostessa jostain syystä tullut ottaneeksi kuvia, mutta pari kännyräpsyä salin puolelta sitten.

Cardio Combo -puolituntinen oli tosi hyvän mittainen, ei uuvuttava vaan pikemminkin virkistävä. Sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla ainakin niiden, jotka eivät oikein saa tehtyä intervalleja (ainakaan kovia sellaisia) itsekseen (kröhöm), sekä sellaisille jotka eivät saa tehtyä aerobista ylipäätään itsekseen. Mahdollisuus valita sopivin laite ja mahdollisuus säädellä treenin tehoa oman kunnon mukaan takaavat, että tunti sopii monentasoisille ja -tyyppisille liikkujille. Esimerkiksi juoksumatolla voi hyvin myös kävellä, jos kokonaan juosten tehty treeni olisi liian kuormittava.

Ainakin Elixia Kampissa Cardio Combo pidetään aerobisten laitteiden alueella, tavallaan keskellä muita salilla treenaajia. Ajatus voi tuntua vähän häiritsevältä, mutta sen voi miettiä niin päin, että huvikseen lusmuilun kynnys on siten suurempi!

Kokonaisuutena Kampin Elixia vaikutti oikein kivalta ja valoisalta salilta. Toki siellä oli nyt paikalla hyvin vähän ihmisiä, joten en tiedä millainen kokemus olisi ollut jos tupa olisi ollut täynnä. Keskuksesta on hyvät näkymät Kampin ympäristöön, mutta se on sen verran korkealla, että sisään ei pysty tuijottelemaan. Sijainti entisen Onnelan paikalla on kätevä.

Voi että miten toivonkaan pääseväni lauantaina HCR:ille!

***

I tested Elixia's Cardio Combo class and remembered again how much I love running. Well actually how much I love getting high. Runner's high that is!

Kommentit (4)

Lii
5/4 | 

Minäkin toivon, että pääset. Sikäli kun hermoilemiseltani pystyn mihinkään muuhun keskittymään.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
6/4 | 

Ai hitsi mä en tajunnut aiemmin! Alan heti hulluna hermoilemaan sun puolesta niin voit rauhoittua!

Heti alkoi kädet hikoamaan ja vatsaa vääntämään. Mitä siitä tulee!!!!! APUA MITÄ!!!!!!!! AAAAAAAAAA!!!!!

Lii
7/4 | 

Kiitos. Tämä oikeasti auttaa jotenkin omituisella tavalla.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
8/4 | 

Mä tiedän!!!

P.S. Näen reitin olohuoneen ikkunasta. Tuijotan sinne huolestuneena ja huokailen ahdistuneesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012