Tiedättekö kun jotkut ihmiset tekee ihan mielettömiä juttuja sillä välin kun itse istuu ratikassa, käy kirjastoautossa, ripustaa pyykkejä, paistaa kalapuikkoja ja oikein tsempatessaan juoksee muutaman kilometrin?

Yksi tällainen tyyppi on Julia Immonen, joka otti ja souti Atlantin yli sillä välin kun minä ööh tein jotain. Eikä siis soutanut vaan huvin vuoksi, vaan ihmiskauppaa vastaan. Immonen osallistui seminaariin, jossa kuuli ihmiskaupasta ja järkyttyi siitä, miten paljon naisia ja lapsia kuljetetaan Itä-Euroopasta seksiorjiksi. Ihmiskaupassa liikkuu nykyisin 20 miljardia vuodessa, ja se on enemmän kuin Nike, Google ja Starbucks tuottavat yhteensä. Ja kuten ei Immonenkaan, iso osa meistä tavallisista ihmisistä ei tiedä tästä asiasta juuri mitään, ja sehän sen osaltaan mahdollistaakin.

Kauhistelun sijaan Julia Immonen päätti tehdä asialle jotain ja perusti Sport Against Trafficking -järjestön (nyk. Sport for Freedom). Hankkiakseen järjestölle rahaa ihmiskaupan vastaiseen työhön hän päätti soutaa yhdessä neljän muun naisen kanssa Atlantin yli.

Matkaa oli 4 800 kilometriä Kanarialta Barbadokselle ja aikaa meni 45 päivää. 45 päivää, 12 tuntia soutamista päivässä, välillä viisitoistametrisessä aallokossa. Melkoista. Immosen porukka oli myös ensimmäinen naisjoukkue, joka kyseisen matkan on soutanut, ja Immonen ensimmäinen suomalainen kyseisestä matkasta selvinnyt.

Siis kuinka innostava tyyppi!

Sanotaanko että ihan pikkuisen saisi olla isompi vene jotta minä uskaltaisin mukaan. Kuva täältä.

Atlantin ylittyssoutu toteutettiin 2011 joulun tienoilla, ja lisää infoa siitä löytyy Row for Freedom -sivuilta. Nyt Immonen järjestelee Cycle for Freedom -pyöräilyä Itä-Euroopasta Britanniaan, samaa reittiä, jota ihmiskaupan uhreja kuljetetaan. Lisää infoa löytyy Sport for Freedom -nettisivuilta, joskin sivut näyttivät olevan vaiheessa.

Lisätietoa ihmiskaupan vastaisesta työstä saa esimerkiksi Blue Heart Campaign ja HumanTrafficing -sivuilta.

***

What a truly inspiring woman Julia Immonen is! She rowed for freedom in 2011: in a team of five women she rowed over the Atlantic ocean against human trafficing.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012