Olen siitä onnellisessa asemassa, että en ole koskaan joutunut maanittelemaan lapsiani syömään hedelmiä tai kasviksia. Ehkä siksi, että olen onnistunut lanseeraamaan ne herkkuna. Ai miten? No esimerkiksi näillä ihanan näköisillä hedelmämehujäillä.

Valmistus on tosi helppoa. Neljään mehujäähän tarvitset pari pehmeälihaista hedelmää ja/tai marjoja. Esimerkiksi kiivit, mansikat, nektariinit ja persikat käyvät hyvin. Lisäksi tarvitaan pari desiä mehua (näissä on ananasmehua) tai hedelmäsosetta (valmista tai itse soseutettua). Mehuun tai hedelmäsoseeseen voi lisätä myös jogurttia.

Leikkaa hedelmät tai marjat ohuiksi siivuiksi ja asettele ne mehujäämuottien reunoille. Kaada perään mehua tai lappaa hedelmäsosetta lusikalla. Paina "tikku" paikoilleen ja pakasta muutamia tunteja tai yön yli.

Mehujäämuotteja myyvät ainakin Ikea, Tiger ja Clas Ohlson. Omani ovat 80-luvulta, jolloin niissä jäädytettiin laimennettua Mehukattia. Imeskellessä mehujää muuttui valkoiseksi ja jäljelle jäi pelkkää mautonta jäätä. Tykkäsimme niistä silti!

***

These icelollies are so delicious looking and taste as good. Just slice fruit and berries, put the slices to the mould, add juice and freeze.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012