Uusi vuosi kolkuttelee kynnyksellä, ja sehän on mainio syy tehdä katsaus loppuvan vuoden huippukohtiin, treenien kannalta katsottuna. Heiaheian lukemat näyttävät parisenkymmentä tuntia edellistä vuotta enemmän, mikä on oikein hyvin, sillä 2011 minulla oli enemmän aikaa treenata. Tai siis olisi ollut jos olisin viitsinyt... Ennen kaikkea minulle kertyi kavereistani eniten treenejä, häh häh! (Älkää kertoko niille, että skabaan tässä asiassa, menee vaikeaksi jos yrittävät tosissaan!) Vuodelle 2013 voisi asettaa tavoitteeksi 25 tuntia enemmän. Siis vuodessa, ei pitäisi tuottaa suuria hankaluuksia.

Nyt kun tässä muistelen vuoden liikunnallisia huippukohtia, niin muistan harmillisen vähän ajalta ennen elokuuta. Se ei tarkoita sitä, että aikaisemmin makasin sohvalla kaivamassa nenää ja sitten vain pykäsin tämän blogin ja aloin liikkumaan. Tämän blogin myötä asiat vain tuntuvat pysyvän paremmin mielessä. Joka onkin siis huippukohta numero yksi:

Fitness Führerin perustaminen! Nelisen kuukautta täynnä, ja tämä on ollut erinomaisen mukavaa ja inspiroivaa. Erityisesti siksi, että siellä ruudun toisella puolella olet sinä. Niin, juuri sinä, kiitos että luet ja olet menossa mukana! Ihan ekan postauksen voit lukea täältä.

Muut huippujutut (ne jotka muistin...) eivät tule numeroituina eivätkä aikajärjestyksessä vaan mitenkuten sattuu heiteltyinä. Tässä näin:

Akrobatiaworkshopit. Ihan uutta ja superhauskaa! Jostain sisältäni löytyi kärrynpyörä, niin että ihan hämmästyin. Opin seisomaan päällä ja huomasin, että pariakrobatia treenaa ennen kaikkea vatsalihaksia. En muista milloin muulloin olisin nauranut niin paljon!

Binary Datablog_full_akro.

Testailtiin näitä myös beebisten kanssa. Kypärä on päässä pyöräilyn takia, ei temppujen...

Uintitreenit. En voi sanoa, että olisin hirveästi kehittynyt, mutta on parannusta tapahtunut verrattuna siihen kylkimyyryyn, jota ennen uin. Olen nykyisin myös sellainen hurjapää, että uskallan lykätä pääni veteen! Että sillee!

Binary Datablog_full_uin.

Ei ole lähelläkään valmista vaparia, mutta olisitte nähneet mistä aloitin!

Ironman. En ollut mukana (heh heh), mutta elämyksenä huikea juttu. Joskin vaarallinen...

En ole tuo kolmas oikealta. Enkä kyllä kukaan muukaan.

Irongirl. Tässä olin sitten ihan itsekin mukana. Suurellisesta nimestä huolimatta kyseessä on vain 5 kilometrin juoksu. (Mitalissa tosin luki 4,2 km jostain syystä. Ehkä skrabaan sen pilkun pois välistä...) Vuoden ensimmäinen juoksutapahtuma ja ulkomaisuudesta aiheutui tietysti lisäiloa (ja -hermoilua). Mikäli juoksutapahtumat ulkomailla kiinnostavat, niin täältä löytyy hyppy kulkee -vinkkejä ja täältä sou not -osastoa.

Kivaa oli - ja kuuma!

Tukholman puolikas. Ulkomaisuusetu tässäkin, lisättynä parisuhdelomabonuksella. Lisäksi jag bara älskar Sverige ja oli kaikin puolin kanunbra reissu. Lue raportti täältä.

Vantaan puolikas. Voimassaoleva ennätykseni on täältä, joten pakkohan tästä on tykätä! Muistelua täällä.

Lenkit lomilla. Boulevard d'Anglaisilla, Kreikan kukkuloilla, Tukholmassa, Turengissa...

Ensimmäinen triathlon-yritelmä. Vaikkakin epävirallinen ja aika randomi muutenkin (kuten kuvasta näkyy..), mutta hei, pystyin vetämään kolme lajia putkeen!

Binary Datablog_full_tri.

Välineet ainakin oli kunnossa jos ei muuta!

Varsin mukavaa on ollut myös maratonkoulussa ja erilaisilla tanssitunneilla. Kokeiltua-tunnisteen alta löytyy sähellystä muun muassa charlestonin parissa.

Onnenpäivän 2012-vuosikatsauksesta inspiroituneena lisään tähän myös kroppakatsauksen, vaikka alunperin olin luonnostellut ainoastaan treeniosuuden. Olen (luullakseni) painanut koko vuoden suunnilleen saman verran, muutamien kilojen heitoilla. Alkuvuodesta olin tuhdimmassa ja löysemmässä kunnossa, kohti kesää taas kevyempi. Nyt uskoisin painavani jälleen enemmän, mutta tässä painossa on varmasti enemmän lihasta kuin vuosi sitten. On kyllä fläsääkin, en ole varmaan ainoa, jolla kertyy vähän talvivarantoja... Kävin myös kehonkoostumusmittauksessa, mutta en tullut siitä hullua hurskaammaksi. Mitään varsinaisia pousailukuvia minulla ei ole, mutta pistetään nyt jotakin:

Kädet toukokuun lopulta tai kesäkuun alusta.

Kreikassa syyskuussa. Täällä vasta kuuma olikin!

No entäs ensi vuosi...? Maratoneja tulee ainakin se kaksi kappaletta, ensimmäinen ihan kohta iik ja toinen viimeistään syksyllä Berliinissä. Mikäli ensimmäinen sujuu mukavasti, niin saatan juosta tuossa välissä enemmänkin. Tai voipi olla, että kiroan tyhmyyteni ja Berliinin... Nimi näyttää olevan ilmoittautumislistassa myös Helsinki City Runiin ja Runner's Twiligtiin. Mikäli sinäkin haluat megeen, on molempien hinta edullisempi vielä tänään 31.12.! Ihan tyhjästäkin ehtii harjoitella vielä kumpaankin, älä turhaan emmi jos mielesi tekee kokeilla!

Muita lyhyen aikavälin (siis vuoden...) tavoitteita ovat oman painon penkistä nostaminen (hätätapauksessa ehdin kyllä laihduttaa vuodessa 15 kg!!!) ja spagaatti. Eikö se nyt jo ottaisi ja menisi?! Hhhmm pitäisikö vielä toteuttaa jokin muukin tavoite?

Blogissa jatkan samoja höpinöitä. Testailut jatkuvat myös, crossfitin tutustumistunti on jo varattu, ja pitkin syksyä varattu-peruttu-varattu-linjalla pyörineet hoopdance, hot yoga ja bollywood pistetään toteutukseen nekin. Mietin myös, että pitäisikö tulla kaapista tämän kirjoittelun kanssa, edelleenkään kukaan kavereistani ei tiedä tästä blogista mitään. Vai onko joku tuttuni ehkä sattunut paikalle ja tunnistanut minut?

Tietysti kuulen mielelläni myös palautetta ja juttutoiveita!

***

The very best training-related moments of the year 2012: Watching Ironman and running Irongirl, Stocholm half Marathon and Vantaa half marathon. Also running on holidays plus training acrobatics. And starting this blog of course! A good year I must say.

Next year I'll bench press my own weight and run a couple of marathons and half maratohons. Hopefully I'll be able to do a split. That would so make my year, I had champange ready during whole 2012 and did not get to drink it. Not kidding, I'm so sipping bub when I'm down on that split. At least to kill the pain...

Kommentit (3)

Mia-Elina
4/3 | 

Iloisia ollaan täälläkin FitnessFühreristä! Miten muuten hioit uintitekniikkaasi? Ihan itsekseen (luku)oppaiden avulla, vai kävitkö ihan jossain koulutettavana? Yhtenä (monista monista) liikuntaan/tekemiseen liittyvistä haaveistani olisi uida jonain päivänä "kiitettävällä" tekniikalla kroolia tai muuta vauhtitehokasta uintitekniikkaa... Se auttaisi myös omalta osaltaan yhtä toista haavetta: surffaamaan oppiminen - taustalla nollakokemusta mistään lautailulajista (rullalaudat mukaan lukien)!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
5/3 | 

Olen täältä löytyvän uintitekniikkaopettajan yksityisopetuksessa. On entinen kilpauintivalmentaja ja nykyisin opettaa teknikkaa aikusille ja erityisesti triathlonisteille. Opetus on erinomaista, mutta vähän harvoin vaan tulee treenattua... Enkä oikein usko mihinkään oppaisiin, edes videoihin, uidessa kun ei voi katsoa itseään peilistä, niin ei tiedä mitä tekee :D

Surffaaminen kiinnostaa muakin, mutta voi olla, että mua kiinnostaa ennen kaikkea mageelta näyttäminen bikineissä, lauta kainalossa ja hiukset sotkussa...kun en ole ihan sinut sen veden kanssa vieläkään enkä tosiaan mikään hurjapää. Pelottaa jo ajatuskin, että kippautuu veteen ja jää jonnekin aallon alle! Eikä minkään näköistä lautailulajikokemusta ole minullakaan, mutta ehkäpä sitä joskus uskaltautuu kokeilemaan.

Mia-Elina
6/3 | 

Oukei. :) Enpä minäkään usko, että oppaista ainakaan takuuvarmimmat neuvot saa. Parhaiten oppii toisen ihmisen kokemuspohjaisista vinkeistä, mutta että missä järjestyksessä kaikkea valmennustakin sitten lähtee hakemaan :DKehotuntoaistia (tms.) eli proprioseptiota kuuntelemaan oppimalla luulen, että ne tekniikat opitaan ja siinä on just toisen ihmisen vinkit hyviä (esim. miltä kehossa pitäisi tuntua tiettyä liikettä/liikerataa tehdessä). Ehkä oppaista voisi paremman puutteessa saada vinkkejä tähänkin, JOS opas on hyvin kirjoitettu.

Omat intressit surffaukseen liittyy siihen, miten vaativa laji se on ja miten paljon edistynyttä kehonhallintaa siihen liittyy. Jos jaksaa pysytellä laudan päällä oikeissa aalloissa, se edellyttää jo oikeasti hyvää kuntoa. Et "sitten kun minä osaan surffata" voisi olla mulle riittävä palkintopysti näin liikunnan saralla. :) Ja sitten totta kai siihen liittyy se nuorelta ja mageelta näyttäminen ja seikkailumeininki. ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012