Aloitin jo perjantaina. Homma lähti vähän käsistä ja kaikki suunniteltu ohjelma jäi tekemättä. Vedin nestemäisellä "ravinnolla" oikeastaan tähän päivään asti. Vieläkin on vähän hutera olo, mutta joskus käy näin!

Olin siis kipeänä. Vähän harmitti kun katselin somesta kaikkien muiden juhlintaa ja ihania herkkuja. Munkkeja! Tippaleipiä! Mitä nuo ovat, vartaita jossa on hedelmiä ja vaahtokarkkeja ja sulatettua suklaata?! Makasin sängyssä ja elin piimällä. Piimällä, kelatkaa. Varmaan olisin hiihdellyt ympäriinsä pellavapalttinassa jos ylipäätään olisin jaksanut pukeutua.

Mutta mitä siitä ainakin muisti: luojan kiitos minulla ei ole mitään fyysistä sairautta. Normaalielämässä sen unohtaa, mutta voi että on mukavaa kun voi tehdä mitä lystää ja syödä mitä haluaa!

Sunnuntaina olin sen verran toipunut (tai en vain kestänyt enempää makaamista) että lähdin pyörällä Vantaan Kuusijärvelle saunomaan ja uimaan. Syyskuun alusta toukokuun loppuun Kuusijärvellä pääsee savusaunaan, ja sitä piti kokeilla.

Vähän savu tuntui kurkunpäässä, kun tulimme saunomaan aika pian lämmityksen jälkeen. Onnistuin myös klähmäämään itseni melkoisen mustaksi siellä! 

Sää oli kuin keskivertona Suomen suvipäivänä ja vesikin eri lähteiden mukaan kuudesta kymmeneen astetta. Ihmettelimme kun varttuneempi kansanosa veteli järvessä matkaa. Pitäisihän sitä itsekin kokeilla, tarkalleen 26,4 metrin uintia portailta toisille.

Menin veteen suurin aikein. Juu ei. Hengasin laiturilla ja päätin yrittää uudelleen. Juu EI. Kummasti matka piteni kun sitä tarkasteli vedestä käsin. Enhän minä oikein jaksa uida 25 metriä edes altaassa, nopeasti ainakaan!

Saunassa piti keräillä vähän rohkeutta, ja kokeilla vielä. Seuralainen ui matkan, joten piti sitten minunkin pystyä. Kauhuissani lähdin kauhomaan epämääräisesti eteenpäin, mutta kas, sehän ei ollut yhtään kurjaa! Itse asiassa se oli aivan huippua! Päädyin uimaan matkan toiseenkin otteeseen, ja vähän veikkaan että 25 metrin rinulin enkka tuli tehtyä. 

En tiedä oliko se pidempään kylmässä vedessä viihtyminen, keväinen sää, pyöräily, saunominen, terveenä olemisesta iloitseminen vai kaikki ne yhdessä, mutta eipä ole aikoihin mistään tullut noin hilpeä olo. Peittoaa kyllä täysin sen perinteisemmän tavan hankkia vappufiilis!

Kotimatkalla (ennen kuin vatsatauti muistutti vierailustaan kylmällä hiellä sekä heikotuksen ja kuvotuksen aaltoilevalla vuorottelulla) nautin älyttömästi olostani. Auringon lämpö kasvoilla ja polkimet jalkojen alla, siitä ei puuttunut kuin se, että olisin ääneen laulaessani muistanut Tavaramarkkinoiden Kevät-biisistä enemmän kuin kaksi riviä. 

***

I could not celebrate when everyone else did and I was a bit sad. Then I had a party of my own: smoke sauna, swimming in a lake and 40 km bicycling was most fun I have had for a while.

Kommentit (5)

Vierailija
6/5 | 

Hmm.. Tuota... vatsataudissa oireiden päättymisestä ois hyvä pitää 24h ennen töihin ym menoa... Yleisestä saunasta puhumattakaan!!! Tarttuu nääs aika helposti kansssihmisiin.. Ihan vain blogin lukijoillekin vinkiksi..

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
7/5 | 

Jep, toi loppui jo perjantaina ja pysyin visusti kotona koko lauantain :) Se ettei syö normaalisti aiheuttaa vähän heikottelua pidempään, mutta ei onneksi tartu.

Vierailija
8/5 | 

Tuo kotimatkalla palatessasi ollut kuvotuksen ja heikotuksen aalto oli vielä vatsataudin oire... Vaikkakaan kummastakaan päästä ei olisi tullut sitten perjantain. Kaikella kunnioituksella <3

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
9/5 | 

Noo mä uskon että se johtui siitä, että en ollut kolmeen päivään syönyt kunnolla. Erotan kyllä sen, miltä alhainen verensokeri liikkuessa tuntuu verrattuna siihen, miltä tuntuu olla kipeänä :)

Vierailija
10/5 | 

Sitä joskus ihmettelen, että miksihän nykyisin lähes suurimmalla osalla naisista, ja etenkin nuorilla naisilla on uidessakin lähes aina bikinit, niin kuin noissakin uintikuvissa? Uimapukuja näkee aina vain harvemmin, ja niitä on enimmäkseen vain vanhemmilla naisilla ja aktiivisilla kuntouimareilla. Eikös bikinit kuulu auringonottoon ja uimarannalle, ja uintiin sitten kokouikkari? Menneinä vuosikymmeninä kuten 90-luvulla lähes kaikilla oli uidessa kokouimapuku, ja bikineitä käytettiin sitten auringonotossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012
Sisältö jatkuu mainoksen alla