(Vastuuvapautuslauseke. Tämä postaus on kärjistys. En suosittele kenellekään röökimuijaksi ryhtymistä tai kasvisten vaihtamista mikropitsaan. Olen myös sitä mieltä, että jokainen saa liottaa manteleita ja suodatella vesiä ihan sydämensä kyllyydestä.)

Tiedättehän, kun sanotaan, että monella naisella on kaksi työpäivää, ensin se työ-työ ja sitten toinen kotona siivoamisen ja ruoanlaiton parissa. Näiden lisäksi on joskus laskettu, että mikäli tekee kaikki naistenlehdissä neuvotut kauneustoimenpiteet, rasvaukset, kuorinnat, kuivaharjaukset, meikkaukset, sheivailut, nyppimiset, kasvohoidot, kampaamiset, raspaamiset ja lakkaukset, on sekin kokopäivähommaa.

No, nykymaailman aikaan nämä eivät riitä sitten alkuunkaan, sillä listalle on lisätty vielä uusi duuni. Perusterveellinen ruokavalio ja kohtuullinen liikunta eivät ole tarpeeksi, vaan hyvinvointia on viilattava joka siunaaman hetki. Jo ennen kuin kerkiää sorvin ääreen palkkatyötään tekemään, on hyvinvointityömaalla paiskittu homma jos toinenkin. Aamuhan alkaa yön yli kannussa seisseellä vedellä, suodatetulla totta kai tai  lähteestä itse haetulla, johon on puristettu luomusitruunaa. Vähän on harmi, että sitä sitruunaa ei ole voinut itse kasvattaa. Sitten vähän joogaa,

intervallitreeni tai leuanvetoja, aamiaiseksi blenderissä hurautettua juomaa, joka koostuu kaikesta, mitä on liotettu edellisillasta alkaen. (Itsehän olen edellisiltana liottanut ainoastaan maksaani. Venäläisessä kuohuviinissä.)

Koska en ole ihan täysverinen ankeuttaja, on tämän nillityksen piristeenä muutama kukkanen. Katso niitä ja tunne, kuinka luonnon kauneus eheyttää sinut. Mukana myös autenttiset Spritual Fitness Führerin® mietelauseet jotta voit kasvaa ihmisenä.

Töihin piperretään eväät mukaan, turvalliseen, kemikaalittomaan rasiaan. Maukas lounas koostuu yön yli vedessä lilluneen sälän lisäksi myös hapatetuista ja idätetyistä asioista. Älä kysy tarkemmin mistä, ei niistä erota muuta kuin sen, että kilohinta on kolminumeroinen. Vielä turvalliseen, kemikaalittomaan pulloon mukaan omat vedet, jotta ei tarvitse ryystää ihmiselle haitallista vesijohtolientä.

Ennen ulosastumista sitä ahdistuu hiukan, että pitäisikö suojautua auringolta ettei saa syöpää vai paljastaa itsensä jotta saa D-vitamiinia. Onneksi kroppa on sivelty kookosöljyllä, siinähän on sellaista luontaista suojaa. Meditaatio- ja mindfullnesstuokio palauttaa mielenrauhan ja tasapainon.

Ehkä pidät itseäsi erilaisena vertaistesi joukossa, mutta vieraille olette kaikki yhtä ja samaa.

Palaverissa voi kehittää itseään etsimällä positiivista työkavereiden urpoista ideoista, ymmärtämällä heitä ja lähettämällä heille rakkauden säteitä. Iltapäivän väsymyksen välttää pienellä paljasjalkalenkillä, jolloin saa kätevästi maadoitettua itsensä ettei yhteys Gaiaan katoa. Toki pitää muistaa HENGITTÄÄ sekä ihastella luonnon kauneutta, se voimaannuttaa. Myös pakuritee piristää mukavasti, vaikka oikeastaan lisäaineita, viljaa, lihaa, maitoa, sokeria, kofeiinia, hiilihydraatteja, eineksiä ja muita kammotuksia sisältämätön ruokavalio pitää kyllä ihmisen pirteänä.

Kesken päivän kannattaa hiukan pysähtyä pohtimaan, että mitä minulle juuri nyt kuuluu ja mistä tunteeni viestivät. Täytyy kuitenkin muistaa, että tunteiden tulee antaa tulla ja mennä, kuten valtameren aaltojen. Mistä tulikin mieleen laittaa meren pauhua soimaan, jotta stressitasot laskevat. Hetkisen voisi seistä päällään, veren virtaus aivoihin aktivoi ajattelua ja aivoalueita. Päälle (heh heh) on hyvä kutitella kuuppaa päänhierontahärpäkkeellä, lisää relaa ja hiusten kasvua.

Toiset meistä ovat nupullansa, toiset kukoistuksessaan ja toiset jo yli kukkineita. Joka vaiheessa on oma kauneutensa.

Illalla ehtii vielä meditaatiotunnille, vaihtamaan carobreseptejä kavereiden kanssa, kirjoittamaan kiitollisuuspäiväkirjaa, liottamaan ne huomisen ruoat joita ei aio mehustaa tai kuivattaa, siivoamaan kodin etikalla ja pistämään feng shuit kohdilleen, maalaamaan mandalan ja lukemaan ajatuksen voimasta, onnesta ja pysähtymisestä ennen unen tuloa, kummasti sitä ehtii kun ei turruta itseään halpahintaisella televisioviihteellä. Olipa ihana päivä täynnä hyvinvointia! Mitä siitä, että muuta siihen ei sitten mahtunutkaan.

Osa tästä kuvauksesta - tai jopa kaikki - saattaa kuulostaa ihanalta. Ja voi sitä ollakin. Mutta mistä on tullut eetos, että perusruoka ja koulimattomat perusajatukset ovat tie turmioon ja pahoinvointiin?

Et voi tarkentaa katsettasi moneen asiaan yhtä aikaa.

Tietysti on hienoa, jos ihmisellä on halua voida mahdollisimman hyvin ja voimia muuttaa elämäänsä jos sen tarpeelliseksi kokee. Mutta tarvitaanko siihen jatkuvaa tuntemustensa tarkkailua, pysähtymistä ja pilkuntarkkaa ruokavaliota? Ehkä. Puuhastelu, rutiinit ja johonkin keskittyminen tunnetusti tekevät ihmiselle hyvää. Toisaalta nämä kaikki voivat olla keinoja paeta tyhjyyttä tai tunteitaan, tai pyrkimystä elämänhallintaan. Harmillista sinänsä, että hallittavissa oleva elämä on oksymoron.

Se, että meillä on mahdollisuus kieltäytyä ruoasta ja syödä valikoiden, on suurta ylellisyyttä. Samoin kuin se, että voimme pohdiskella tuntemuksiamme ja käyttää aikaa ei-minkään tekemiseen. Eihän tämä uusi ilmiö ole, mutta mittakaava on. Aikaisemmin vain pieni osa ihmisistä oli asemassa (tai pystyi hankkiutumaan sellaiseen), jossa oli mahdollista keskittyä vain jalostamaan mieltään (tai ruumistaan). Erona tosin oli se, että nykyihmisellä tämän käyttäytymisen motiivi on hän itse: minun oma hyvinvointini, minun mieleni, minun vartaloni, minun elämäni ja sen onnellisuus. Ei kilvoittelu, sielun tai ruumiin jalostaminen jumalan/jumaluuden kunniaksi tai sen yhteyteen pääsemiseksi eikä edes yhteiskunnallinen hyvä.

Onko sitten jotekin pahasta keskittyä itseensä ja pitäisikö mieluummin tehdä cashewkermaa henkiolennon kunniaksi? Ei tietenkään, mutta monimutkainen hyvinvointishow ei ole kenenkään velvollisuus.

Ilman päivänpaistetta et kukoistaisi, mutta liika paahde kärventää sinut.

Eikä hyvinvoiminen vaadi hirveästi kieltäymystä, vaivaa, aikaa, rahaa saati salatieteitä lähentelevien puolikulttien seuraamista. Se ei vaadi kuin muutamaa asiaa: Käytä, ravitse ja lepuuta sekä ruumistasi että aivojasi. Opettele sanomaan ei, kyllä ja kiitos. Hyväksy se, että elämä ei ole aina kivaa, mutta ymmärrä se, että edes joskus sen pitäisi olla tai jotain pitää muuttaa. Ole valmiiksi mukavien ihmisten seurassa. Muista hammaslanka.

Kulttini jäsenyysanomukset kommenttiboksin kautta.

***

This all-over wellness gets on my nerves. It is great to live a healthy, happy life, but you really can have too much of a good thing.

Kommentit (69)

miakuusisto
70/69 | 

:) kommentoin juurikin ns. melkeen samaisesta aiheesta toiseenkin blogiin.. en vaan enää muista minne ;) 

tuo ed. oleva on kyllä totta... Mutta: miksei käytetä tuota kultaista Kohtuutta kaikessa ?! :) Nämä ylisuper-foodit oikeesti tulee jo korvista ulos !!!! Tulee vähän sellainen fiilis että nakkarille hakemaan suurin sämpylä ikinä kaikilla mausteilla ja Ah, niiiiiiin mielettömän ihanaa <3 Itse todellakin syön aivan sitä normaalia perusruokaa, suomiruokaa kaikkine herkkuineen hyvineen päivineen. Jotain tattarii oon joskus 10 vuotta sitten yrittänyt maistaa, mutta maistuu ihan hirveelle ja mulla se ei tuonut ns. superenergiaa ollenkaan, tuntui että päinvastoin :D ... sama es. Mangoja kun (nenä rakastaa niiden tuoksua) söin, menin ihan ns. tukkoon. Suurempi näkemys jollain tasolla itselläni on tuo että sen tähtien alla missä asut: sitä ruokaa pitäisi syödä että fyysisesti voi hyvin. Tiedä sitten onko totta ? Jotenkin kuitenkin näin ajatellen hyvinkin järkeenkäypä ajatus... !? :D 

Fysiologiaa opiskelleena on kuitenkin tosiasia: Vaikka tekisit blenderilläsi ultra-super-mega-food-juoman kaikista ihmeellisistä nipseistä, marjoista, siemenistä tms. tms. EI meidän rakas elimistömme Kykene edes niitä kaikki ainesosia käyttämään Hyödyksi ! Suurin osa menee valitettavasti pyttyyn muiden tuotteiden seuraksi ;) .. joten, itse aattelen että en heitä rahaa pyttyyn, vaan mieluummin ostan jotain yksinkertaisempaa ;) Mitä simppelimpää ja yksi kerrallaan ruoka-ainetta suuhunsa pistää, sen paremmin sen kehomme käyttää hyväksemme ! Toki sitten tulevat nämä haitalliset lääke-aineet, rokotuksen haitalliset imeytymisaineet, nukutusaineet, e-pillereiden tuomat jäännökset tms. muut saasteet ja niiden aiheuttamat kuormitukset kehossamme, tupakat, Stressi (pahin).. niihin on olemassa juuri tiettyjä öljyjä, tai sitrushedelmät, jotka puhdistavat oikeasti näitä pois. Mutta, niitäkin vain kuuriluontoisesti on tarkoitettu käytettävän :) Joten, onhan hyvä että suurin osa ihmisistä on alkanut Tiedostaa tunteidensa merkityksen myös omassa hyvinvoinnissaan. Uskonkin että tämä nykyherätys on sitä että osa hakee sitä omaa kohtuuttaan, jolloin ensin mennään vähän "yli", ja sitten se hiipuu ja tasaantuu <3 amen täältäkin suunnalta :) 

miakuusisto
71/69 | 

Yksinkertainen yksinkertaisuus :) ja taka-alalla oleva onnellisuuden olo, vaikka välillä mennään ylös ja alas, ovat tärkeitä itelleni ns. avaimia elämään oman makuista elämääni :D .. ei mua varsinaisesti koskaan ärsytä tuo että tätä intoilua on, vaan jotenkin vain se että haluis muutakin lukea ns. lehdistä, blogeista tms. kuin ainaista pakurikääpä-raaka-sitä-tätä :) kun mä en oikeen usko että nuo ovat jokapäiväiseen ruokavalioon tarkoitettu luonnostaan ? Miksi luonnosta muuten saisimme näitä -normi-arki-aineksia ? Työni vuoksi myös olen joutunut huomaamaan että jos jokin piilotettu asia takaraivolla on hyllyllä tms. niin sitä helposti aktivoituu tekemään tai harrastamaan jotain muuta, jottei sitä jotain ehkä kiusallistakin asiaa joutuisi itsestään tai muusta sellaisesta huomioimaan ? Ihminen ON niin monisäikeinen, kerroksinen, ulottuvainen, ettei kukaan oikeasti uskoisi, kuinka monenmonesta säikeestä on kyse <3 Sitten vielä henkinen puoli, joka on yhtä jollei enemmänkin säikeinen, se ulottuu vuosituhansien taakse meillä kaikilla. Sielun tutkiminen on tässä yhdessä elämässä mahdoton tehtävä, vaikka itse olen sen joutunut, pakotettu tekemään :) Se on enemmänkin kuin seikkailu !! Siihen ei yksinkertaisesti ole sanoja !

Yleensäkin kokonaisuuden hahmottaminen tässä maailmassa jossa mennään lujempaa ja nopeampaa koko ajan kiihtyvällä tahdilla on: haasteellista kenelle tahansa !! ;) Huumorilla pääsee pitkälle.... 

miakuusisto
72/69 | 

jeps.. :) ..tai sitten juurikin toisinpäin ? Kasvissyöjät selittelevät valintojaan :) tms. tms. tämä on aina puolin ja toisin, olen kuulostellut. Kun syö niitä molempia, saa varmasti kaiken mitä tarvitsee ? vai... :D

Kaikki -teennäinenhän- oikeasti varmana aiheuttaa kanssaihmisissä reaktion. Ihminen on jokatavalla herkkä huomioimaan ja rekisteröimään jos on jotain epä-aitoa.. ? tai ainakin näin pitäisi olla että luonnon omat suojamekanismit toimisivat :) ?? Nämä ovat erinäisiä kemiallisia reaktioita kuitenkin, hiuksenhienoja ja veteen piirrettyjä rajoja. Jos jokaista pientä asiaa vain pelkästään pohtisi; ei muuta ehtisi tehdäkkään .. 

Tuo on totta mitä itekin olen miettinyt että miksi ylipäätään myydään "myrkyllisiä" pakkauksia/tavaroita/ruokaa tms. ja markkinatalous laittaa jollekin (täällä maalla kun kaikilla on omat perunamaansa/kasvi/marja/omenat sun muut) ns. normiluomu (joka kuuluisi Kaikille) suuremman hinnan kuin eineksille ? Takuulla kaikki valikoisivat paremmin jos SE olisi pää-aineena ja saman hintaista kuin muutkin... (tai sitten nuo muut aineet olisi jo kuopattu ) , ja en siis tarkoita tätä hifistelynipsuruokaa ;) 

Näitä kyllä voi pohtia Monelta eri kantilta. Todella. Ja, kunpa voisi oikeasti saada vaikuttaa näihin että tuore, normi terveellinen ravinto olisi meille kaikille tasapuolisesti suotuna :D Oi, onnea <3

miakuusisto
73/69 | 

heh, tämä on kyllä mielenkiintoinen aihe. 

ehkäpä tuo että jos Niitä Ei tuputettaisi ainoana Oikeana jotenkin -näillätuletterveeksikaikestamahdollisesta- tyyliin, niin kohtuullisesti käyttämällä ne olisivat jees-juttu. Toki sitten maku-asiat ovat myös erinäisiä kriteerejä.. :) 

No, onhan tunnetusti ihmisen Ego mielenkiintoinen opas itsekullekin ? Sen kun saa jäämään hiljaiseksi, takuulla löytyy kultainen keskitie ;) 

nyt maistuu täälläkin viinilasillinen ihanasti Kissan viereen majoittuneena :D

tiiti
74/69 | 

Mahtista :D Mulle tulee tästä hyvinvointiasiasta vähän mieleen tuo sama keskustelu, jota käytiin just kauniista luksustuotteista Eeva Kolun blogissa.

Että mun mielestä on ihan OK, jos joku käyttää rahansa/aikansa/minkä vaan elämisen resurssinsa kauniisiin asioihin, tai tässä tapauksessa hyvinvoinnin hifistelyn maksimointiin kaikin tavoin (tai mihin vaan).

Mutta ei sitä ehkä kannata (ainakaan muille) alkaa perustelemaan järkiargumenteilla, tai ainakaan väittää että se vaihtoehtoinen "keskimääräinen" ja vähemmän idättävä elämäntapa olisi jotenkin huonompi. Ei perustele ollenkaan, tai ainakaan yritä käännyttää muista. Tekee ja elää vaan, jos itse kerran hommasta tykkää.

Luru
75/69 | 

Oi guru, ota mut jengiin! Ai miks? No siks kun mäkin juon venäläistä skumppaa ja spiritual well-being ja hyvinvointi on mulle yhtä kuin tää hiljainen hetki kun nassikat on just nukahtanut. :)

Mä unohtaisin elää jos mun pitäis osallistua tuohon "nytpä elän mahdollisimman hyvin/terveesti/kauniisti"-hösään. Ei sovi kiltille suorittajatytölle semmoinen.

Vieras
76/69 | 

AAMEN.

Aiheesta on tosiaan puitu jo aiemmin täällä lilyssäkin ainakin täällä  ja täällä, ja ihan syystä. Sun teksti oli kyllä hauskaa luettavaa, ihanan kärjistetty (mutta silti niin totta :D). Tosiaan tää terveysintoilubuumi on karannut ihan käsistä. Onhan terveydestä huolehtiminen tietysti hyvä asia, mutta ei se tosiaan mitään rakettitiedettä ole. Tässä trendissä taitaa olla loppujen lopuksi kyse paljosta muustakin, kun siitä itse terveydestä ja hyvinvoinnista... Joillekin se ehkä antaa jotain paremmuuden- ja ylemmyydentunnetta tai jotain, enemmän sillä statusta ja mielikuvaa taidetaan nostattaa kuin terveyttä. Eli allekuittaan viimeisen kappaleesi, tiivistit hyvin hyvinvoivan elämän perusasiat.

Lii
77/69 | 

Oi pääsenkö minäkin! Mua jurppii sellainen kokonaisvaltainen oman kehon palvonnan ja ruoskinnan kombinaatio. En kykene siihen enää, haluan olla kroppani kanssa kaveri ja olla sen kanssa välillä väsynyt, välillä onnellinen ja välillä syödä sipsejä (ja skumppaa.) Se hammaslanka pitäisi kyllä yrittää muistaa useammin.

sanumaria
79/69 | 

Jätän täten jäsenanomukseni. 

Namis
80/69 | 

Hee, nasevaa tekstiä. Voin kuitenkin sarkasmin hunnun riisuttuani tuosta päätellä siltikin omilta osin, että meikäläisen masennukset ja paniikkihöiriöt ovat nyt mennyttä päivää kun hylkäsin teolliset sapuskat ja otin suprefoodit osaksi ruokavaliotani. Ei se vaikeaa ole eikä siitä mitään numeroa tarvitse tehdä, karu totuus nyt vain on että se oma onnellisuus kyllä näkyy ja tuntuu muissakin (varsinkin lähipiirissä). Silloin sitä onkin sitä virtaa sitten jaksaa ja taistella eteenpäin kun ravitsemus ja liikunta, uni ja sosiaaliset suhteet ovat kunnossa, energiaa sietää esimerkiksi taloudellista epävarmuutta ja yleisiä elämän ongelmatilanteita. Ennenkin koin syöväni terveellisesti ja liikkuvani paljon jne, mutta ei se ihan niin mennytkään... Kun löysi itselleen parhaimman tien (siihen nyt valitettavasti kuului sitä itsensä kuuntelua jonkin verran ja erilaisia kokeiluja) niin ei nyt voi kuin todeta että jösses, olen onnellinen. Mutta käsittääkseni olen samoilla linjoilla kirjoittajan kanssa ja paradoksaalisesti kiteyttäen: elämä EI ole suoritus ja/tai kilpajuoksu. Siitä kuuluu nauttia. Hyvinvoivana siitä nauttii eniten.

Mahdoton Nainen
82/69 | 

Aamen. Vaikka itsekin hippeilen aina välillä meditaation ja itsetutkiskelun muodossa, en silti sano että se on yhtään sen parempi tapa elää kuin mikään muukaan, tai on se minulle, muttei automaattisesti kaikille muille.

Se, että meillä on mahdollisuus kieltäytyä ruoasta ja syödä valikoiden, on suurta ylellisyyttä. Samoin kuin se, että voimme pohdiskella tuntemuksiamme ja käyttää aikaa ei-minkään tekemiseen. Eihän tämä uusi ilmiö ole, mutta mittakaava on. Aikaisemmin vain pieni osa ihmisistä oli asemassa (tai pystyi hankkiutumaan sellaiseen), jossa oli mahdollista keskittyä vain jalostamaan mieltään (tai ruumistaan).

Tämä. Pitäisi muistaa millainen etuoikeus on se, että ylipäänsä on vapaa-aikaa ja rahaa jota käyttää sinä vapaa-aikana, eikä tarvitse rehkiä aamusta iltaan pellolla/tehtaassa/kaatopaikalla dyykkaamassa vain saadakseen murkinaa muutaman kerran viikossa. Vaikka oma hyvinvointi on toki tärkeää (jos itse voi huonosti ei jaksa paljon maailmaa syleillä) niin välillä pitää ottaa se nenä pois omasta navasta ja miettiä mitä voisi tehdä muiden ihmisten hyväksi (tässäkin toki on rajansa, kukaan ei voi yksin koko maailmaa pelastaa).

Konkistadori
83/69 | 

Oikke hienoi ajatuksii, wau. Tää on tätä, kun mieli rakastaa fanatisoitumista. Ismejä. Ja monesti vielä siten, että niistä tekee numeron lähiympäristöön nähden. Tämä oli kiva lukea tuon oman viimeisimmän kirjoittelun vanavedessä. Vaikka teema olikin vähän eri, niin henki oli ehkä sama :) hauskaa päivää sinne.

Laura P...
84/69 | 

Hahhaah! Mahtava teksti!

Tuosta pakuriteestä muuten on sen verran sanottava, että oli se sitten kuinka hyväksi tahansa, niin maistuuhan se nyt ihan kamalalle.

PSK
85/69 | 

Pakuritee on munkin mielestä pahaa. Raakasuklaatakin olen maistanut kahdesti, ja eipä hyvää sekään. Kiva jos muille maistuu...

Emmi Nuorgam
86/69 | 

I'm in. Juuri eilen jouduin myöntämään, että tammikuussa innostuksissa aloitettu Happines Jar toimittaa tällä hetkellä tuhkakupin virkaa takapihalla. Vaikka meistä ei kumpikaan vakkariin edes polta, niin tupakan natsoja kertyy purkkiin huomattavasti nopeampaa tahtia kuin niitä onnellisia ajatuksia. Mutta kukin tyylillään!

*kippis!*

Ninan verkkareissa
87/69 | 

Mä suosittelen hammaslankainta. Muuten agree ;)

marietta
88/69 | 

Hei,

olen raakaruokaa, luomuravinteita ja meditaatiota kammoava lähes 30-vuotias nainen. Saan veteen puristetusta päivittäisestä sitruunasta raivokasta ihottumaa kaulan alueelle. Kookosöljypurkkini sisältö on hiljaa nesteytynyt hellan vieressä viime vuodesta asti. Samassa ajassa olen kuluttanut niin monta voipurkkia, että kokonainen eskariryhmä askartelisi niistä vaikka linnunpelättimen, kukin omansa. Rakastan pakasteranskalaisia. Syön hedelmiä (kyllä, HEDELMIÄ, noita luonnon sokerihirviöitä) mielelläni. Liikun, kun huvittaa.

Ohessa vapaamuotoinen hakemukseni. Saanko liittyä kulttiin?

Mindeka
89/69 | 

Mä jätän kanssa hakemukseni! Mulla on joogakirja tuolla hyllyssä odottamassa (taitaa olla nyt neljättä vuotta), tänään käyn juoksemassa metsässä lenkin (kaatosade ja meditointi, heh) ja sen jälkeen lähden kavereiden kanssa pizzalle ja bisselle. Tämä on sitä tasapainon löytämistä, hei. Sopivasti kaikkea ;)

Lilla My
90/69 | 

Oi, ihana teksti! Minäkin liityn tähän "lahkoon" :) tykkään kyllä tehdä suklaamoussea banaanista, pähkinöistä, raakasuklaajauheesta ja avokadosta ja innostun kyllä hiukan joka kerta kun ostan kotiin jotain hippipulveria Luomukaupasta, mutta liikaa on liikaa ja siitäkin tulee stressi kun pitäis olla niin hyvä ihminen koko ajan. Enkä todellakan halua jättää pois kaikkia huonoja herkkujani (sanoo henkilö, joka äsken ostikin pakastepizzan illaksi kotiin, hih). Mulle riitti kun tavitsemusterapeutti kerran sanoi minulle, että voi syödä pitaleipää ilman pitaleipää! Haloo! Don't mess with my pitabread! ;)

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
91/69 | 

Oi mikä määrä opetuslapsia! Palaan vielä antamaan teille valaistuneita vastauksia kunhan olen ensin purnajoogannut ja affirmoinut! (Tai siis käynyt mm. Alkossa.)

Satunnainen vierailija
92/69 | 

Helou, en oo muistaakseni lukenu tätä blogia aiemmin, mutta voisin myös liittyä tähän "kulttiin" :). Mut niitten kanssa menee mun mieleestä helposti överiksi. Mut parasta mielestäni kyllä on se, että voi vaan syödä ihan tavallista ruokaa ja liikkua kun tuntuu siltä. Inhoan sellaista hurahtamista ja ennen kaikkea käännyttämistä, mitä sellasesta hurahtamisesta tulee. Esim. noi Kiitos Hyvää ja Sara K:n blogit on semmosia, jotka kierrän kaukaa (ah, oon niin halunnut avautua tästä kun ne on jo jonkin aikaa ottaneet päähän! "Ole hyvä, tässä sinulle kaikkea raikasta, keveää ja terveellistä, irroittaudu ajatuksista niin elämä kevenee/mikään ei paina/kaikkia on aina ah niin ihanaa" Aaargh, tunkekaa juttunne sanonko minne... :p) Itelle tulee stressi jo ajatuksesta et joudun jotain luomusuperfoodraakaruokaa varten jotain ihme vehnän ituja metsästämään jostain hevonkuusesta ja jota tarviin yleensä vaan jonkun lusikallisen ja sit onkin täys pussi jotain millä ei teekään mitään (ellei tee sitä luomusuperfoodraakaruokaa). Ja pakurikääpätee ja raakasuklaa on pahaa! Hyi, lopettakaa jo niiden tuputtaminen. Voin paljon paremmin ilman noita hörhöhyvinvointivinkkejä-. (Tosin, kuten joku tossa ylhäällä totesi, niin joskus niistä "onnellisuus-jutuista/ruokavalion parantamisesta" voi olla hyötyä, silloin kun joskus on vaikeaa. Jos siis oon muutaman viime vuodan vaan jotain einestä vetänyt niin ei kai ihme jos joku raakaruoka rupeaa kiinnostamaan)

ekoemo
93/69 | 

Hei uskovaiset!

Tosiaan, liika on liikaa missä vaan meiningissä ja mikä sopii yhdelle, ei sovi toiselle. Ihminen voi olla onnellinen tai onneton hyvinvointihippinä tai Valintatalotaviksena. Mutta toisen valinta ei ole kritiikki  omaa valintaasi kohtaan (ellei hän sitä suoraan kritiikkinä esitä..).  

Mistähän kertoo se, että lihansyöjät yleensä kokevat tarpeelliseksi perustella kasvissyöjälle valintojaan tai revitellä pihvinsyönnillä? Mistä "Alkoon pakuriteen sijaan" -vastareaktio johtuu?  Miksi tekopirteys ärsyttää (mutta mistä tietää että se on tekopirteyttä)? Sitä voi pohtia jos jaksaa ja huvittaa - ja ehkä tajuta jotain. Mutta voi olla pohtimattakin. 

Se, että terveelliset ja ympäristöystävälliset valinnat ovat vaikeampia tai kalliimpia ei liene monelle syy tehdä niitä. Jos kemikaaliton eväsrasia olisi normi, halpa, ja helposti saatavissa, kukaan ei pitäisi sen valitsemista erikoisena.

Monelle, joka on "itsekkäistä" syistä alkanut meditoimaan tai vaihtanut raakaruokaan, on tullut siitä sen verran parempi olo, että sitä on mukavampi muillekin ihmisille. Ja on helpompi antaa heidänkin olla omia itsejään, omine oikkuineen, kiinnostuksen kohteineen ja harrastuksineen.

Rakkautta ja haleja puspuspus ;)

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
94/69 | 

No näinpä! Muut saa tehdä mitä tykkää, mutta siinä vaiheessa kun tulee tuputusta, alkaa rassaamaan. Varsinkin alkaa rassaamaan kun jostain asiasta tulee yleinen oletus jota on suunnilleen pakko noudattaa. Jossain asioissahan kehitys on oikein hyvää, esimerkiksi yleinen mielipide on kääntynyt vaikka tupakoinnin suhteen ja se on vain hienoa. Joidenkin toisten asioiden suhteen voi olla ristiriitaisempaa.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
96/69 | 

Kommentti hävisi... Mutta siis, toki otan :D Olet selvästi ("selvästi") oikealla tiellä! Ja joo, ei sovi mullekaan, riittävän terveellisesti on ihan tarpeeksi.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
97/69 | 

Hitsi kun jää kaikkea kiinnostavaa lukematta kun en ole vielä oikein sinut tämän uuden Lilyn kanssa :/

Joo, jostain muusta siinä on kyse. Osa on varmaan sitä hallinnan tunnetta, aika harvaan asiaan pystyy niin hyvin vaikuttamaan kuin esimerkiksi syömisiinsä. Statusasia tämä selvästi myös on: kertoohan se, että on aikaa, rahaa ja mahdollisuuksia jos syö vaikka hyvin erilaista ruokaa kuin mitä Alepasta saa kärryynsä napattua.

Eräässä tutkimuksessa todettiin, että Luomuruoalle altistetuilta liikeni selvästi vähemmän aikaa kuin muita ruokakuvia silmäilleiltä, kun piti auttaa tuntematonta avuntarvitsijaa. Toisaalta luomuruokaa katselleet suhtautuivat moraalisiin rikkomuksiin selvästi ankarammin kuin muut. - - altistuminen luomuruoalle vahvistaa ihmisten moraalista identiteettiä ja vaimentaa halua olla altruistinen (http://www.tekniikkatalous.fi/innovaatiot/tiede/luomuruoka+tekee+itsekkaaksi/a809280) En nyt jaksa mennä lukemaan tuota tutkimusta, mutta arkikokemuksen perusteella kuulostaa hyvin tutulta tämä itsensä moraalisena pitäminen ja muiden tuomitseminen, jos edelleen hiukan kärjistetään :P

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
98/69 | 

Nimenomaan, kohtuus on on harvemmin pahasta yhtään missään :) On tässä hyvinvointivimmassa paljon hyvääkin, esimerkiksi tuo tunteiden tiedostaminen ja se ajatus, että niihin voi vaikuttaa, mutta liika on liikaa. Onhan se vaikka turhaa menettää hermojaan jos myöhästyy bussista, mutta onko sitä enää ihminen jos ei mistään käämi kärähdä?

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
99/69 | 

Totta kai :D Juuri näin. Pahimmassa tapauksessa hyvinvointiin pyrkimisellä saa aikaan pahoinvointia kun vaatimukset ja odotukset ovat kohtuuttomat. Sipsit ja skumppa ovat paljon muutakin kuin tyhjiä kaloreita, silloin tällöin ilolla syöty tai juotu "turhuus" voi olla paljon terveellisempää kuin siitä kieltäytyminen.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
102/69 | 

Epäilemättä niistä on apua. Toivon mukaan kukaan ei kuvittele, että pitämällä eineksiä, juustonaksuja ja limpparia pääasiallisena ravintonaan, nukkumalla liian vähän ja sohvalla makaamalla olisi hyvinvoiva ja terve... Ihan varmasti terveellinen, itselle sopiva ruoka ja muutenkin terveet elämäntavat lisäävät hyvinvointia ja voivat myös auttaa erilaisissa ongelmissa. Ihminen on aika monimutkainen kokonaisuus, eikä ihan tarkkaan voida sanoa monestakaan asiasta mikä niiden vaikutus on.

Asenne ja suhtautuminen vaikuttavat myös paljon. Kyllähän tämä pitkälti on sellainen positiivinen kierre, jos syö hyvin ja nukkuu hyvin, niin jaksaa liikkua, ja kun jaksaa liikkua jaksaa muita asioita jne. Silti mielestäni ihmisellä pitää olla oikeus olla jaksamatta, tsemppaamatta, skarppaamatta jne. koko ajan. Tietysti jos lörvähtää sellaiseen sumuiseen epätoivoon olisi ihan hyvä löytää sitä tsemppiä jostain. Mutta aina ei tarvitse jaksaa :)

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
103/69 | 

Helposti sitä unohtuu että asiat on meillä tosi hyvin. Etuoikeutettu asema tuo mielestäni joitakin velvollisuuksia. Mutta en nyt ihan siihenkään lähtisi, että olisi jotenkin väärin keskittyä omaan hyvinvointiinsa koska jollain muulla jossain on asiat huonommin. Ja sehän on todettu, että ihminen on sitä onnellisempi, mitä enemmän hän auttaa muita. (Meneekö vaikutus sitten jos auttaa muita tavoitellakseen omaa onneaan, en tiedä :D Parempi sekin kuin ei mitään!)

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
104/69 | 

Näinhän se on. Ihmisen pitää tietää kuka on ja ismien kautta on hyvä määrittää keihin kuuluu ja kehin ei. Kiitos :)

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
107/69 | 

No siis kukin tavallaan hei, mut sinuna kyllä vähän miettisin, että vieraannuttaako tuollaiset apuvälineet sut sun omasta kehosta ja onko se pitkällä tähtäimellä järkevää.

XD

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
108/69 | 

Erittäin lämpimästi tervetuloa! Juuri kaltaisiasi totaalipahis-hedelmänsyöjiä tarvitsen riveihini maailmanvalloitusta varten!

Vieras
109/69 | 

Mielenkiitoinen tutkimus, ja tuloksetkin ovat kyllä järkeenkäypiä.

Pakko vielä myöntää, että vaikka minua ärsyttää tämä hyvinvointiöveri, olen itsekin semisti kiinnostunut näistä asioista. :D Lueskelen esimerkiksi Sara K:n blogia, ja itse asiassa monet kirjoitukset ovat tosiaan auttaneet vaikeina aikoina, ja voin sanoa että olen oppinut muuttamaan ajattelutapaani paremmaksi sen vuoksi. Olen etenkin tajunnut, ettei ole olemassa jotain yhtä oikeaa tapaa elää (niin kuin tämä sun postauskin sanoo!) , ja että onnellisuus on pitkälti omista ajattelutavoista kiinni.

Olen kiinnostunut terveydestä, hyvinvoinnista, ruoasta ja liikunnasta, ja olenpa joskus kokeillut näitä ituhippiruokiakin. Olen mm. tehnyt raakasuklaata itse, vaikka sen ainesosat olivat ihan naurettavan kalliita. Mutta olenkin tällainen yleisesti monista asioista kiinnostunut ja kokeilunhaluinen, vain löytämällä etsii ne omat jutut. :) Ja tämä liian vakavamielinen terveysintoilu on alkanut viime aikoina ärsyttämään todella. Koska se ei ole tervettä :D Mutta itse asiassa uskon, että monet, joita tämä trendi ärsyttää ovat itsekin enemmän tai vähemmän terveysasioista kiinnostuneita. Itselle merkityksettömät asiat kun yleensä eivät herätä tunteita suuntaan eikä toiseen. :)

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
110/69 | 

Kyllä mä raakasuklaata syön, mutta hei mä nyt syön ihan tyytyväisenä myös joulukalenterisuklaat :P

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
111/69 | 

Pitaleipää ilman pitaleipää?!  -_-

Joo kyllä mäkin silloin tällöin pulvereita ostelen, mutta ostelen edelleen myös paitsi perusruokaa, myös "epäterveellisiä herkkuja". Just toi pitää olla hyvä ihminen -stressi on se mikä tässä riepoo. Ei ole kenellekään hyväksi moinen stressaaminen!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
113/69 | 

Mun mielestä pakuritee ja skumppa mahtuu ihan hyvin samaan ruokavalioon (ja samaan ideologiaan, ja samaan elämään). Vaikka en mä nyt uskalla siihen pakuriin koskea, joten sanotaan nyt esmes luomuparsakaali :D

Aika usein muiden valinnat rassaavat, sen verran usein näitä käännyttämisiä/puolustautumisia tulee vastaan ihan arjessa. Tosin osa voi olla sitäkin, että ihan tavallinen kiinnostuksesta tai hiljaisuuden täyttämiseksi esitetty kommentti koetaan arvosteluna tai kyseenalaistamisena, joko esim. omasta epävarmuudesta, ristiriitaisista tuntemuksista tai aiemmista kokemuksista johtuen. Osa arvostelusta voi olla ihan tarpeellistakin, itse vannoutuneena lihansyöjänä koen kyllä lievää syyllisyyttä siitä, miten paljon lihaa syön. Sen sijaan jos joku arvostelee sitä, että juon hanavettä enkä juokse lähteellä, en todellakaan ota itseeni millään tavoin.

Olisi hienoa, että sekä luonnolle että ihmiselle hyvät valinnat olisivat edullisia. Mutta en usko, että niiden viehätys olisi yhtä suuri jos ne olisivat kaikkien saatavilla. Perustellaanhan vaikka Artekin huonekalujen tai luksuslaukkujen ostamista ympäristönäkökohdilla, vaikka se tuskin on kenellekään se merkitsevin ostopäätöksen syy. Trendikäs nuori kaupunkilainen haluaa ostaa asioita, jotka tukevat hänen identiteettiään. Myrkytön eväspurkki, jonka saa Alepasta ja joillainen on kaikilla toimiston keski-ikäisillä tädeillä ja viereisen rakennustyömaan puurtajilla ei palvele tätä tehtävää, jolloin se ei ole yhtä houkutteleva.

Rakkaus tulee tarpeeseen :)

P.S. En mä jaksanut mennä Alkoon. Saati Ruohonjuureen :D

Emmi Nuorgam
114/69 | 

Liebe Führer,

kävin itsekin tänään Alkossa, eikä minulta kysytty papereita. Olisiko joku erityinen mielikuvaharjoite, jolla myös rypyt oikenisi? Tai mahdollisesti jokin luontoperäinen aine, jota kasvoihin voisi hieroa? Tummelia käytin ennen, mutta sitten ymmärsin, etten voi olla yhtä luonnon, eläinkunnan ja maailmankaikkeuden kanssa, jos hieron sadistiseksikin kutsuttua utarevoidetta kasvoilleni! 

Nim. Epätoivoinen-88

Emmi Nuorgam
115/69 | 

Mistähän se johtuu, että joku jaksaa nähdä loukkaantumisen vaivan, kun joku toinen mainitsee juovansa pakuriteen sijaan skumppaa? Itse syön myös mieluummin luomua kuin tehotuotantoa, riistaa kuin broileria, kunnollista raakamakkaraa kuin soijanakkia ja lähdevettä kuin jasmiinilla maustettua vissyä. Ihan ilman vastakkainasettelua. Ihan vain koska tykkään enemmän skumpasta. Ja koska siitä tulee mulle parempi olo. 

Muspus!

Emmi Nuorgam
116/69 | 

Ei nyt liity tähän, mutta luin sun nimimerkin kankistondari. 

Jatkakaa.

tiiti
117/69 | 

:D Jos Lilyyn tulee joskus ominaisuus, jolla nimimerkkiä voi vaihtaa, minä varaan tämän!

ekoemo
119/69 | 

No just näin: toisten kommentit otetaan liian helposti arvosteluna.  Pakuritee ja skumppa mahtuu toki samaanm ja itsekin käyn sekä Prismassa että Ruohonjuuressa...

Voihan sen kemikaalittomankin muovipurkin (miten se nyt kulminoituikin tähän purkkiin..) tehdä monella tavalla, yhden tuppervaaran taviksille ja yhden Artekin version niille, jotka haluavat erottua luksustuotteella. Suurin osa meistä ei kuitenkaan ole trendikkäitä nuoria kaupunkilaisia - ja jotta jotain positiivista ympäristölle tapahtuu, Prismaihmisillekin pitää olla vaihtoehto.. Onneks osa fiksuista valinnoista on jo vaivihkaa normiutunut, esimerkiksi Kappahlin, Lindexin ja Henkkamaukan lastenvaatteet näyttävät olevan lähes kaikki nykyään luomupuuvillaa.

ekoemo
120/69 | 

Suurin osa ihmisistä tosiaan on jossain lokerojen välimaastossa eikä niin mustavalkoisesti vaikkapa hippejä tai taviksia. Mä en henkkoht loukkaantunut mutta halusin puolustaa niitä, joiden elämäntapavalintojen ei ole tarkoitus ärsyttää tai neuvoa ketään, mutta jotka tässä blogauksessa ja kommenteissa koettiin ärsyttävinä ja neuvovina. Eli samaa pohdin kuin sinäkin: miksi loukkaantua kun ei tarttis?

Konkistadori
121/69 | 

Toi ois niin kova. Kirjaimellisesti. 

Ninan verkkareissa
122/69 | 

Totta kyllä. Onhan se oma nyrkki nielussa parempi kuin pieni muovinen kepukka suussa. Otan heti luomulangan käyttöön. Tai oliskohan vaikka suolaheinä parempi?

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
123/69 | 

MUOVINEN :O Leikit terveydelläsi :( Mutta tosiaan, mitä ihmeen teknokemiamoskaa se lankakin on! Parempi vaihtaa luonnonheiniin heti. Vai onko niissä LYIJYÄ? Mikä nyt eteen!!! Tai siis suuhun!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
125/69 | 

Sun pitää affirmoida myyjä kysymään paperit. Jos se ei kysy, sä et ole halunnut sitä tarpeeksi.

Mitä tulee ajatuksiin yleisesti, niin viha, katkeruus, suru, kateus, mukanäppäryys ja kaikki sellaiset tosi kurjat fiilikset heijastuvat heti kasvoihin ryppyinä :( Erityisen vahingollinen ja harhaanjohtava onkin ilmaisu  naururyppy! Pahuuden ulkoinen ilmentymä olisi se oikea termi! Kristalliterapia ja violetin valon hengittäminen päälaen kautta on pikaratkaisu, mutta kyllä sun on nyt vaan koulittava mielesi myrkyistä vapaaksi. Samalla vapaudut muutenkin ja elämäsi kevenee <3

Ulkoisena neuvona suosittelisin turvetta. Etsit suon (ei moottoritien läheltä!), kaivat turpeen omin käsin (huom. uudenkuun aikaan!) ja pidät sitä naamallasi 21 tuntia vuorokaudessa. Varaturve kannattaa säilyttää eettisesti valmistetussa humidori-kaapissa (ei teakia!!).

Nyt viimeistään alat myös juomaan sitä sitruunavettä! Jos olet juonut, niin vika on siinä, että et ole a.) antanut veden seistä yön yli, b.) ottanut sitä lähteestä, c.) käyttänyt luomusitruunaa, d.) ajatellut sitruunaa rakastavasti ja pyytänyt luontoäidiltä anteeksi että puristat sitä, e.) pitänyt vettä kierrätysmateriaalisessa kemikaalittomassa kannussa, f.) kaikki edelliset.

Ota myös huomioon se, että jos asut 10 km säteellä voimalinjoista, ei mitään ole tehtävissä :(

Konkistadori
129/69 | 

tupla-affirmaatio!! oon niin ylhäällä <3

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
130/69 | 

Bloggauksen tarkoitus oli käsitellä sitä, että hyvinvoinnin maksimoinnista on tullut kaikkien (naisten) velvollisuus, ja jos tämän velvollisuuden pyrkii tosiaan oikein täyttämään, ei muuta kerkeäkään. Ärsyttävänä siinä ei pidetty muuta kuin tätä suoristushyvinvoinnin kulttuuria. Siitäkään, että julkisessa keskustelussa (sukupuolelleni) asetetaan normittavia velvollisuuksia en ole varsinaisesti loukkaantunut, mutta v*ttuuntunut jossain määrin :D

Kuten alussa totean, muut voivat ihan rauhassa tehdä mitä lystäävät kunhan siitä ei synny suoranaista haittaa muille.  Valinnoistaan voi myös ihan rauhassa kertoa minulle ilman että saan hepulin, mutta kertoakin voi monella tavalla, neutraalisti, tuputtaen, valistaen, suositellen ja niin edelleen. Kaikkiin tapoihin en suhtaudu ihan samalla tavalla.

Koska kommentteja on näin ilahduttavan paljon, en muista nousiko esiin suoranaista loukkaantumista, mutta ei ainakaan paljon. Suurin osa mielestäni keskittyi ilmiöön eikä ilmiön joitain osia harjoittaviin ihmisiin. Suurin osa treeniblogin lukjoista varmaan myös on hyvinvointi- ja terveysasioista kiinnostuneita, joten ei täällä nyt ihan lyttäysmeiningillä mennä vaikka vähän irvaillaankin.

Emmi Nuorgam
132/69 | 

Okei. Nyt mua alkaa pelottaa. 

Emmi Nuorgam
133/69 | 

MUN AIVOT EI VAAN PYSTY MUUHUN KUN KANKISTONDARIIN.

Kärttyri
134/69 | 

Hevosen jouhta. Ei katkea hampaiden väliin niin kuin ohuempi hiuslaatu XD

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
135/69 | 

Kunhan muistaa käyttää sellaista jouhta, joka on hellästi hevoskuiskaajan toimesta konista silitelty irti? Jos jouhi on riistetystä hevosesta, siitä tulee tooosi huonoa karmaa, alkajaisiksi hammasmätä ja paha mieli.


Lisäksi pitää varmistaa, että kertyykö jouhiin jotain jäämiä. Esmes ihmisen hiuksistahan pystyy tyyliin vuosien päästä skannaamaan onko sitä syöty huumehia. Että jos konia on doupattu, niin seurauksena voi olla vaikka hevosenhampaat :/

polar code
137/69 | 

Huh huh. Oon nauranut täällä silmät (vettä, skumppaa?) valuen, kun näitä postauksia ja keskusteluja luin! Pakaragaten kautta löysin juuri blogisi. Tai olen kyllä Lilyssä huuhaillessa huomannut, että tän niminen blogikin on, mutta en ole uskaltanut tulla katsomaan. Fuhrer ei pelota, mut se fitness! Ajattelin just että tämäkin on kuitenkin tätä hyvinvointisoopaa, jonka ongelmana selvästi siis on se, että se on "ilmiö" ja joka tuutista työntyvä, nimenomaan naisille suunnattu uus yksilöideologian huipentuma ("täytä-tällä-elämäsi-niin-et-varmasti-tee-mitään-yhteiskunnallisesti-poliittisesti-merkittävää") jota en siis ole onnistunut välttämään, vaikka olen yrittänyt..

Eniveis, hieno blogi, jatkan lukemista!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
138/69 | 

Kiva että pidät, tervetuloa lukijaksi :)


Blogin nimi on vähän kieli poskessa, en tosiaan ole mikään fitnesstyyppi enkä edes kovin natsi :P Toivottavasti se ei ole karkoittanut kovin monta muuta lukijaa....niitä vähän säälin jotka Google Analyticsin mukaan tulevat tänne etsimään mielenkiintoisia artikkeleja toisesta maailmansodasta :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012