Tämä on tuntunut olevan oikein riemukkaiden uutisten teemaviikko. Ajattelin, että en kirjoita Bostonin tapahtumista mitään, koska en osaa sanoa niistä mitään. Jotkut menettivät lapsensa, toiset jalkansa, ja äitinä ja juoksijana kumpikin asia on sellainen, mitä en tahdo edes ajatella.

Ei ihan yhtä järkyttäviä mutta kuvottavia uutisia yhtä kaikki kuului länsinaapurista, kun Hesari kertoi, että Tukholman anoreksiaklinikan potilaita oli värvätty malleiksi. Tästä voisin avautua enemmänkin, mutta sanotaan nyt vaan, että koko asia on mielestäni monellakin tasolla erittäin väärin.

Mutta tällaiset kurjat kuulumiset eivät ole koko totuus maailmasta. Paljon tapahtuu kaikenlaista pientä ja isompaa hyvää, ja usein se on yksi ihminen tai pieni joukko, joka sitä on tekemässä. Ikävien asioiden vastapainoksi pari hyvää uutista, joihin olen tässä viime aikoina törmännyt:

Ajatuksia juoksemisesta ja elämästä -blogin Asta juoksi hyväntekeväisyysmaratonin juoksumatolla. Juoksun jälkeen matto huutokaupattiin ja siitä saatu summa lahjoitettiin lyhentämättömänä Hope ry.:lle. Hopen tarkoituksena on järjestää huostaanotetuille lapsille ja vähävaraisille tai kriisejä kohdanneille perheille helpotusta arkeen ja iloa elämään. Lukaise Astan kokemus, juoksumattoa inhoavana ja yhden maratonin juosseena voin todellakin sanoa, että olisi jäänyt minulta tekemättä!

Lisää mukavia juoksuasioita löytyy Roosa nauhan nettisivuilta, jonne on ilmestynyt Roosa nauha -juoksijoiden blogi. Juoksijoista kerrotaan seuraavaa: Minna Rauniolla ja Sirpa Ikävalkolla on molemmilla omakohtainen kokemus rintasyövästä. Minnan syöpähoidot päättyivät viime syksynä. Sirpa sairastui rintasyöpään vuonna 2000, minkä jälkeen sairaus uusiutui ja kroonistui. Molemmat naiset ovat päättäneet liikunnan avulla selvitä syövästä: parantaa fyysistä kuntoaan ja elämänlaatuaan. Smokkijuoksijat hakivat yhteistyössä Roosa nauha -kampanjan kanssa keväällä rintasyövän sairastaneita naisia valmennusprojektiinsa, ja Minna ja Sirpa tulivat valituiksi. Nyt he ovat Roosa nauha -juoksijoita, joiden tavoitteena on juosta lokakuussa puolimaraton Vantaan maratonin yhteydessä.

Juoksijoita valmentavat siis vapaaehtoiset, ja hommalla on tarkoituksena paitsi näiden kahden kunnon kohentaminen, myös muiden innostaminen liikkumaan sekä varojen kerääminen Roosa nauhalle rintasyövän vastaiseen työhön. Kannatan! Juoksublogi löytyy täältä, ja sivuilla on myös naisten juoksohjelmat kohti puolimaratonia. Käy kurkkaamassa, inspiroitumassa ja tsemppaamassa!

Iloinen "ystävähiiri" on kuopukseni piirtämä.

Jos haluat itsekin tehdä jotain, niin osallistu vaikka itsekin Vantaan maratonille. Matkoja on valittavana vartti-, puoli- ja kokomaratonit, ja jokaisesta osallistujasta lahjoitetaan kaksi euroa Syöpäsäätiölle. Toki voit lahjoittaa rahaa syöpätutkimukseen ihan suoraankin, mutta tuohan on loistava tekosyy vääntäytyä itsekin kympille, puolikkaalle taikka kokomatkalle.

Myös Hopen sivuilla on vaihtoehtoja, joilla voit tukea heidän työtään: Voit auttaa esimerkiksi osallistumalla vaate- ja tavarakeräyksiin, vapaaehtoistyöllä tai rahalahjoituksin. Itselle tuntui omimmalta harrastusten tukeminen:

Hope järjestää huostaanotetuille ja vähävaraisten perheiden lapsille monenlaista urheilua ja vapaa-ajan viihdykettä. Hope-lapset mm. skeittaavat, tanssivat ja zumbaavat. Lisäksi Hope jakaa lapsille urheiluseurojen lahjoittamia lippuja jääkiekko- ja jalkapallo-otteluihin sekä järjestää retkiä vaikkapa vesi- ja huvipuistoihin. 

Hope tukee myös lasten omatoimista liikkumista keräämällä käytettyjä ja uusia urheilutarvikkeita ja jakamalla niitä perheille ja laitoksiin. Keväisin tavoitteena on jakaa tavallista sompi määrä polkupyöriä. Hope ottaakin aina mielellään vastaan hyväkuntoisia liikuntavälineitä!Hope löytää kiitolliset lapset, jotka voivat kauttasi saada uuden, terveellisen harrastuksen tai elämänmittaisen muiston onnen hetkestä. Yksikään lahjoitus ei ole liian pieni eikä liian suuri.

Valoa viikonloppuun!

***

I'm out of words what comes to happenings related to Boston marathon. I'm also very disappointed to hear that model agents stalked patients outside an anorexia clinic in order to hire them as models, what happened in Sweden. But I red how Finnish Asta run a marathon on treadmill to raise money for kids suffering from crisis or difficult conditions. I'm also happy to know that voluntary runners are raising money for pink ribbon organisation of Finland.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012