Oletko aloittanut uuden elämän vuodenvaihteessa? Alkoiko laihis? Tai haluat muuten elää terveellisemmin? Oli tavoitteesi se tai tuo, tuli varmaan luvattua, että syöt enemmän kasviksia?

Kasvikset! Kuitua, vitamiineja, hivenaineita, mutta vain vähän kaloreita - ja hintaa. Monien mielestä ihan makoisiakin. Mikä siinä sitten on, että aina pitää luvata syövänsä niitä enemmän? Minne ne penteleet joka kerta jäävät?

Rakastan noita miniporkkanoita! Ja kuka muka arkena jaksaa itse tehdä hummusta?

Niillä, joilla on pääsy koulu- tai työpaikkaruokaloiden raastekaukaloiden äärelle, on helppoa. Ei muuta kuin lapioimaan lautanen puolilleen - jos nyt saa aikaiseksi. Me, joilla ei ole, tarvitsemme enemmän viitseliäisyyttä.

En tiedä teistä, mutta minulla siihen se kaatuu.

Saatan kyllä laittaa ruokaa, jossa on kasviksia, tai joka koostuu niistä. Vedellä juustohöylällä kurkkua leivän päälle. Mutta minulla ei ole pinnaa eikä voimia pestä, harjata, kuoria, raastaa, lingota, silputa, paloitella, pilkkoa ja mitä vielä niin, että tekisin salaattia tai saisin lastentarhailmaisua käyttääkseni tuorepaloja.

En usko, että monellakaan ruoanlaiton tai terveellisen syömisen este on ajanpuute. Vaan se, että ei yksinkertaisesti jaksa. Suklaa on valmista syötäväksi, sen kun avaa paperin. Sipsit lähtevät ääntä kohti kunhan vain vetäisee pussin auki.

Ja nuo porkkanat voi dipata tuohon hummukseen! Hahaa!

Onneksi ovela markkinamies (tai tuotekehittäjä ehkä ennemmin) on tajunnut, että kasviksia pitää voida syödä yhtä helposti. Nykyään kaupasta saa salaattia pussissa, naposteluporkkanoita ja miniluumutomaatteja rasiassa. I-ha-naa! Niin helppoa ettei laiskinkaan meistä voi valittaa, että nyt on liikaa hommaa. Ei muuta kuin kulhoon tai suoraan kitaan. (Ohjeen mukaan niitä ei ole hyvä syödä huuhtomatta, mutta hei, minä tykkään elää vaarallisesti!)

Tommiesit ovat parhaita, mutta näitä syön yleensä. Boksin päivässä.

Toki tällaisissa on huimasti kovempi kilohinta, eivätkä tuotteet ole esimerkiksi luomua, mutta kestävien elämänmuutosten salaisuus on siinä, että uutta tapaa pystyy oikeasti noudattamaan. Ja minä en ainakaan noudata yhtäkään tapaa jonka koen hankalaksi!

Kuvien tuotteet on ostettu lähikaupasta ihan normaalisti.

***

I love these ready to serve -veggies. Or at least almost ready to serve. I have no nerve to clean and chop. Without these my meals would be way more unhealthy.

Kommentit (15)

Halla
16/15 | 

Hahaa, sama juttu täälläkin nyt kun työpaikan raastekulhot eivät ole joka (arki)päivä saatavillani. Itse suunnittelin hankkivani kermaviiliä ja dippipusseja kaappeihin. Se ehkä lisäisi kasvisten kulutusta?
Yksi varma keino kyllä olisi: thairullat. Ihania, mutta voi sitä vaivan määrää mitä niiden eteen joutuu näkemään.. Ehkä juuri vaivannäkö tekeekin niistä niin hyviä?

Suvi K.
17/15 | 

Asiaa! Mulla rehujen syönti tyssää just siihen että en jaksa raastaa porkkanaa ja salaatti ehtii nuupahtaa sillävälin kun kannan sen kaupasta kotiin. Onneksi edes banaanit on yhtä helppo avata kuin suklaalevy.

Jaanaba
18/15 | 

En oo aloittanut uutta elämää, ei alkanut laihis. =D
Olen jo vuosia syönyt tosi paljon kasviksia, ne on vaan niin hyviä ja niistä saa tehtyä parhaimmat pöperöt pöytään joten jatkan samalla linjalla. =)

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
20/15 | 

Mun puoliso ostaa just noita dippejä, jotta söisi enemmän kasviksia :D Itsellähän ei riitä pinna siihen pilkontaan, mä syön kurkun niin, että katkaisen siitä pätkän (käsin vääntämällä, koska veitsessä on liikaa vaivaa) ja syön siitä haukkailemalla.

Joo noi rullat on kyllä ihania! Ehkä tosiaan jotkut asiat maistuu paremmalta sen vaivan takia... Mutta joka päivä ei vaan mitenkään jaksa!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
21/15 | 

Totta! Harmillisesti mä en tykkää banaaneista :/ Syön niitä kyllä, just kun ne on niin käteviä, ei tarvitse pestä ja helppo pitää mukana ym.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
23/15 | 

Joo kyllä! Mä kävin kanssa ennen joulua kaappeja läpi, mutta vielä olisi varaa käydä uusiksi...

zarah
24/15 | 

Minkälaisia salaatteja oikein teet?! :) Minulle salaatti on pikaruokaa, kun ei jaksa tai ehdi tehdä mitään. Toisaalta kyllä tykkään salaateista todella paljon ja ravintoloissakin monesti valitsen salaatin ihan maun takia. Joku kasvissosekeitto vaatii jo enemmän, mutta sinne on helppo tyhjentää jääkaapin kasvisosasto (itse karsastan ruoan heittämistä roskiin). Lisäkimmokkeena keiton tekoon käytän usein voissa paistettuja krutonkeja (vanhat leivät), joita en muuten syö... Salaattiin taas usein innostaa myös maukkaat proteiinilisukkeeni, esim. tänään kylmäsavulohi.

Ymmärrän kyllä pointtisi, sillä minulle hedelmäsalaatti on sellainen herkku, jota syön enimmäkseen hotelleissa, koska siinä saa kuoria ja pilkkoa, jotta saisi parhaan mahdollisen lopputuloksen. Helpompi tehdä smoothie (tai ostaa pulla), vaikka rakastan hedelmäsalaattia!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
25/15 | 

Hahaa, sellaisia, mihin kaadan salaattipussista salaatit pesemättä, miniluumutomaatit rasiasta pesemättä, kurkun leikkaan niin että pidän sitä vaan kädessä ja räimin paloja veitsellä suoraan astian päällä ja just vaikka kylmäsavulohta riivin suoraan paketista sinne :D Mutta tuossakin on niin hirveä vaiva :D

Mä olen miettinyt, että jos mun lapsilta kysytään päiväkodissa että onko meillä ruoalla salaattia miten usein, niin ne sanoo että ei melkein koskaan. Kun kaikki niiden ruoan ulkopuoliset kasvikset ilmestyy vaan isoina köntteinä lautasille ja niistä pitää haukata suoraan...

JnH
26/15 | 

Teen samalla tekniikalla salaatit ja silti vaivannäkö tuntuu liian suurelta saavutettuun hyötyyn nähden :)

Kasvisten pilkkominen on vihoviimeistä hommaa. Nyt aion alkaa sunnuntaisin tehdä isot kasvispadat ja -wokit seuraavalle viikolle valmiiksi. Olen toteuttanut tätä yhden (1) kerran, eilen, ja olen kovin tyytyväinen itseeni.

Hyvää alkanutta vuotta ja kiitos blogista :)

w-täti
27/15 | 

mä rakastan tätä postausta niin täysin, koska olen ihan samis. sen lisäksi kasvissyöjä, joten kiitos ja ylistys työpaikkaruokalalle.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
28/15 | 

No nimenomaan :D

Toi on erinomainen idea, mutta vähän epäilen, että mä toteuttaisin sitä tasan sen kerran! Samoin ajattelen usein, että silppuan kasviksia rasioihin jääkaappiin valmiiksi, joista sitten voin vaan mennä ottamaan tai kipata ruokaan, mutta tämän ajatteleminenkin alkaa väsyttää tosi kovasti :D

Kiitos samoin sinulle!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
29/15 | 

Joo työpaikkaruokalasta on kyllä niin paljon apua! Edellisessä paikassa sieltä sai vielä ostaa edullisesti iltapäivällä jääneitä ruokia kotiin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012