Välillä mietin, että mikä ihme vetää tekemään juttuja, joissa on surkea. Tai juttuja, joissa opetteluprosessi on hidas ja turhauttava.

Minähän en ole mikään kummoinen juoksija. Enkä sellaiseksi tulekaan, kun ei nappaa treenata raskaasti ja paljon. Kaipa se sitten vaan on niin mukavaa itsessään, että en välitä siitä etten saavuta kovia tuloksia.

Sitten nämä uudet jutut mistä olen innostunut. Slacklineltahan tippuu koko ajan. Siis ihan koko ajan. Joka kerralla on muutama onnistunut yritys, jolloin narulla pysyy paremmin. Mutta joka kerralla on varmaan kymmeniä kertoja jolloin kävelystä ei tule yhtään mitään. Muutama sekunti, ja sitä on maassa. Uusi yritys, muutama sekunti ja taas.

Sama koskee huuppausta. Vanne tippuu koko ajan. Siis ihan koko ajan. Kymmenistä yrityksistä onnistuu ehkä kaksi, jos nyt oikeastaan edes onnistuu.

Uimahypätessäkin tämä tuli tutuksi. Hyppy oli parissa sekunnissa ohi ja se joko onnistui tai ei. Yleensä ei. Vaikka kuinka kuunteli ja mietti ohjeita, ei onnistumiseen oikeastaan pystynyt vaikuttamaan. Tuntui, että se oli ihan sattumankauppaa. Ja niin muuten tuntuu vanteen ja slacklinenkin kanssa.

Ehkä siinä onkin se sattumanvaraisuuden koukuttavuus, onnenpotkun kutkuttava mahdollisuus, kuin lottoa pelaisi. Tämä saattaa onnistua! Ehkä juuri minä! Ehkä juuri tällä kertaa!

Kun taas lajissa kehittyy, sattuman osuus pienenee. Siihen pystyy kuin pystyykin vaikuttamaan. Haa, mikä tunne! Minä voin vaikuttaa asioiden kulkuun! Minä voin vaikuttaa hankalasti hallittavaan esineistöön, kykenen valjastamaan luonnonlait!

Kääntöpuolena jatkuva epäonnistuminen on tietysti turhauttavaa. Mutta myös opettavaista. Prosessi on tärkeä, ja kehitystä tapahtuu koko ajan. Sitä oppii havainnoimaan asioita: mitä tein ja mitä minun pitäisi tehdä? Voinko toimia jotenkin niin, etten olisi sattuman armoilla?

Kyllä sitä voi. Pinnaa se kysyy, mutta onhan palkintokin hyvä. Ja lisäksi niitä on koko ajan matkan varrella. Tämä saattaa onnistua! Ehkä juuri tällä kertaa!

***

I wonder why I like doing things I can't. It's frustrating yet rewarding and it makes you feel like you're in control. At least sometimes! 

Kommentit (4)

Lempi
5/4 | 

Se on hyvä jos treenaa juttuja, missä ei ole hyvä. Koska silloinhan tulee treenattua just niitä osa-alueita, joissa kehitettävää eniten on. Mulla itelläni kesti pitkälle aikuisikään (yli kolmikymppiseksi) ennen kuin sisäistin, että voin ihan hyvin harrastaa jotain, vaikka en ole siinä mitenkään lahjakas, laittamatta siihen kummempia tavoitteita ja silti nauttia tekemisestä! Tosi harmi, etten ole tajunnut sitä aiemmin, vaan lopettanut tai jättänyt yrittämättä, koska tuli tunne, että oon kaikin puolin surkea ja epäonnistunut yksilö, jolle kaikki muut nauraa, jos en osaa jotain, heti. Kai se vaati jotain pään sisäistä asennemuutosta, ettei haittaa vaikka ei osaa, silti voi olla kivaa. :) Yleensä hyvinkin kivaa, koska on paljon aihetta nauruun, kun osaa nauraa itselleen! :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
6/4 | 

Joo kyllä aikuisuuden parhaita puolia on se, että voi harrastaa asioita vaikka ei ole niissä hyvä!
Se on jännä, että joissain jutuissa en kestä olla huono, enkä sitten halua niitä harrastaa, mutta monissa jutuissa se on tosiaan vain hauskaa että ei osaa :D

Spf
7/4 | 

Mä harrastan myös urheilulajeja, joissa en ole erityisen hyvä. Näin asiantuntija/esimiestyötä tekevänä se on hirmuisen rentouttavaa. Töissä on aina oltava se, joka tietää mitä tehdään, mutta harrastuksessani voin ottaa rennosti ja olla ihan rauhassa se aloittelija. Yritän kovasti olla ilman ihmeempiä tavoitteita niin juoksussa kuin jalkapallossa ja nauttia vain tekemisestä ja siitä seuraavasta hyvästä olosta.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
8/4 | 

Joo totta muuten, se on rentouttavaa! Enpä ollut tullut ajatelleeksi sitä tolta kannalta!
On kyllä parasta kun ei tarvitse suorittaa tai saavuttaa mitään :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012
Sisältö jatkuu mainoksen alla