Pumpuin Lotalta tuli haaste. Tiedätte jo, miten tämä menee: vastataan haastajan keksimiin kysymyksiin, kerrotaan kymmenen faktaa itsestä ja keksitään uudet kymmenen kyssäriä seuraaville onnekkaille.

Asiaan.

1. Kenellä on seksikkäin ääni? Tämä on nyt vähän kliseistä, mutta Peter Steelellä. Jos nuoriso siellä ruudun toisella puolen ei tiedä kuka on kyseessä, niin guuglatkaa. Suosittelen guuglaamaan myös kuvahausta: lisätkää nimen perään sana Playgirl. Itsepä kysyitte.


2. Mikä on parasta kesässä? Se, jos on kuuma. Sekä aurinko. Ja meri. Ja kukat. Ja vähäiset vaattteet! Tuoksut! Vihreys! Jäätelö! Puistokalja! Ulkona treenaaminen! Sandaalit! Bikinit! On varmaan aika selvää, että olen ns. kesäihminen. Talvi-ihmiset ovat epäilyttäviä (lisää epäilyttävistä ihmisistä kohdassa 9.).

Kesän parhaita juttuja. Kuva H&M.


3. Oliko sinulla mielikuvitusystävää lapsuudessa? Ei. Mutta muistan, että luin jostain että kaikilla mielenkiintoisilla ja luovilla henkilöillä on ollut mielikuvitusystävä, niin yritin sitten keksiä sellaisen. Ei onnistunut. Elämässäni on kyllä paljon fiktiivisiä ihmisiä, joita ajattelen usein. Toisia jopa useammin kuin reaalisia.

Kuvassa mielikuvitusystäväni.


4. Otatko ikinä vaatteita pyykkikorista yllesi? En, paitsi aivan äärettömän harvoin ja silloin on yleensä kyseessä treenivaate (joo yäk). Vaikka pyykkihuoltoni on pääasiassa kaaos (eivätkä likaiset vaatteeni usein edes ole siellä korissa vaan kasoina jossain), löydän lähes aina jotakin puhdasta jostain. Yleensä jostain kasasta.


5. Puntti vai juoksu, ja miksi? Ensimmäinen vastaus joka tuli mieleen oli tietysti juoksu. Lähdin kuitenkin pohtimaan tätä siltä äärettömän realistiselta pohjalta, että jos en enää ikuna saisi tehdä kuin toista, niin kumpi se olisi. Juoksu edelleen. Koska tykkään juoksutapahtumista, koska vaivaiset jalkani tykkäävät juoksemisesta, koska siinä menee pää sekaisin (salilla ei mene) ja ennen kaikkea: koska se on helpompaa ja vaivattomampaa. Toisaalta se on myös paljon tuskallisempaa. Salilla se aika kun treeni kerrallaan sattuu, on laskettavissa sekunneissa. Juoksussa kipua voi kestää tunteja. Ehkä mietin tätä juttua vielä.


6. Mistä ruumiinosastasi pidät eniten? Aivoistani. Jos pitää vastata ulkoinen asia, niin menee vaikeammaksi. Kysyin puolisolta, että mitä hän olettaisi minun sanovan, ja vastaus oli ”varmaan hauis”. Hhmm. Mutta en osaa valita yhtä, josta tykkäisin todella selvästi enemmän kuin muista, tai jossa (tykkäämisestä huolimatta) ei olisi mitään virittämisen varaa. Tai keksin yhden, mutta en kehtaa kirjoittaa sitä tähän. Joten sanotaan nyt vaikka se hauis, sekä pohkeet ja vatsa.


7. Mitä kappaletta rakastat mutta et kehtaa myöntää kenellekään? Olen kuulu luokattoman huonosta musiikkimaustani sekä myös siitä, että en häpeä sitä yhtään. Joten kehtaan myöntää kaiken. Erityisesti minuun vetoaa chalga, slaavilainen melankolia sekä kvinttiympyrät. Minähän sanoin, että musiikkimakuni on huono.

www.youtube.com/watch?v=cFOzbmCqkJA

This makes me dance dance like a maniac.


8. Oletko järjestelmällinen? Joissain asioissa. Esimerkiksi matkoille pakkaamisessa (kotiinlähtöpakkaamisessa en ole). Suurin osa ihmisistä varmasti sanoisi, että en ole, sillä ulospäin vaikutan varmasti totaalisen epäjärjestelmälliseltä (itsehän suosin sanaa boheemi), mutta pääni sisällä on tarkka systeemi. Toisaalta se saattaa olla myös neuroottisuutta.


9. Kahvi vai tee, ja miksi? Kahvi. Kahvi. KAHVI. Teessä ei ole mitään järkeä. Se maistuu siltä kun laittaisi kielen ulos ikkunasta, kuten joku hieno ihminen joskus kuvaili. Salaa pidän teenjuojia samanaikaisesti takakireinä ja hörhöinä, sekä muutenkin vähän epäilyttävinä tyyppeinä, ja liityn heidän riveihinsä ainoastaan ollessani erittäin flunssainen. Pidän epäilyttävinä myös koiraihmisiä, housuihmisiä ja numeroihmisiä. Itse olen normaali kissa-, mekko- ja sanaihminen.


10. Mikä on rasittavinta liikuntaharrastuksessasi? Henkisesti vai fyysisesti rasittavinta? Siis että mikä siinä ottaa eniten päähän vai mikä kuormittaa eniten? Koska en osaa päättää mitä kysymys koskee, vastaan sekalaisia rassauksen aiheita: Se, että en jaksa. Se, että en kehity tsädäm-nopeasti. Se, että tulee vammoja. Se, että on niin vaikea lähteä eikä usein huvita yhtään vaikka OIKEASTI haluan treenata. Se, että opin niin hitaasti. Se, että pelottaa (esim. tapahtumat, testit, pää alaspäin oleminen, vesi). Ja vesi on myös kaikin puolin rasittavaa, koska se menee silmään, nenään ja korvaan ja taivaalta tullessaan estää eteennäkemisen ja kastelee.

 

Sitten piti keksiä kymmenen faktaa itsestä. Edellisissäkin tuli jo kivasti faktoja, esim. se, että olen erittäin avarakatseinen ja ymmärtäväinen ihminen.

1. Kävelen erittäin usein varpaillani, esimerkiksi siirtymät kotona huoneesta toiseen. Tämä on kuulemma outoa, en tajua miten niin muka on?

2. Haaveilen Roller Derbystä, koska se voisi tehdä minulle hyvää, nysväkkä kun olen, ja näin vanhemmiten joukkueeseen kuuluminen on alkanut hieman kiinnostaa. Ennen kaikkea haaveilen siitä makeiden kuteiden ja pelaajanimen takia. Vaikka tuskin ikinä päädyn edes kokeilemaan lajia (koska olen nysvä sooloilija), olen keksinyt itselleni nimen - Hagia Sofia – sekä ns. iskulauseen (ei hajuakaan, käyttääkö kukaan mitään iskulauseita, olen keksinyt silti): Say your prayers. Koska tämä ei alkuunkaan riitä, olen suunnitellut myös fanikorttini. Istuisin siinä reteästi mikrosortseissa ja raidallisissa sukissa, sekä taitava valokuvaaja pysäyttäisi ilmaan kädessä pyörittämäni rukousnauhan ristin. Tiedän, olen kajahtanut.

3. Olen tietysti keksinyt myös stripparinimen, ja se olisi Fifi Moonshine, suomeksi suunnilleen Pipsa Pontikka. Arvaatte varmaan, että myös Miss Fifi Moonshinella on iskulause, mutta sen saatte päätellä ihan itse. Kuten myös fanikortin.

4. Koska tässä näköjään päädyttiin vetämään nimilinjaa, niin kerrottakoon seuraavaksi mistä nikkini tulee. Hiukseni ovat luonnontilassa sellaiset, että vanhukset huudahtelevat niistä spontaanisti voi miten kauniit hiukset!, mistä voi päätellä, että ne eivät ehkä aivan istu kolmekymppiseen päähäni. Vain hiukan lipuntarkastajia loukaten niitä voisi kuvailla tarkastajapermanentiksi. Tästä puudelitukasta siis johtuu nimi Fifi, ja saattaa se hiukan johtua siitäkin että olen hienohelma hienostunut ihminen. (Ne kaksi ylimääräistä äffää tulivat eteen blogin nimestä. Ja blogin nimen keksi Sirpa.)

Kampauskaksoseni Fifi täältä. (- - Fluffy Fifi. She is one happy and lovable poodle.)

5. Lapsena unelma-ammattini oli kabareen tanssityttö. No, on se vieläkin. Se varsinainen yllätys kuitenkin lienee, että minulla ei ole valmiiksi keksittyä kabareenimeä. Voitteko kuvitella! Ehkä pidän tätä niin epärealistisena vaihtoehtona, että en ole viitsinyt vaivautua nimen kanssa.

6. Omituisin tapani lienee hampaitteni koputtelu sormien nivelillä kun mietin jotain.

7. Paitsi että olen innokas keksimään taiteilijanimiä, olen myös vimmainen teemapukeutuja. Sonnustaudun teema-asuun aina kun se on vähänkään mahdollista ja pakotan myös seurani tekemään samoin. Puolison selviytymiskeino on sonnustautua joka kerta kylpytakkiin ja esittää joko Jeesusta, Arthur Dentiä tai jediä.

8. En osaa soittaa mitään, enkä laulaa, mutta osaan edelleen ulkoa kymmenien laulujen sanat. Ennen muinoin osasin vielä enemmän. Että olisihan sinne aivopoimuun voinut jäädä vaikka hyödyllisiä vuosilukuja sen sijaan, että pystyn resitoimaan Six Ribbonsin, virren 600, Don't fear the Reaperin ja Kuurankukkia, mutta kuten todettua, olen sana-, en numeroihminen.

9. En tykkää pitää jalkojani alaspäin. Tämä tekee istumisesta ja seisomisesta hiukan haastavaa.

10. Syön leivästä ensin reunat, ja muutenkin aina asiat niin, että herkullisin osuus jää viimeiseksi. Usein minulta kysytään, että enkö pidä siitä tästä tai tuosta, kun kierrän jotain palasta lautasella, jotta viimeiseksi jäisi ns. hyvä maku suuhun.

Ja kyssäreihin, sain näihin vähän vaikutteita omista vastauksistani (suluissa vastausohje, tämä on tarkkaa puuhaa):

1. Jos olisit ollut Gladiaattorit TV-ohjelmassa, niin mikä olisi ollut nimesi? (Ja saat kertoa kaikki muutkin alter ego- tai taitelijanimesi. Ensisijaisesti siksi, että vaikuttaisin vähemmän oudolta.)

Gladiaattorit täältä.

2. Mikä on omituisinta, mitä sinulle on koskaan tapahtunut? (Toivon mukaan vastauksena on ufokaappaus tai vast.)

3. Mitä opit koulun liikuntatunneilla ja miten ne vaikuttivat liikunnan harrastamiseesi?

4. Millainen on suhteesi Madonnaan? (Popmuusikko-Madonnaan. Voit kertoa myös suhteestasi paaviin.)

5. Mikä on lempimeikkituotteesi ja millainen sen pitää olla? (Mahdollisimman tarkasti. Ei "huulipuna, punainen".)

6. Jos joskus tulet juhliini, mikä toivoisit pukeutumisen teeman olevan?

7. Jatketaan juhlateemalla: mikä on biletemppusi? (Eli sellainen, minkä esität aina hilpeässä mielentilassa. Omani vaatii tuolin ja pullonkorkin.)

8. Jos saisit kysyä joltakulta elävältä tai kuolleelta henkilöltä yhden kysymyksen, niin keneltä kysyisit ja mitä? (Reaalimaailman henkilöt.)

9. Mitä urheilulajia ei kiinnostaisi yhtään kokeilla ja miksi ei?

10. Jos sinun pitäisi valita puolisoksesi joku fiktiivinen henkilö, niin kenet valitsisit ja miksi?

Vastauksia toivon Lurulta ja Ninalta!

***

Fluffy Fifi is one happy and lovable poodle. Just like me.

Kommentit (12)

iisaiisa
13/12 | 

Nyt jäi kaivelemaan tuo Pipsa Pontikan iskulause. Toisaalta en ole ihan varma haluanko tietää.

Kolmoskysymykseesi vastaisin itse, että opin sen, että mikäli et ole syntynyt urheilijasukuun pitkine jalkoinesi, on liikkuminen vähän turhaa, kun et kuitenkaan ole paras. Ja mitäpä luulet, kuinka tämä vaikutti liikunnan harrastamiseen....

Kakkoskysymykseenkin keksin het vastauksen. Kiva postaus!

Vierailija
14/12 | 

Noni! Peter Steele mainittu, ei voi kun tykätä! :D

Ninan verkkareissa
15/12 | 

Ooh, ihanaa, kiitos haasteesta Hagia Sofia! Lupaan tarttua siihen lähipäivinä. Teenjuojat ovat epäilyttäviä. Ja pyykkikorista voi hyvin napata esim. verkkarit. Ymmärrän täysin.

Tiinuska / Parempia Polkuja
16/12 | 

Mikä ilahduttava postaus! Seuraan ilolla blogiasi, sillä olet todella taitava ja ilmaisukykyinen kirjoittaja. Pyrin itsekin tulemaan paremmaksi kirjoittajaksi, mutta pelkkää tekniikkaa hiomalla se tuskin onnistuu. Tarvitaan myös sopivassa suhteessa luovuutta, hulluutta, mielikuvitusta ja älykkyyttä; taitoa saada tylsäkin asia (kuten mielestäni nämä vähän kulahtaneet blogihaasteet) muovautumaan vangitsevaksi tarinaksi. Teetkö muuten ammatiksesi kirjoitushommia? Jos minusta tulee joskus edes puoliksi yhtä taitava kirjoittaja kuin sinä olet nyt, jätän päivätyöni ja kirjoitan kirjan. Luonnonvalkoiselle paperille, oikealla kirjoituskoneella. Valmiit liuskat laitan pinoon kahvikupin alle, ja ajattelutaukojen aikana rapsuttelen kissaani.
Ihania kesäpäiviä sinulle! :)

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
17/12 | 

Pidän sen ainakin toistaiseksi salaisuutena, niin voit pohtia sitä aina tylsän hetken tullen :P Ja pitää pitää näitä paljastettavia asioita varalla jos tulee lisää haasteita.

Mulla on samanlaisia kokemuksia koululiikunnasta. Käytännössä opin siellä pari juttua, kuten lukemaan karttaa (vai opinko sen maantiedossa?) sekä tekemään pari luistelutemppua ja turmariipunnan. Ennen kaikkea kuitenkin opin, että olen huono ja lahjaton, ja että on parempi antaa koko jutun olla :/ Noh, onneksi näitä käsityksiä on myöhemmin saanut päivitettyä.

Kiva kun pidit :)

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
20/12 | 

Ja mikä ilahduttava kommentti! Vitsi että tuli hyvä mieli tästä, kiitos :)

Joo, teen välillä (nykyisin aika vähän) freelancetoimittajana juttuja, ja sisällöntuotantoa silloin tällöin. Päivätöitä teen viestintätehtävissä, tällä hetkellä tiedottajana.

Minäkin yritän saada kirjaa aikaiseksi, mutta melko veltto on yritys. Tänne tulee kirjoitettua huomattavasti enemmän...

Samoin sinulle :)

supersociale
21/12 | 

Vaikka luulet olevasi nysvä sooloilija, suosittelen silti erittäin lämpimästi roller derbyä, edes sinne open skateen menemistä. Siinä ei ole mitään menetettävää, jos ei nappaa niin ainakin tietää kokeilleensa :) Pahimmassa tapauksessa laji vie täysin mukanaan ja elämääsi avautuu uusia ulottuvuuksia. Sinua on varoitettu! Nimim. Derbyyn totaalihurahtanut entinen epäurheilija

Anna Blue Eyes
24/12 | 

Jos mielikuvitusystävä on ystävä, jota ei oikeasti ole olemassa, niin mielikuvitusystävä, jota ei ole olemassa, on varmasti jotain vielä luovempaa... mielikuvitusmielikuvitusystävä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012