Haluatko saada spagaatin viikossa? Tai tietää, miksi mies ei soita? Kiinnostaako kainalokarvojen nyppiminen tai mereen pissaaminen? Olet tullut oikeaan paikkaan!

Jokainen itseään kunnoittava bloggaaja tekee silloin tällöin postauksen hakusanoista, joilla blogiin on päädytty. Parempia polkuja -blogissa tähän lisättiin twisti, eli hakusanojen tai -lauseiden listailun sijaan vastataan niiden esittämiin kysymyksiin. Luvassa nyt siis kaikki informaatio, mitä tästä blogista on kaivattu avuksi, hyödyksi ja paremman elämän aikaansaamiseksi!

Suosituin varsinainen kysymys, jolla blogiini tullaan on Kuinka saada spagaatti kaikkine variaatioineen: miten spagaattiin, kuinka venytellä spagaatti, hyviä venytyksiä spagaattiin ja niin edelleen. Asialla on myös kiireisiä: spagaatti viikossa ja spagaatti kahdessa viikossa ovat suosittuja hakuja. Noihin ensimmäisiin suosittelen spagujippoa, mutta en toki jätä pulaan malttamattomiakaan, tässä siis:

Spagaatti viikossa!

Tarvitset: peilin, kipulääkkeitä, kylmäpussin, Karate Kid -elokuvan, avustajan, alkoholia, pääsyn Youtubeen.

Ensiksi tee arvio siitä, onko spagaatti sinulle fyysisesti mahdollinen. Testi tehdään katsomalla peilistä, millaisen kulman reiteisi muodostavat siinä asennossa, jossa venytetään lonkankoukistajia. Mikäli kulma on lähellä 180 astetta, mitään fyysistä estettä ei ole. Nyt sinun täytyy ymmärtää, että spagaatin ja sinun välissä on ainoastaan mielesi muodostama este. Katso Karate Kid -elokuva, jotta käsität miten henki voittaa aineen.

Kaiva Youtubesta valmiiksi hyviä venyttelyohjeita. Löydät niitä esimerkiksi haulla how to do splits. Kiinnitä valinnassa huomiota siihen, että videoissa esiintyisi mahdollisimman nuoria henkilöitä, ja mielellään jostain päin Venäjää, sillä sieltä tulevat parhaat niksit. Tee valikoimistasi videoista soittolista.

Henki voittaa aineen. Kuva Wikipediasta.

Seuraavaksi mene parin tunnin lenkille tai spinningiin, jotta saat lihaksesi väsymään. Väsyneissä lihaksissa hermotus ei toimi kunnolla ja päällä oleva adrenaliinin & endorfiinin koktaili estää sinua tuntemasta kipua normaalisti. Lenkin jälkeen venyttele soittolistasi ohjaamana vähintään puolen tunnin ajan. Voit pyytää avustajaa painamaan sinua alemmas: pidä koko ajan mielessä, että ruumiisi ei estä spagaattia, vaan ajatuksesi. Toista harjoitus mielellään joka päivä viikon ajan, jos pystyt niin venyttelyosuuden voi toistaa kolmesti päivässä. Kipulääkkeet ja kylmäpussi tulevat todennäköisesti tarpeeseen venyttelyjen välissä.

Viikon päästä käy jälleen lenkillä, ota kamera valmiiksi, juo alkoholia maksimaalisen rentouden aikaansaamiseksi ja kivun turruttamiseksi. Muistele Karate Kidin sensein oppeja ja tee spagaatti. Jos et pysty itse, käske avustajaa painamaan sinut alas. Tadaa! Sitten nopeasti kuva ennen kuin täytyy soittaa päivystykseen. Onnea!*

Asiallisia vastauksia asiallisiin kysymyksiin

Koska juoksu ei enää tunnu kamalalle?

Juoksu tuntuu kamalalle aina silloin kun juokset suorituskykyksi ylärajoilla, kunnosta riippumatta. Mikäli juokset hidasta vauhtia peruskestävyysalueella, siitä tulee mukavaa hyvinkin pian. Jos tarkoitit kamaluutta lenkin alussa, niin yksilöllinen variaatio on noin viisi minuuttia - reilu puoli tuntia.

Mitä tarkoittaa dns urheilussa?

Sitä, että kilpailuun ilmoittautunut osallistuja ei startannut (did not start). Syyt vaihtelevat sairastumisista ja vammoista paniikkiin, myöhästymiseen, krapulaan ja siihen, että ei nyt huvittanutkaan.

Onko pehmis terveellistä?

No ei nyt suoranaisesti, mutta sama se jos et joka päivä tai litratolkulla syö. Frozen yogurt on vähäsokerisempi ja -rasvaisempi vaihtoehto. (Pehmiksen ravintosisältö.)

Onko Nutella terveellistä?

On. (No ei ole, mutta sama se jos et joka päivä purkillista vedä. Nutella on isolta osalta sokeria ja pähkinää on hyvin vähän. Nutellan ravintosisältö.)

Onko Nutellaa Suomessa?

On. Isommista ruokakaupoista saa. Älä osta halpoja korvikkeita, ne eivät vain ole yhtä hyviä.

Tarkista että purkissa lukee Nutella eikä esimerkiksi Rainbow. Tässä asiassa täytyy olla snobi. Kuva Wikipedia.

Miksi maraton on niin vaikea?

Koska kroppaa on tukalaa pitää liikkeessä niin pitkään: lihakset, jänteet, nivelet ja jopa mieli väsyvät. Energiaa riittää elimistössä noin kahdeksi tunniksi, sitten tulee kurjaa jos sitä ei saa täydennettyä. Lisäksi tunteja kestävä iskutus on rankkaa jaloille. Tästä huolimatta jokainen perusterve ihminen selviää maratonista, niin vaikea se ei ole.

Kauanko pitää levätä ennen puolimaratonia?

Vähemmän juoksua treenanneen on parempi levätä useampi päivä, tottunut juoksija voi levätä vaikka vain yhden. Levon voi toteuttaa joko täyslepona tai kevennettynä harjoitteluna, kokemus osoittaa mikä itselle sopii. Itse juoksen viimeisen lenkin tiistain tietämillä jos puolikas on lauantaina tai sunnuntaina.

Voiko notkeus johtua geeneistä

Kyllä, ja hyvin pitkälti johtuukin.

Voiko lattialle tipahtaneen ruoan syödä?

Kyllä voi.

Voiko kuusikymppisenä aloittaa juoksemisen?

Kyllä voi. Aloita ihmeessä!

Voiko kestävyysjuoksja olla lihava?

Kyllä voi. Millä tahansa massamaratonilla näkee montakin pyöreämpää, eivätkä heistä suinkaan kaikki ole viimeisten joukossa.

Saako Kanarialla rahkaa?

Saa, joskin se on vähän outoa ja aika kallista. Muistaakseni jotakin nelisen euroa purkki.

Maustamaton kreikkailainen jugurtti miten syödä

Hunajan, pähkinöiden ja hedelmien kanssa on parasta. Myös myslin, hillon tai vaikka mehukeiton kanssa maistuu. Kokeile myös frozen-versiona: laita purkki vähäksi aikaa pakastimeen.

Miksi mies ei soita/ miksi mies ei vastaa tekstiviestiin

Koska miestä ei kiinnosta. Olen pahoillani. Etsi joku, joka vastaa.

Millainen Pääkaupunkijuoksu on?

Kiva, kaunismaisemainen metsäreitti, mutta mäkinen ja siksi rankka. Hyvin järjestetty, pieni tapahtuma. Erityishuomiona se, että reitillä ei ole vessoja.

Mitä syödä pitkä elämä?

Mahdollisimman värikkäästi sekä kalaa, pähkinöitä ja jugurttia. Rottakokeiden mukaan vähän vähemmät kalorit kannattavat, mutta onko pitkä elämä niin tavoiteltavaa että kannattaisi nälissään olla?

Mitä tehdä jos on isot reidet?

Ihan mitä haluat.

Kuinka olla mahdollisimman luonnollinen?

Jos mietit, että miten olla erinäisissä tilanteissa luonnollinen, niin paras koskaan saamani neuvo on päätä viihtyä tilanteessa. Jos viihdyt olet rento ja normaalin oloinen. Tai no riippuu siitä millainen olet kun viihdyt...

Vastauksia erinäisiin toteamuksiin, jotka oletan kysymyksiksi

Kainalokarvat nyppiminen

Onnistunee jos et välitä kivusta, olet pitkäpinnainen ja notkea.

Pissaaminen meressä

On moraalisesti väärin. Mutta näytä minulle joku, joka ei ole ikinä sitä tehnyt.

Ilmeisesti nämä ihmiset pissaavat mereen. Kuva ja kiintoista artikkeli mereenpissailun vaikutuksista täällä.

Puolimaraton kahteen tuntiin

Onnistuu suostuisilla geeneillä helposti, vähän vähemmän suotuisilla geeneillä hankalammin. Mutta ei pitäisi olla mahdoton kenellekään, jos vain kykenee harjoittelemaan riittävästi. Mikä on riittävästi, se taas riippuu omista ominaisuuksista.

Adam Sauli eronneet

Mitä ovatko!? Eiiii!!!

Apua vapaauinnin hengitykseen

Hengitä silloin kun nenäsi ei ole vedessä, heh heh. Jos osaisin neuvoa, osaisin ehkä myös itse hengittää uidessa.

(Kysyin asiantuntijalta: Ota rauhallisesti, pidä vartalo mahdollisimman pinnalla, voit opetella ensin tekniikan ja käsivetojen rytmittämisen hengittämättä.)

Amin Asikainen rasvaprosentti

En tullut tiedustelleeksi.

(Muita rasvaprosentteja tässä postauksessa.)

Ei yhteisiä puheenaiheita poikaystävän kanssa

Aloittakaa yhteinen harrastus! Esimerkiksi crossfit, triathlon ja akrobatia voivat olla kivoja yhteisiä lajeja.

Eroon vanhoista patjoista

Suosittelen taloyhtiön tilaaman jätelavan hyödyntämistä. Toinen vaihtoehto on Sortti-asema. Ainakin osa löytöeläintaloista ottaa patjoja vastaan, soita lähimmälle ja kysy.

Helppo sitruuna juustokakku

Suoraan ei ole reseptiä heittää, mutta kokeile Valion uutta maustettua rahkaa maussa sitruuna! Söin purkillisen sellaisenaan, ja ajattelin että tämä se vasta sopisi erinomaisesti sitruunajuustokakkuun.

Hippien harrastuksia

Ovat jooga, meditointi, capoeira ja kaikenmaailman keppien yms. viskominen puistossa. Sekä tietysti rummutus. Monet hipit pitävät myös kankaiden värjäämisestä, maalaamisesta, tanssimisesta ja kitaran soittamisesta. Jotkut hipit tykkäävät leipoa, idättää ja pienviljellä.

Häälahja Samulille ja Lauralle

Luulen, että Samuli ja Laura ovat jo ehtineet naimisiin. Jos eivät, niin ehdotan jotakin yhteistä liikuntaelämystä, kuten kiipeilykurssia tai pariaktobatiaa.

Samuli ja Laura. Arvatkaa miten yllätyin, kun kuvahausta tosiaan löytyi "samuli ja laura". Vaan lienevätkö he oikeat? Kuva.

Kasvojenkuorinta diy

Ihan paras on aspiriinitabletti, johon tiputat pari pisaraa vettä jos näin hyshys sanotaan. Aspiriinissa olevaa salisyylihappoa on monissa akneihon tuotteissa kuorivan vaikutuksen takia. Virallisesti en tietenkään suosittele lääkkeiden käyttämistä muulla kuin ohjeissa mainitulla tavalla.

Laihdutus konjakilla

Ai valkoviinidieetti on menneen talven lumia?

Ei kun tarkoitat sitä Konjak-valmistetta? No se on saanut jonkun EU-luvan, että ei liene hömppää aivan pahimmasta päästä. Veikkaan kyllä, että sen vaikutus on hyvin minimaalinen, ja muistelen että joku sanoi sen pierettävän.

Laudan vuokrauksen yhteydessä paino?

Puhut ehkä sup-laudan vuokrauksesta? Minulta ei ainakaan ole kysytty, ja yleensä laudat kantavat yli sata kiloa.

Bonarit

En tiedä miten tämä kuva liittyy asiaan, mutta en kyllä tiedä sitä noiden kysymyksienkään kohdalla. Wikipediasta.

Kuka tappoi jr:n?

En tiedä.

Why tissit

Why not tissit?

Voiko mies osallistua Naisten kymppiin?

Ei. Paitsi ehkä jos ilmoittaudut jonkun naisen nimellä ja pukeudut häneksi.

Gotta get sex at fuerteventura

Olen sanaton.

Kuvia naisten sex pohkeista

Auttaisin mielelläni, mutta en tiedä millainen on sex pohje.

Fitness fuhrer tankotanssi kaunis

Otan tämän kohteliaisuutena, vaikka en ole ihan varma mitä tarkoitit.

Että semmoista... Jos muistat vielä, millä hakusanalla tänne aikoinaan päädyit, niin kerro ihmeessä. Tai kysy, jos vielä joku asia mietityttää!

*Luotan siihen, että ymmärrät tämän olevan vitsi. En tiedä saatko noilla ohjeilla spagaatin, mutta vammoja ainakin. Enkä usko, että spagaatti viikossa on mahdollinen.

***

I'm answer the questions people have written to Google and ended up here by. Quite normal actually, only some weird stuff.

Kommentit (21)

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
2/21 | 

Nauraminen rentouttaa kanssa lihaksia, niin voit kokeilla jos olisit jo vähän lähempänä spagaattia! Hekottelu on ehkä turvallisempi keino kuin nuo mainitut ;)

Vierailija
3/21 | 

:D apua!

Mä tulin tänne guuglaamalla jotain "miten oppia juoksemaan" tjsp.

Ja minä olen oppinut, kiitos sinun kolmiosaisen opastuksen.(ja kiitos Google!)

Mutta toi mereen pissiminen jäi nyt askarruttamaan niin paljon että taidan lähteä lukaisemaan jotta ymmärtäisin miksi kukaan edes googlaa sellaista :D

Sinini
4/21 | 

En tiennytkään, että notkeus voi johtua geeneistä! :O Pitääkin kokeilla tota spagutakuuta, en pääse enää spaguun! :'(

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
5/21 | 

Joo ilmeisesti suurin osa notkeudesta johtuu geneettisistä ominaisuuksista. Jonkun verran voi lisätä venyttelemällä, onneksi.

Testaa ihmeessä, mulla taitaa olla nyt kolme raportoitua onnistumista!

PedaPiia
7/21 | 

Mää kualen sanos turkulainen :D :D

Kyllä sä osaat, alusta loppuun asti tyrskin ja olin tukehtua leipääni. Tankotanssi kaunis oli suosikkikohtani!

En muista, miten löysin tänne. Luultavasti katsoin Lilyn suosittelemia blogeja.

Piia

Emmaaa
8/21 | 

Googlailin tieni tänne muutama päivä sitten hakusanoilla "maraton vaatii", ja päädyin tosi kannustavaan kirjoitukseen. Kiitos siitä, aloin ihan oikeasti harkitsemaan, että ehkä minäkin vielä... :)

Iso kiitos myös päivän, repeilin tälle postaukselle oikein kunnolla! :D

Suvi K.
9/21 | 

Kuulemma myös jotkut jooga-asanat voi olla toisille ihmisille anatomisesti mahdottomia. :o Mutta yleensä sitten taas joku muu temppu on vastaavasti helpompi, joten ei syytä huoleen. ;)

Piia-Marika
10/21 | 

Itse hain aikani kuluksi viime kesänä fitness-blogeja erään juoksulenkin jälkeen. Söin hyvää leipää hyvillä täytteillä kahvin kera, jaloissa mukava jomotus. Silmiin osui pitkän listan seasta blogisi nimi, ja vaistomainen mielenkinto heräsi. Eikä kestänyt kauaakaan kun nauroin vedet silmissä leipää suu täynnä tekstejäsi. luin aika paljon siltä istumalta. :DD

Vierailija
11/21 | 

Eksyin sivuille pyllygaten aikoihin. Kun jonkun iltapäivälehden toimittaja moitti amerikkalaisia pikajuoksijanaisia läskiperseiksi.( noi niiku vapaasti referoituna).
Sinun vastineesi oli hulvaton.
Sen jälkeen olenkin lukenut ihanaa blogiasi säännöllisesti.

jansu
12/21 | 

Kahvit snortattu nielun kautta nenään ja hupparin hiha märkä siihen kuivatuista naurunkyyneleistä :D KIITOS TÄSTÄ :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
13/21 | 

:D Älä nyt sentään tukehdu hyvänen aika!

Joo se on vähän hämärä haku. Mietin, että olisiko se jotain liikettä etsinyt tms. Harmi kun noissa ei tule selityksiä mukana :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
14/21 | 

Ai niin uusi päätyminen, tervetuloa vaan :)

Kokeile ihmeessä jos kiinnostaa, kyllä siitä selviää! Tosin koukkuun saattaa jäädä :P

Kiva että ilahdutti!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
15/21 | 

Mieletöntä että tuo on oikein jäänyt noin tarkasti mieleen :D

Kiva kuulla että löysit ja jäit, ja että tykkäät :) Se on ihan parasta kun löytää blogin josta haluaa jäädä heti lukemaan vanhoja postauksia!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
16/21 | 

Hyvä referointi :D Se oli hauska juttu kyllä! Tai siis ei se alkuperäinen juttu ollut hauska, vaan ennemmin sellainen mitä hittoa mä just luin, mutta se koko hommeli :D

Kiva että päädyit tänne silloin ja eritoten että jäit lukijaksi :)

Toimitus
18/21 | 

Aahhahhaaa! Google vastaa kivasti, mutt erityisesti arvostamme tämän postauksen otsikkoa.

Vierailija
19/21 | 

Mä välitän tämän postauksen heti Hannalle, se varmaan innostuu spagaattiohjeista, varsinkin siitä kohdasta jossa kehotat nauttimaan alkoholia. Spagaatin tekeminen oli muistaakseni Hannan tavoite joskus pari vuotta sitten. Mun tavoite oli pystyä tekemään miesten punnerruksia. Siinä epäonnistuin. :-( Onko sulla aiheesta sarjaa?

Hakusanojen lukeminen on muuten melkein hauskimpia puolia bloggaamisessa. Kirjoitin kerran postauksen aiheesta onko nalkutuksesta apua tapojen parantamisessa. Kerroin että 40 vuoden nalkutuksesta huolimatta äitini ei ole saanut isääni pesemään hampaita iltaisin säännöllisesti (silti tietysti hyvät hampaat). Sen jälkeen on tullut aina silloin tällöin hakuja aiheesta: poikaystävä ei pese hampaita, mies ei pese hampaita, lapsi ei pese hampaita jne. Usein en itsekään pese hampaita illalla, joten minua lohduttaa tieto siitä etten ole yksin. :-D

Tulipa tästä megakommentti.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
20/21 | 

En itse asiassa ole kirjoittanut punnerruksista! Muuta kuin (epäonnisesta) 100 punnerruksen haasteesta, hyydyin alkumetreille sen kanssa :P Tämä olisikin hyvä postausaihe, yritän toteuttaa lähiaikoina :)

Joo noi on kyllä hauskoja! Mulle tuli yllätyksenä tää spagaatin suosio! Mä en muuten myöskään haluaisi pestä iltaisin hampaita, en vaan millään jaksaisi... Mutta mulla on tosi kova alttius ientulehdukselle joten pestävä on, halusi tai ei :/

Priitta
21/21 | 

Kylläpä tulikin ajankohtainen aihe minulle, juuri lyötiin siskon kanssa vetoa, siitä kumpi selviää kesän loppuun mennessä spagaatista! Kiitos sinun informatiivisen blogin minä tulenkin selvittämään tämän haasteen viikossa tai kahdessa.

Ihan parasta, kiitos!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012