Uskomatonta. Us-ko-ma-ton-ta. Että siitä on vuosi kun aloitin tämän blogin. Aika menee niin nopeasti (kun on hauskaa, hyvässä seurassa ja niin edelleen)! Oikeastaan synttärit olivat jo eilen, mutta se tuli vähän puskista niin en saanut tehtyä synttäripostausta silloin. Sen verran juhlistin, että kävin työntämässä kuulaa, hyppäämässä pituutta ja juoksemassa Cooperin.

Vuosi sitten kun aloitin blogin olin lomatunnelmissa, ja pohdin hiukan, riittävätkö aikani ja voimani säännölliseeen päivittämiseen arjen alettua. Näköjään löytyi. Pistin blogin pystyyn hyshys vaivihkaa, kertomatta yhdellekään kaverilleni. Ensisijaisesti siksi, että halusin nähdä, lukisiko juttujani kukaan ilman, että pakottaisin heitä paikalle. Näköjään lukee, ja äskettäin kerralla niin monta, että väkistenkin tulimme ulos kaapista, minä ja Führer.

Siinäpä tulikin yksi tämän vuoden huippuhetkistä, nimittäin Pakaragate. Olen edelleen hämmästynyt ja iloinen siitä valtavasta yleisöryntäyksestä ja keskustelun aloittamisesta. Olen iloinen myös siitä, että Lilyn toimitus lähetti minulle samppanjaa!

Huippuhetkistä on vastuussa myös tämä yhteisö. Sanoin juuri työkaverille, että se Lily on ihan oikeasti yhteisö, se ei ole pelkkää sanahelinää. Kuulostaa hassulta, mutta minun kokemukseni mukaan näin on. Yhteisöllisyys netissä ei synny sormia napsauttamalla, eivätkä verkkoviestinnän asiantuntijatkaan saati tutkijat osaa oikein selittää, miten ja miksi se tapahtuu. Mutta täällä se tuntuu toimivan, ehkä siksi että täällä on niin kivoja tyyppejä...!

Kaikki lukijani eivät suinkaan ole Lilystä. Kiitos tähänastisesta hauskasta yhteisestä ajasta myös ihan jokaiselle teille jotka vaivaudutte muualta paikalle! Muistan kun katsoin Google Analyticsia ekoja kertoja, mun blogissa kävi eilen 30 lukijaa! Muistan sen hämmästyksen kun teitä olikin 200. 300. Ekan kerran yli 500. 1 000 (Nytkin ensin kumitin tuosta viimeisen nollan, kun se näytti liian suurelta luvulta.), 1 500, 3 000... Sanomattakaan nyt siitä yli 100 000 yksilöidystä käynnistä yhden päivän aikana (en vaan voi olla toistelematta tätä!).

Mutta luvut ovat toisarvoisia, tärkeämpää on vuorovaikutus. Saattaisin ehkä horista tänne omiani ilmankin lukijoita, mutta se ei missään tapauksessa olisi yhtä kivaa. Blogia kirjoitetaan lukijoita varten, ja te olette paljon enemmän kuin pelkkä bonus. Vaikka en ole nähnyt juuri ketään teistä oikeassa elämässä, tuntuu että tuntisin monet - ja olisin tuntenut jo pitkään! Olen ollut liikuttunut siitä tuesta, mitä kommenttiboksiin tulee kun olen vammautunut, ja olen muistellut maratonin vaikeilla kilometreillä teidän kannustuksianne. Toivon mukaan olen antanut jotakin takaisinkin päin.

Nyt on kyllä yhtä kivaa kuin olisi justiinsa juossut kesällä metsässä.

Uudemmille lukijoille tai muistin virkistykseksi tässä vielä pieni katsaus Fitness Führerin ensimmäiseen vuoteen, joka sisälsi kaiken kaikkiaan 242 postausta (hirveä määrä tuokin!).

Liikunnallisia huippuhetkiä tänä aikana ovat tietysti olleet kaikki juoksutapahtumat. Olen kipitellyt puolikkaan Tukholmassa, Pääkaupunkijuoksussa, Vantaan (puoli)maratonilla, Hämeenlinnassa ja Paloheinässä. Kokonaisella maratonilla käväisin Las Palmasissa.

Eniten keskustelua tai ainakin liikennettä ovat aiheuttaneet mielipidepostaukseni, muun muassa salitreenaamisen kamaluudesta, äitien lihavuudesta, liikuntasuoritusten päivittämisestä Facebookiin, äitien treenaamisesta, Marion Bartolin arvostelusta Twitterissä, hyvinvointi-ideologiasta naisten velvollisuutena, lihavuudesta sairautena ja urheilemisesta ulkonäön vuoksi eli fitnessistä.

Uusien lajien testaaminen on aina yhtä hauskaa - tai jännittävää. Blogin elinaikana olen käynyt testaamassa esimerkiksi crossfitiä, vogueta (vai voguingia?), suppailua, charlestonia ja soutamista.

Aika menee niin nopeasti, että melkein yhtä juhlaa tämä on ollut. Puolivuotispäivänä (tai tarkalleen ottaen sekin taisi mennä vähän ohi. Älkää tehkö tästä merkkipäivien unohtelusta pitkälle vietyjä päätelmiä äitiydestäni.) julkaisin kakkuohjeen. Nyt en tajunnut miettiä uutta reseptiä, joten voitte käydä lukemassa sen saman.

Nämä poiminnat ja paljon muuta löytyy tietystikin sivupalkin arkistosta. Lisää führeröintiä on tarjolla myös Facebookissa. Jos oikein innostun, niin saatan alkaa tulevaisuudessa someilemaan enemmänkin, mutta saa nyt nähdä....

No niin, mitäpä tähän vielä sanoisi? Kerta kaikkisen mainio ensimmäinen vuosi, ja toivon mukaan seuraavatkin ovat vähintään samanlaisia. Samoilla linjoilla meinaan pysytellä, mutta toiveita ja ehdotuksia saa totta kai esittää! Synttärijuhlinta jatkuu ensi viikolla, jolloin luvassa on jotakin sellaista, jonka vuoksi kannattaa jo alkaa luoda hyviä suhteita Onnettareen...!

Jee!

***

My blog is 1 year old! Unbelievable how the time flies! This has been so much fun!

Kommentit (10)

Ninan verkkareissa
11/10 | 

Onneksi olkoon, synttärityttö! Sä oot kyllä hirmu ahkera ja asioille omistautunut bloggaaja. Laiskempaa hirvittää :) Kakkua, pullaa, skumppaa ja pikku paketteja!

_Mirja_
12/10 | 

Onneksi olkoon! Me ollaan muuten synttärikaimoja. Aloitin oman blogini presiis samana päivänä, tosin en ole ollut lähellekään yhtä tuottelias kuin sinä. Saati hyväkuntoinen, suosittu, sujuvasanainen... Mitä näitä nyt on. :D

Liv
13/10 | 

Onnea1-vuotiaalle ja toivottavasti nähdään vielä monta syntymäpäivää jatkossakin! <3 

Lii
14/10 | 

Onnea yksivuotiaalle ja pitkää ikää! Ihana kuulla, että kirjoittajalla on yhtä hauskaa kuin lukijoilla - olen ollut kauhean iloinen Fitness Führerista. On ihanaa huomata, että liikuntahommista voi kirjoittaa viisaasti, hauskasti ja motivoivasti.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
16/10 | 

Täällä Lilyssäkin oli muita, jotka on aloittanut joko ihan samana päivänä tai melkein, hassua :D

Hmmh johan nyt...kiitos :)

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
17/10 | 

Kiitos :) Toivon mukaan...kyllä mulla sen verran tuntuu koko ajan olevan asiaa, että eiköhän sitä riitä. Ja mikäs tässä kun kivaa on!

Suvi1
19/10 | 

Minäkin luen, vaikka harvoin kommentoin! Ja tulen "muualta". ;) Hyvää yksivuotissyntymäpäivää blogille! Jatka samaan malliin. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012