Joogaa tässä mietin. Tulen miettineeksi sitä tuon tuostakin, mutta kuinka usein tulen jooganneeksi? Ehkä kerran vuodessa, ja senkin teen vähän sinnepäin, aika huonossa ohjauksessa. Omassani nimittäin.

En ole ollut ohjatulla joogatunnilla herra ties milloin (tai mikälie ommm-voima ties milloin). Tämähän on tietysti paha juttu: itämaisen mystisessä venyttelyssä voi mennä jokin hirvittävästi vikaan, jos sitä tekee yksinään. Länsimaisen epämystisessä venyttelyssä riski on olemassa pääasiassa vain silloin, kun pikku tuiterissa keksii osaavansa spagaatin.

Huolimatta mahdollisesta chakrojen epätasapainosta tai kohdun nesteiden valumisesta muualle kehooni (tämä ei ole vitsi, kaveriani uhattiin tällä astangassa!) tulee harvakseltaan vääntäydyttyä asanoihin - tai sinne päin. Aina kun vähän venkuloin itsekseni, ajattelen, että nyt kyllä aloitan oikeasti joogaamaan, mutta ei sitä sitten tule tehtyä. Haluaisin oikein kovasti kokeilla bikram-joogaa ja aerialjoogaa myös, mutta toistaiseksi ainoa henkinen harjoitukseni on joogakoulun lukujärjestyksen meditatiivinen tuijottaminen.

Niin, mites se henkinen puoli? Välistä tuntuu, että joogaharrastuksen ainoa tehtävä on saada harrastajastaan mageita kuvia sosiaaliseen mediaan. Vähän niin kuin tankotanssin ja kenties myös sukeltamisen. Tämähän on myös oma päämääräni, valaistumisesta viis. Näin Women's Health -lehdessä kivan näköisen tempun, joka ei ollut yhtään niin helppo miltä se näytti. Päätin kokeilla tätä omituista kyynärvarsilla tasapainottelua, ja päädyin könöttämään seinää vasten ja kähisemään puolisolleni ota mut alas täältä! Alas tullessani löin varpaan sulakekaappiin, karma varmaan...

Mutta hei, esteettinen keekoilu kalliolla, sehän nyt onnistuu. Jotenkuten ainakin.

Hmmm ei tuo ehkä näytä ihan oikealta?

Yritin tarkastella internetin vertaisaineiston perusteella sitä, miltä asennon oikeasti pitäisi näyttää, mutta voi mahdoton mitä sieltä tuli vastaan. Käsi lipesi ja google otti kuvahaukseni "yoga pants" "yoga posen" sijaan. Vai joogahousuja. Kyllä minun silmiini pääosassa on ihan jokin muu kuin housut.

Esimerkki on viattomimmasta päästä. Guugeltakaa itse jos kun haluatte nähdä enemmän.

Henkinen harjoitus my ass.

***

Yoga is about spirituality they say. I say it's about being able to pose in fancy pics.

Kommentit (3)

honeychile
4/3 | 

Luulen, että olet asiat ytimessä joogan suhteen. Terv. nimim. pohdin pitkään minkä asanan tekisin Grand Canyonilla auringonlaskua vasten

Lii
5/3 | 

Hieno kuva.

Mulla on sama ongelma joogan kanssa. Siis se, että harrastan sitä mielestäni, mutta tunnillen en pääse kuin noin puolivuosittain. Silloin tosin saatan hurjistua ja käydä jopa kahdella tunnilla. Sen jälkeen meditaationi keskittyy sen pohdintaan, onko joogakortin ostaminen hyvä sijoitus tällä itsekurilla.

Länsimaisen venyttelyn osalta suurin riski on se, että jää tekemättä. Siksi olisi ihan hyvä edes sitä itämaista välillä tehdä.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
6/3 | 

Kas kun oli mennyt ohi tämä kommentti. Varmaan siksi, että länsimaiset aivoni eivät osaa keskittyä mihinkään.

Joo, mikäköhän tuossakin on, varmaan joogaan vaikka en käytännössä joogaa -moodi on joku tietty kehitysvaihe valaistumisen polulla. Pakkohan sen on olla.

Ja niinhän se on, kaikenmaalaiset venyttelyt tuppaavat jäämään väliin. Tänäänkin piti, mutta eipä tullut tehtyä. Noh, ehkä huomenna sitten... :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012