Otsikon faktoista huolimatta pikkuinen katsaus siihen minne ollaan menossa.

Reilun kuukauden päässä odottaa Las Palmasin maraton. Olen suhtatunut siihen hyvin huolettomasti siitä huolimatta, että olen treenannut hyvin huolimattomasti. Huolimattomasti tarkoittaa siis vähän, tai olemattomasti. Syistä 1.) väsymys, 2.) laiskuus, 3.) kiireet, ja viimeisimpänä sekä vähäisimpänä syysflunssa.

Ennätystä lähden totta kai hakemaan, mutta hiukan epäilen voiko moista olla luvassa. Syistä 1.) Las Palmasissa ei ole isoa joukkoa juoksijatovereita eikä kannustajia tsemppaamassa, ja yksin on vaikeampi pitää vauhtia, 2.) katso edellinen listaus. Mutta eipä sen niin väliä, ajattelen ainakin tässä vaiheessa. Ajattelen myös hilpeitä ja odottavia ajatuksia, paitsi sinä hetkenä kun näin uusimmassa Maku-lehdessä kuvan Las Palmasin rannasta. Ruumiin läpi kävi refleksinomainen, karvat pystyyn nostava kipumuisto. Sen jälkeen aloin taas innokkaasti odottaa. Kestääköhän tämä lähtöviivalle asti vai ilmaantuuko se aiemmin kuumottanut pelko takaisin?

On se yksi parhaita mahdollisia näkymiä juostessa katsella vaikka aiheuttikin traumaattisen takauman. Kuva.

Koska en malta odottaa maratoniin asti että pääsen tapahtumaan juoksemaan, ilmoittauduin myös Messujuoksuun. Puolikkaalle. Mikään ennätysreitti ei ole tiedossa, sillä siellä on kuulemma mutkaa ja porrasta sekä sen sellaista. Uskoakseni se on kuitenkin erinomainen treeni ja erinomaiseen aikaan maratonia ajatellen. Sitä ainoastaan epäilen, että miten jaksan juosta 21 kilometriä sisätiloissa ja ilmeisen lyhyttä rataa? Toisaalta kesällä tuli kipitettyä 900 metrin rataa usea kierros, ja se oli yllättävän mukavaa.

Kaksi kisaa kalenterissa, sehän ei tunnetusti riitä mihinkään. Olin haaveksinut siitä, että osallistuisin ensi kesänä Tukholman ultramaratonin lyhyemmälle matkalle, eli 50 kilsan reitille. Sitten tajusin, että se juostaan elokuussa. En uskalla ottaa sitä riskiä, että pitäisi jolkottaa 50 kilometrin verran helteessä, kyseinen matka on ihan tarpeeksi hurja ilman piinaavia sääolojakin!

Entäpä Tukholman maraton...pistäisinkö ilmoittautumisen sisään? Toisaalta en ole juossut maratonia Helsingissäkään. Pitäisi sekin kokea. Valintoja, valintoja!

Pohdin myös telinevoimisteluharrastukseni tulevaisuutta huomattuani, että puhuin siitä tyyliin tiistai-iltaisin ei sitten sovi, mulla on treenit. Ilmeisesti olenkin jatkamassa ensi vuoden puolella. Uuttakin lajia aloittelen, ja sitoutumisvaikeuksistani huolimatta pistin nimen listaan toukokuun loppuun asti: Facebookissa seurailevat ehkä huomasivatkin, että ilmoittauduin Bollywood-tunneille! Niistäkin olen haaveksinut herra ties miten kauan. Toivon mukaan en joudu suoraan johonkin showryhmään...

Näiden lisäksi panostan pikkuisen myös salitreenaamiseen. Tilasin juuri PT:ltä ohjelman, ja kerran sen tehtyäni olen aika innostunut. Se on nimittäin erilainen mitä olen aiemmin tehnyt: kaikki liikkeet on suunniteltu pelkästään muiden treenien tueksi eikä yhdelläkään pyritä isoihin kilomääriin niiden itsensä vuoksi, saati trimmaamaan taikka muotoilemaan sieltä ja täältä.

Niin ja joulukin on kohta. Silloin meinaan treenata niin paljon kuin ikinä kykenen, toivon mukaan pysyn terveenä!

***

Some plans for the future... Las Palmas marathon is coming and I'm actually thinking that this will be a happy reunion. Before a full one I'm about to run a half marathon - indoors. Not so sure about that one! My relationship with gymnastics is still under consideration so I'm plannig to have a hot fling with Bollywood classes. And I'll be hitting to the gym - this time with a plan, it's getting serious you see.

Kommentit (14)

A. Sinivaara
15/14 | 

Sä unohdit, että mä olen kutsunut sut juoksemaan Kaliforniaan! Ensi vuonna se Ugly Christmas Sweater run Losissa!! Ja sit se Drink & Run San Diegossa...

mari11111
16/14 | 

Tukholman Ultra 50km! Mahtava tapahtuma, kaunis miljoo, todella hyvin organisoitu ja ruoka- ja juomapuoli kerrankin kunnossa, ei varmasti tule nalka tai jano juostessa. Kuumuus on vain lisamauste ja on kivempi juosta pidempia matkoja. Itse tahtaan sataselle ensi vuonna tuon mahtavan viidenkympin innoittamana. Sitapaitsi ei pidempia matkoja juosta samalla veren maulla kuin maratoneja, varsinkin ensimmaisella kerralla voi ottaa vain rennosti ja nauttia.

MinttuNörtti
17/14 | 

Mä olin viime vuonna Messujuoksussa, kun se oli niin hulvattoman pöhkö idea. Nopeahan reitti ei ole, mutta ei se viime vuoden 3 kiekkaa 3,3, kilsaa ainakaan ehtinyt kyllästyttää. Portaissa oli yllättävän kiva juosta, vaikka en mamiksena uskaltanutkaan loikkia niitä alas useampaa kerralla.

Jotkut paikalla valittivat kuivaa sisäilmaa, mutta mua se ei ainakaan haitannut. Eikä kova alustakaan. Jos jokin keljutti, niin ne mutkat. Mutta eivät nekään paljoa.

Tsemppiä kisoihin!

Lii
18/14 | 

Oi joi, kuulostaapa kaikin puolin hauskalta.

Ja motivoivalta - siis myös minulle. Oma liikuntamotivaationi on ollut hieman alamaissa, vaikka nyt ilmoittauduin HCR:lle ihan takapuolellepotkumielessä. Jos tästä vaikka lenkillekin. Ja siksikin pitäisi, että sujuvasti selitin astmahoitajalle harrastavani juoksua. Pitänee varmistaa, etten valehdellut.

(Pääsin viime viikonloppuna monien flunssien jälkeen pitkästä aikaa taas juoksemaan ja kylläpä vain olikin ihanaa.)

Mindeka
19/14 | 

Sä olet kyllä aivan uskomaton lenkkikärpänen! Itse en ole kahteen viikkoon käynyt kuluttamassa lenkkareita lainkaan, joten sanomattakin selvää, että nyt iski syyllisyys :D Illalla asia korjaantunee...

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
20/14 | 

Tänään oli työpaikan kostea joululounas, joten ehkä voisin tästä painua harjoittelemaan Drink & Runia varten :P

Mutta katsos eihän tuossa ollut kuin noin toukokuuhun asti, ja osa jäi puuttumakin! Mun täytyy ehkä treenaamisen sijaan panostaa sponsoreiden etsintään, että pääsen sinne asti. Kukapa ei haluaisi sponssata mua Drink & Runille?!

Tiinuska / Parempia polkuja
21/14 | 

Sä olet kyllä inspiroiva nainen! Tässähän suorastaan innostuu itsekin. Juoksun kanssa jatketaan edelleen meidän on-off suhdetta, mutta mä olen aika vakuuttunut nyt, että mun tulevaisuuteen kuuluu mm. messujuoksu! Ja kyllä! Uusi saliohjelma antaa todellakin kivan motivaatioboostin talveen. Olisi kiva kuulla sun ohjelmasta enemmänkin!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
22/14 | 

Hmm hhmm hhhhhhhmmmmmm. Kuulostaa houkuttelevalle, mutta pelkään silti kuumuutta. Olin sekoamispisteessä jo helteisellä puolimaratonilla.. Ja tarkalleen ottaen juokse maratonejakaan veren maku suussa, ei musta lähde tarpeeksi vauhtia siihen :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
23/14 | 

Jos kiekka on noin kolme kilsaa, niin se on varmaan oikein hyvä! Lyhyempi voi alkaa käydä hermoon ja pidemmän kanssa ei taas saa sitä "taas yksi kierros juostuna" -fiilistä.

Mutta voi ei! En tajunnut, että niitä portaita voisi joutua tulemaan myös alaspäin :O Huolestuttava ajatus. Kuiva ilmakin vähän...

Kiitos :)

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
24/14 | 

Hyvä jos motivoi :) Niin on mullakin ollut, mutta eiköhän tämä tästä taas! Mulle tuli kanssa spostia, että nyt HCR:lle sieltä, ja sitten kun menin sivuille, niin tajusin että mun nimi oli jo listalla :D En päässyt viime kerralla kun olin kipeänä, josko nyt onnistuisi.

Tsemppiä treenaamiseen! Tämä syksy/talvi on hankalaa silloinkin jos saa olla terveenä. Mutta säät ovat toistaiseksi erinomaiset juoksua ajatellen, mä yritän ajatella niin, että niitä ei sovi haaskata :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
25/14 | 

Ei saa syyllistyä! Saa innostua kyllä, mutta ei syyllistyä! Mähän sanoin että en mäkään ole mitään tehnyt :D Nykyisin vaikuttaa siltä, että treenaan juoksutapahtumiin pelkästään juoksutapahtumissa, niin vähän olen tässä juossut. Ihme ja kumma on se, että vielä ei pelota! Messujuoksun jälkeen ehkä muistuu kauhut elävämmin mieleen :P

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
26/14 | 

Kiva että innostaa :) Joo, tule ihmeessä messujuoksuun, jouluna tulee hyvin tankattua sitä varten!

Tänään piti tehdä toisen kerran tuo ohjelma, mutta sain olla yksinäni salilla ja meni ihan sekoiluksi... Kyllä mä varmaan siitäkin postailen sitten, kun on enemmän kokemusta siitä ja olen vähän enemmän jotain mieltä :D

MinttuNörtti
27/14 | 

Mä olen siinä ymmärryksessä, että kiekka on tänä vuonna 5 km. Ne ovat ottaneet kai yhden salin lisää käyttöön. Ja siksi siellä on se puolimarakin mukana.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
28/14 | 

5 km sopii hyvin! Se on niin standardimitta, että siinä on kiva kytätä ja verrata kierrosaikoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012