Tässä vaiheessahan sitä voisi odottaa hilpeää rapsaa Pullukka Run -puolimaratonilta. Vaan ei, sellaista ei ole tulossa.

Ilmoittauduin innoissani, ja vielä siinä vaiheessa kun tajusin päätyväni vesivahingon takia maalle samana ajankohtana, en ollut huolissani. Oleilupaikkakunta ja juoksupaikkakunta eivät olleet hirmuisen kaukana toisistaan, joten eiköhän sinne pääsisi helposti. No kävi ilmi, että ei helposti.

Lähdin ensin katsomaan vaihtoehtoja linja-autolla, ja pahimmillaan matka Turengista Vierumäelle olisi vienyt 10 tuntia ja kustantanut 90 euroa. Sitten tajusin katsoa myös junat, huomattavasti edullisempi hinta ja lyhyempi matka-aika. Se vaan, että en pääsisi Lahdesta enää Vierumäelle kuin lähtemällä todella aikaisin ja hengaamalla vaihtopaikoissa ja perillä pahimmillaan useamman tunnin. Ongelma ratkesi sillä, että juoksukaverini Kati lupasi hakea minut Lahdesta kyytiin.

Lauantaiaamuna ajoin Turengin rautatieasemalle vähän kiireellä, mutta olin kuitenkin perillä melkein kymmenen minuuttia ajoissa. Kohta jo kuulutettiinkin R-juna Tampereelta pysähtyy raiteella yksi. Minuutteja kului, junaa ei näkynyt. Kerrankos se on viisi minuuttia myöhässä. Mutta nyt oli mennyt jo kymmenen. Sen jälkeen aikataulunäyttö pimeni ja joku tajusi tsekata VR:n poikkeustiedotteen. Juna oli peruttu.

Olin kuullut VR:n sähkömiesten lakosta edellisenä iltana uutisista, mutta tuolloin sanottiin, että se ei vaikuttaisi junaliikenteeseen lauantaina. Olen tottunut asumaan Helsingissä raitiovaunureitin varrella, ja olin ihan että mitämitä, eihän näin voi tehdä, seuraava juna tulee tunnin päästä. Jäin tyrmistyneenä toljottamaan asemalaiturille, ja kohta aikataulunäyttöön tuli uudet tiedot. Korvaava juna olisi tulossa, ja saattaisin ehtiä sillä vaihtoyhteyteeni, olihan alkuperäisessä suunnitelmassani vaihtoaikaa puoli tuntia.

Korvaavan junan tiedot vaihtuivat kymmenen minuuttia myöhäisemmiksi. Kaksitoista. Korvaava oli InterCity, mutta ajaisiko sekään Riihimäelle alle kuudessa minuutissa, ei kai sentään? Odotin kuitenkin junaa ja kysyäkseni konnarilta mikä tilanne. Ensimmäinen sähähti jotakin eikä vastannut kysymykseen. Toinen sanoi, että ei voi tietää, on täällä muillakin kiire. Varmaan heiltä kysyy jokainen, ja eivät ehkä asiakkaatkaan tällaisessa tilanteessa niin nätisti puhu, silti voisi hieman miten vastaa. Itketti jo muutenkin juoksun mahdollinen väliinjääminen, ja sitten vielä tiuskitaan kun yritin selvittää asiaa.

Koska aikataulut olivat niin epävarmoja, ja Katin piti ehtiä jälki-ilmoittautumaan paikan päällä ennen kello kahtatoista, en lopulta uskaltautunut kyytiin. En tiennyt odottaisiko vaihtojuna, enkä sitä, milloin olisin Lahdessa. Enkä tiennyt sitäkään, miten pääsisin takaisin jos vuoroja edelleen peruttaisiin.

Jäi siis Pullukka Run väliin tänä vuonna. Onneksi tämä ei ollut kauden pääkisa, josta olisin odottanut kovia tuloksia. Ja onneksi juoksutapahtumia on joka ikinen viikonloppu jossain. Mutta kyllä silti harmittaa.

***

I was about to attend Pullukka Run half marathon but my train never came due to strike.

Kommentit (2)

Lii
1/2 | 

Mua harmitti sun puolesta ihan hurjasti, kun tästä luin. Sapettaahan tuollainen, ja tavallaan kun ei tiedä, mikä on rasittavinta: se, että itku kurkussa yrittää ehtiä vaihtoyhteyksiin kaikki junamatkat stressaten vai se, että päättää luovuttaa.

Mutta okei, ehkä kuitenkin tiedän, mikä on rasittavinta: konduktöörien käytös. Voi hyvä tavaton. Ikään kuin se, että muillakin on kiire, jotenkin veisi kaiken painoarvon toisen kiireeltä. Ikään kuin se oikeuttaisi siihen, että saa tiuskia.

Voi VR. Ette te kyllä kovin hyvin vedä.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
2/2 | 

Joo oli kyllä ikävää. Totta kai se on rasittavaa, että joka asemalla joku tai useampi tulee kyselemään että mikä tilanne ja ehdinkö sinne ja sinne ja muuta, mutta kyllähän näihin kysymyksiin vastaaminen kuuluu siihen työhön kuitenkin :/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012