Lupailin tuossa viikko sitten arvontaa. Nyt lopultakin saan naputeltua tämän tänne, sillä selviydyin flunssasta ja vatsataudista sekä teknisistä ongelmista (eli löysin kamerani piuhan).

Eli jos jäit harmittelemaan, ettet voittanut Roosa nauha -toppia Ninan aiemmassa arvonnassa, on nyt uusi tsäänssi tarjolla. Kuten mäkihyppääjät tietävät, ne ovat mahdollisuuksia kaikki, joten osallistu ihmeessä!

Mikä toppi?

Toppi on ensimmäinen ympärivuotinen Roosa nauha -kampanjatuote. Se sopii lahjaksi kaikille naisille ja kannustaa terveisiin elämäntapoihin ja pitämään huolta itsestä. Liikunnasta on hyötyä rintasyövän ehkäisyssä.

Toppi on pehmeää mikrokuitukangasta, joten se on oikein miellyttävän tuntuinen päällä. Etupuolella on tukikankaat, mutta se soveltuu parhaiten ei-hyppelevään liikuntaan kuten salille tai vaikka tankoiluun. Taikka vain kotona oleiluun, myönnettäköön että tässä käytössä se on enimmäkseen ollut....mutta vien sen joogaan pian!

Musta toppi kokoa M. Ihan itse kuvasin.

Suomessa suunniteltu toppi on 92% polyamidia, 8% elastaania ja siinä on Roosa nauha -painatus edessä ja takana. Mustan topin koot ovat S-L ja valkoisen M–XL. Itse olen S-kokoa, ja M-kokoinen toppi on hyvä, ei kinnaa mistään. (Lisää kokoanalyysiä ja arviota löydät jo mainitusta Ninan jutusta.)

Topin hinta on 12 €. Pilkkoset tukee Roosa nauha -kampanjaa lahjoittamalla 0,30 € jokaisesta ostetusta topista Syöpäsäätiölle. Verkosta ostamalla autat enemmän: Pilkkoset verkkokaupan kautta www.pilkkoset.fi/roosanauhatoppi helmikuussa ja lokakuussa ostetuista topeista Pilkkoset lahjoittaa lisäksi 2 € Syöpäsäätiölle. Kyse on välittämisestä!

En terrorisoi teitä noilla kuvaan itseäni -otoksilla enempää. Tässäpä siis valkoinen toppi koossa M.

Verkkokaupan lisäksi toppia voi ostaa Pilkkoset-varainkeräyspalvelun avulla toimintaansa rahoittavilta koululuokilta ja urheiluseuroilta, joista lähimmän löytää Pilkkoset Fb-sivulta. Toppia ja muita Pilkkoset-tuotteita myymällä voi tietysti itsekin alkaa kerätä varoja harrastusryhmälleen taikka vastaavalle.

Mikä kampanja?

Roosa nauha -toppi -kampanja toteutetaan vapaaehtoisvoimin verkossa. Ensimmäisiä Roosa nauha -toppi -lähettiläi ovat lupautuneet Kirsi Ylijoki ja Essi Wuorela sekä vuoden 2012 Roosa nauha -juoksijat Sanna Hämäläinen ja Johanna Liukko. Kampanjan etenemistä voi seurata www.facebook.com/roosanauhatoppi -sivulta.

Arvonta!

Näissähän pitää aina olla joku kuumottava kysymys, joten pysytään aihepiirissä ja kysytään, että tutkitko rintasi säännöllisesti ja miksi/miksi et? Arvontaan voit osallistua jättämällä kommentin maanantaihin 25.2. klo 24 mennessä. Jos et ole Lilyläinen, jätä myös sähköpostiosoitteesi.

BONUSKYSSÄRI: Mikäli olet vakkarilukijani, niin halutessasi voit vastata myös siihen, että kiinnostaisiko sinua muu laifstail-tyyppinen sisältö liikunta-terveys-aiheiden lisäksi vai eikö nappaa yhtään?

Sitten vaan vastaamaan, onnea arvontaan :)

***

I'll raffle one Pilkkoset Roosa nauha -sport top. The top costs 12 euros and 0,30 €/sold top is donated to Roosa nauha organisation of Finland to support work against breast cancer. Answer to the comment box: Do you check your breasts on a regular basis, and why/why not? Remember to leave your email-address! Participate latest on 25.2.

Kommentit (48)

Vierailija
49/48 | 

En tutkituta rintojani säännöllisesti. Enkä kyllä tiedä miksi en? Ehkä en vain osaa. Seuraavalla gynekäynnillä pitää kyll ehkä pyytää lääkäriä näyttämään, että mitenkäs tuo tunnustelu nyt tehtiinkään...

Oishan se tietty ihan jännä lukea myös jotain muitakin juttuja tältä palstalta kuin noi liikunta-aiheiset (kaikki ruokaohjeet otan ainakin ilolla vastaan!), vaikka kaikki liikunta-aiheinen onkin mun lemppareimpia juttuja :)

hennakka@hotmail.com / Henriikka

Tosi Vieras
50/48 | 

Tutkin, tunnen ne niin hyvin että varmaan jos jotain poikkeavaa löytyisi, huomaisin sen ihan suihkussa peseytyessä. Miksi teen näin? Koska muutokset on parempi tutkia mahdollisen aikaisessa vaiheessa.

Liv
51/48 | 

Tutkin säännöllisesti. En oikeastaan edes ajattele asiaa, tuossa suihkussa se käy kivasti useamman kerran viikossa, kuten Tosi Vieras tuossa ylhäällä, minäkin tunnen rintani niin hyvin, että huomaisin varmasti heti, jos jotain poikkeavaa olisi. 

jermia
52/48 | 

En ole kertaakaan käynyt tutkituttamassa rintojani ja itsekin tutkiskelen vain satunnaisesti, vaikka suositus olisi säännöllisesti. Jotenkin sitä ei vain tule ajateltua koko asiaa. :/

kissanpaivia Outi
53/48 | 

Nyt on pakko myöntää, että tutkin rintani liian harvoin. Siinä on ehdottomasti parannettava tapansa, koska niin monessa muussakin ottaa jo huomioon oman hyvinvointinsa.
outi.parkatti(at)gmail.com

Mari23
54/48 | 

Satunnaisesti eli aina suihkussa ;) Myös mammot aina kutsuttaessa...
maritta.meinas(at)gmail.com

eleoa
56/48 | 

En tutki, mikä on tosi huono juttu. Syy on yksinkertainen: en osaa. Ei sitä ole kai koskaan opetettu minulle missään.

Lentokenttäkeiju
57/48 | 

Liian harvoin tulee tutkittua, vaikka suvusta löytyy rintasyöpätapaus. Ehkä tuudittaudun vielä liikaa iän tuomaan turvaan, kun ei vielä mammografiaankaan ole tullut kutsua. Täytyisi taas skarpata ja ottaa vaikka tuo suihkututkimus tavaksi.

Ja bonukseen sanoisin, että kaikesta saat kirjoittaa, mistä tuntuu olevan sanottavaa. Hyppään sitten vaan niiden juttujen ohitse jotka eivät kiinnosta :)

lentokenttakeiju@hotmail.com

Emilia M
58/48 | 

Sama juttu, liian harvoin tulee tutkittua, vaikka lähipiirissä ollut rintasyöpää. Yritän opetella. En vain ikinä muista, siihen pitäisi keksiä joku rutiini.

Anriannaaaa
59/48 | 

Tutkin joskus, jos sattuu muistamaan. Pitäs muistaa useammin. Nyt hävettää.

Bonus: Kirjoitat kaikesta niin mukaansatempaavasti, että varmasti lukisin vaikka vessapaperiarvosteluita. Mut oikeesti, kyllä kiinnostas.

(anniina.rikkonen(ät)gmail.com)

NinaMaria
60/48 | 

En oikeastaan ja syy on se, että joskus aikaisemmin tutkin ja löysin ihan valtavan möykyn ja huolestuin. Ei siinä sitten muuta kuin ammattilaisen tutkittavaksi. Vastaus kuului " Sullahan on tää toinen rinta aivan täynnä kystiä.. on näitä patteja täällä ainakin kymmenkunta. Mutta ei nää mitään vaarallisia ole. Eli ei pidä ihmetellä jos niitä löytyy." Itselleni on ihan mahdottomuus siis erottaa kaikkien noiden hyvälaatuisten pattien seasta niitä pahalaatuisia, joten en viitsi itse tutkia enää ollenkaan koska huolestuisin kuitenkin. Tutkitan joskus silloin harvoin kun gynellä käyn ja toistaiseksi aina on sanottu, että koska ne muljuu niin hyvälaatuisia ovat. Ilmeisesti tämä on siis hyvälaatuisen ja pahan ero, hyvä muljuu. Itse en sitä kuitenkaan tunnista. 

Vakkarilukijana voisin kyllä lukea myös lifestyle sisältöä mutta täytyy sanoa, että en koe sitä mitenkään erityisen tarpeellisena. Blogisi on hyvä juuri näin, näillä aiheilla. :) Mutta jos siltä tuntuu niin siitä vaan... Kuten Anriannaaaa sanoi, kirjoitat niin mukaansatempaavasti, että sama kai se on, mistä sinä kirjoitat. :D

Vierailija
62/48 | 

Tutkin itse silloin tällöin, en ollenkaan niin usein kuin pitäisi. En vaan yksinkertaisesti muista! Pitäisi kyllä opetella tekemään se säännöllisesti.

eevanpostit@gmail.com

hedonya
63/48 | 

Tutkin silloin tällöin. Aina kun muistan. Ehkä pitäisi opetella siihenkin jokin tietty rytmi. 

Lii
64/48 | 

Mä en ikinä muista tutkia. Yritän rauhoitella omatuntoani ajattelemalla, että käyn sentään gynellä joka vuosi. Eli kerran viidessä vuodessa. Huoh.

PS. Tykkään tavastasi kirjoittaa, joten kaikki sisältö kelpaa :)

iinaem
65/48 | 

Tutkin rintani satunnaisesti, ehkä muutaman kerran vuodessa muistan... Ups.

Ja mitkä tahansa jutut kelpaa melkeinpä, mutta liikunta-aiheet ovat kaikkein kivoimpia. Täytyy nyt muuten, kun viimein kirjoitan ekaa kommenttia ikinä tänne, kertoa että juoksujuttusarjasi on ihan huippu! Aloin noudattaa sitä suositeltua juoksuohjelmaa, ja ainakin vielä sujuu loistavasti ja motivaatio on huipussaan (printattu lappu seinällä pakottaa liikkeelle). Ennen juoksemiseni oli epäsäännöllistä haahuilua, nyt tästä voi tullakin jotain. Kiitos paljon! :)

boycott
67/48 | 

En tutkituta rinnuksiani vielä, vaikka pian varmaan kannattaisi aloittaa. Ja tuohon bonuskyssäriin vastaisin, että luen mielelläni kaikkea, mitä kirjoitat, joten bring it on! :)

(laumarpi@student.jyu.fi)

annakarin
68/48 | 

En tutki säännöllisesti, en edes muista milloin viimeksi olisin. Ihan hävettää. Minäkin kai tuudittaudun siihen, ettei näin nuorena, vaikka se onkin tyhmää. Pakko skarpata tämän suhteen! 

Ja bonuskyssäriin: liikuntajutut kiinnostaa eniten, mutta toki muitakin juttuja on mukava lukea, joten laajenna ihmeessä aihepiiriä. :-) (esim toi kirjajuttu sai välittömästi kiinnostumaan tosta raamatullinen vuosi-kirjasta. Pakko lukea!)

silverfloor
69/48 | 

Olen nyt 40 ja varmaan on aika aloittaa tutkiminen. En ole tähän asti sellaista harrastanut kun olen luullut ettei syöpä koske minua.... Välinpitämättömyyttä.

Minna Oinaala
70/48 | 

Moikka ja kiitos arvonnasta! Tutkin tissit säännöllisesti laittaessani kookosöljyä vartalolleni joka ilta. Siinä ne samalla tulee tsekattua kun ovat aika pientä ja helposti tutkittavaa mallia :)

Lisää juttuja kaipaisin aiheeseen, joka tänään tuli keskusteluihin terveyskaupan tätin kanssa. Eli mitä ravintolisiä oikeasti kannattaisi syödä vai ei mitään? Tiedän ihmisiä jotka pärjää ilmankin, mutta säännöllisesti treenaavana jotenkin oletan, että jotain pitää syödä. Kaikki rahani menevät tyyliin kaikenmaailman superfoodeihin, ravintolisiin ja pulvereihin. Turhaako vai ei, toisaalta en sairasta koskaan ja jaksan hyvin treenit! Että hmmmm. Kiitti ja moi!

Vierailija
71/48 | 

Olen nyt 40 ja varmaan on aika aloittaa tutkiminen. En ole tähän asti sellaista harrastanut kun olen luullut ettei syöpä koske minua.... Välinpitämättömyyttä.

silverfloor07@gmail.com

raili vehkalahti
72/48 | 

kyllä tutkin ja kannattaa kaikkien tutkia,
sairastuin vuonna 2008 rintasyöpään,
nyt korjausleikkauskin jo takanapäin ja uudet rinnat tutkitaan myös säännöllisesti!

Vierailija
73/48 | 

jokaisen naisen tulisi tutkia säännöllisesti,niin minä teen,,

Marre
74/48 | 

Silloin tällöin tulee tutkittua itsekkin

Vierailija Ellu
75/48 | 

En ole vielä tutkituttanut, vaikka pitäisi. Ehkä siinä syynä on se, että "mitä jos".. jos sieltä löytyisikin jotain.

elluelamaa@gmail.com

Nimim. Tyyne Vierailija
76/48 | 

En tutki niin säännöllisesti kuin pitäisi, mutta silloin tällöin käyn rinnat kuitenkin läpi poikkeavuuksien varalta. Koskaan ei ole lääkäri tutkinut rintojani. Uskon kyllä huomaavani jos rinnoissa olisi jotain epänormaalia, suihkussa kuitenkin sen verran tulee "hierottua", että huomaisin outoudet!?

Enne
77/48 | 

Tutkin suihkussa säännöllisesti, kun ovat niin pienet ja timmit että helppo huomata muutokset. Toissasyksynä löytyi patti ihan toiseen asiaan liittyvän rintalihaksen ultrauksen yhteydessä, ja koepalan tulosten odottaminen oli elämäni helvetillisemmät kolme viikkoa. Onneksi selvittiin säikähdyksellä...

Miuuh
78/48 | 

En tutki ihan vaan laiskuuttani/en osaa/en välitä, aika harvoin, mutta edes joskus. Pitäisi varmaan tehdä parannusta asiassa.

eehe@luukku.com

Vierailija
80/48 | 

En tutki säännöllisesti, ehkä siitä pitäisi tehdä oikeasti tapa, vaikka nuori ja pienet rinnat omaava olenkin. :)

wilmatsu@hotmail.com

sanna-mari
82/48 | 

Pyrin tunnustelemaan rintani säännöllisesti. Vaikka olenkin nuori. Isoäidilläni oli rintasyöpä, syön e-pillereitä ja tupakoin, joten pidän omalla kohdallani tätä erityisen tärkeänä. Kaikkienhan on tärkeää tutkia rintansa säännöllisesti, mutta olen vainoharhainen!

kaija
83/48 | 

Tottakai  tutkin rintani . Sisareni kuoli rintasyöpään, tiedän kuinka nopeasti rintasyöpä voi edetä.

kaija
84/48 | 

Tottakai  tutkin rintani . Sisareni kuoli rintasyöpään, tiedän kuinka nopeasti rintasyöpä voi edetä.

Ira.S
85/48 | 

Tutkin, säännöllisesti kerran kuussa kuukautisten jälkeen. Silloinhan rintakudos on "normaaleimmillaan". Ja tuleehab noita tissejä joten kuten tunnusteltua myös aina suihkun jälkeen vartaloa rasvatessa. Mulla on kolmannen lapsen syntymän jälkeen ollut rinnassa rasvapatti, joka poistettiin. Muistan silloin pelästyneeni todenteolla, kun tuon löysin. Ja ystäväpiirissä on ollut sen verran rintasyöpätapauksia ihan nuorillakin, että koen tutkimisen tarpeelliseksi.

triide
86/48 | 

Tutkin itse aika säännöllisesti, tänään tuli postissa mammografia-kutsu johon olen osallistunut aina kun on lappu tullut. Koen tämän seulonnan erittäin tärkeäksi,koska suvussa on menehdytty rintasyöpään.
(ritva.keskinen@gmail.com)

Johkuri
87/48 | 

En tutki säännöllisesti, yksinkertaisesti siitä syystä että en muista :(
Tutkin siis säännöllisen epäsäännöllisesti silloin kun vaan muista. Pitäisi toki useammin kuin tällä hetkellä...

-Johkuri (johanna1983@hotmail.com)

kirsi söderholm
88/48 | 

En tutki. Pitäisi, mutta sitä vaan ei muista ennen kuin silloin jos tuntuu jossain kohden kipua :(

t. Kirsi
kirsim58@gmail.com

Vierailija
89/48 | 

välillä tulee tutkittua. mariestrange(at)hotmail.com

Vierailija
90/48 | 

välillä tulee tutkittua. mariestrange(at)hotmail.com

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
94/48 | 

Kiitos arvontaan osallistuneille, voittaja ja kooste vastauksista löytyy täältä: http://www.lily.fi/juttu/arvonnan-voittaja-ja-viiltava-analyysi-vastauksista

Erityiskiitos bonuskyssäriin vastanneille ja kivoista kommenteista :) Varsinkin Anriannaaaaan vessapaperiarvostelukommentti ilahdutti! Voi olla, että en kuitenkaan ihan heti lähde kyseistä testiä tekemään :D

iinaem, tosi hieno homma, mukavia treenejä sinulle, näin kevättä kohden onkin ihana juoksennella!

Ja Minna Oinaala, kiitos postausideasta, palaan tähän ehdottomasti!

Wiltsi
95/48 | 

Tutkin rintani yleensä satunnaisesti suihkussa, en kovin usein kylläkään. Epäsäännöllinen tutkiminen johtuu varmaan siitä "ei mulla mitään poikkeavaa rinnoissa ole" -asenteesta.

Bonuskysymykseen en osaa vastata, mutta ainakin sait uuden lukijan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012