Sekä eilen että tänään tein jotakin, mikä aiheutti etukäteen syvää ahdistusta. Toisaalta tunsin myös itsetyytyväisyyttä siitä, että olen ihminen, joka tekee tällaisia asioita vapaaehtoisesti ja oma-aloitteisesti. Kummankin asian jälkeen itsetyytyväisyys oli tiessään mutta ahdistus ei. Nyt, useita tunteja myöhemmin jälkimmäinen on lähes kadonnut ja ensimmäinen palannut.

Ai mitä tein?

Juoksin cooperin ja kävin hammaskiven poistossa.

Suosittelen, ei vaan painokkaasti kehotan, kaikkia tekemään samoin vähintään kerran vuodessa!

Poistattamaan hammaskiven siis. Cooperia en suosittele kenellekään. En missään tapauksessa, ikinä.

(Aion ottaa sen uusiksi tuossa vapun tienoilla. En ole ihan järjissäni. Mutta kuulin tänään tarinan, joka vähensi huolestumistani henkisestä tilastani huomattavasti: Eräs ihminen, jota en tässä viattomien suojelemiseksi yksilöi, ei ole ainoastaan juossut Spartathlonia - 246 kilometriä Kreikan vuoristossa - vaan on juossut toisenkin vastaanvanlaisen matkan:

- Edelleen Kreikan vuoristossa.

- Yksin.

- Vetäen perässään pientä kärryä.

- Nukkuen yönsä sadevesiputkissa.

Kyllä minä tuohon verrattuna olen tolkun ihminen.)

Mitä tästä opimme? No vaikka mitä! Yhden elämänohjeen sijaan saat kolme:

Askartelin netissä! Jäi varmaan sinne ikuisiksi ajoiksi pyörimään.

***

Tip for a succesful and happy life: learn to run so fast that your dentist can't catch you.

Kommentit (10)

Suvi K.
11/10 | 

Ja minä kun olin juuri harkinnut cooperin kokeilemista vaikka minähän en juokse.... :D

Meriannen
13/10 | 

Tai kokeile hammaskiven poistoon kookosöljyä! Teelusikallinen sitä suuhun, anna sulaa ja purskuttele sellaiset kivat virkistävät 20 minuuttia. Sylkäisy roskiin ja sitten hampaiden pesu.

Tehtyäni näin vain hassut pari päivää, korkeintaan kolme, ihmettelin että mikä rako minulla on alaetuhampaiden välissä. Hammaskivi oli lähtenyt.. :D Minulle aina kerääntyy hammaskiveä nimenomaan alas ja eteen, ja nyt ei sitten tarvinnutkaan tehdä sille mitään!

Hampaatkin valkenevat. Huomattu jo. :D

MMinne
14/10 | 

Onks pakko, jos ei tuu hammaskivee?! ;D

Cooperin sen sijaan tahtoisin kokeilla, ollut harkinnassa jo kauan. Katsotaan koska siirtyy ajatuksesta teoksi!

SatuHa
15/10 | 

Mua ahdistaa ajan tilaaminen hammaslääkärille! Voisikohan suuhygienisitlle tilata ajan ilman että käy hammaslääkärillä ensin tarkastuttamassa pitääkö jo hankkia tekarit?

Cooperin testiä en ehkä osaisi ottaa näin aikuisena enää kovin vakavasti. Saitko hyvän tuloksen?

Rupesin heti miettimään kuka on se mua hullumpi henkilö...

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
16/10 | 

Älä. Se on HIRVEÄÄ.

(Mun mielestä se ei ennen ole ollut noin hirveää kuin nyt oli. En tiedä miksi. Yritin juosta kovempaa kuin ennen, mutta jotenkin se johti siihen, että juoksuin surkeimman ajan ikinä.)

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
17/10 | 

Ainakin jos menee yksityiselle, voi mennä suoraan suuhygienistille. Mutta muistaakseni siinä on joku hommeli, että jos käy kunnallisella hankkimassa lähetteen hammaslääkäriltä siihen poistoon, niin sen saa yksityisellä halvemmalla...tai jotain... En oikein muista miten tämä menee, mutta mulla muistaakseni oli aluksi noin. Nykyisin ne lähettää mulle sellaisen hilpeän postikortin, että Nyt on aika tulla hammaskiven poistoon!, ja sitten mä kerään rohkeutta pari viikkoa ja varaan ajan :)

No en todellakaan saanut, kun sain huonoimman aikuisiän (ja mahdollisesti huonoimman koskaan, en ihan muista) tuloksen, 2320 m. Lähdin yrittämään 2500 m mutta ei ollut mitään toivoa :'( Cooperjänikseni teki kyökkidiagnoosin, että keuhkoissa on jotain vikaa, kuulosti kuulemma niin hirveältä se mun hengittäminen :D Että syytän sitä. Mulla on keuhkoissa jotain vikaa, muuten juoksisin tosi kovaa!!! Ja siellä oli myös vastatuuli!!!

Hmmmm, mä en kyllä keksi ketään... :P

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
18/10 | 

Mä en kestä tuollaisia ihmisiä joille ei tule hammaskiveä!!! :D

Jos ei tarvi käydä hammaskivenpoistossa, niin sitten on kyllä pakko juosta coopereita, että maailmassa pysyy joku tolkku ja oikeudenmukaisuus!!!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
19/10 | 

Mä olen muutaman kerran kokeillut, mutta en vaan saa aikaiseksi. Mulla kesti vuosia opetella käyttämään hammaslankaa oikeasti joka päivä, pidän nyt siitä kiinni :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012