Tunnustan. Olen koukussa. Etsin jatkuvasti jotain uutta, jolla voisin pistää pääni sekaisin. Jotain uutta lajia siis!

Maailmasta loppuu kohta urheilulajit, joita et ole testannut!, minulle kommentoitiin äskettäin. Luojan kiitos ei lopu!

Mutta kaikenlaista olen kokeillut. Balettia ja bollywoodia. Nyrkkeilyä, gymstickiä, kiipeilyä, curlingia. Vesijumppaa, vesinyrkkeilyä, melomista, suppailua ja sup-lihaskuntotreeniä. Roller derbyä, ammuntaa ja painonnostoa. Slacklinea, rytmistä voimistelua, telinevoimistelua, suunnistusta. Ilmajoogaa, akrobatiaa ja voguingia. Polkujuoksua, crossfitiä, triathlonia ja dancehallia.

Käyn kokeilemassa eri liikuntamuotoja totta kai myös siksi, että minua pyydetään tutustumaan eri lajeihin ja sen mielelläni teen. Ennen kaikkea kuitenkin kokeilen kaikkea siksi, että se on mielenkiintoista ja hauskaa. Tai no, ainakin mielenkiintoista!

Usein uusi laji jännittää ja usein toteaa löytäneensä uuden puuhan, jossa olla totaalisen surkea. Tosin mitä enemmän testaan lajeja, sitä vähemmän yleissurkea tunnun olevan: olen noussut täystoivottumuuden asteelta jonnekin lievään kehityskelposuuteen. Ilmeisesti kaikesta on hyötyä kaikessa!

Lisäksi uuden lajin harjoittelussa tai oppimisessa on ainakin omalla kohdallani suuri etu verrattuna muuhun liikuntaan.

Lähes kaikki paljon (ja ehkä vähemmänkin) liikkuvat sanovat, että yksi tärkeimmistä syistä harrastaa liikuntaa on siitä tuleva hyvä olo. No, uuden lajin kokeilusta tai harjoittelusta saa vielä paljon paremman olon!

Se, että joutuu oikeasti ajattelemaan ja opettamaan lihaksilleen jotakin, mitä ei ole koskaan aiemmin tehnyt, virkistää ja ilahduttaa niin, että sen oikein tuntee aivoissa. Aktivoi varmaan välittäjäaineita tai jotain. Tunne on omanlaisensa, ja aivan ihana: vähän kuin olisi rakastunut ja päässä kuplisi vissyvettä.

Parasta! Mutta aiheuttaa kyllä vakava-asteista riippuvuutta.

 

P.S. Kaikki lajitestauspostaukset löydät kokeiltua-tägin alta!

***

There's really something special in learning to do new things with your body. Something happens in your brain and makes you feel even better than after normal exercise. I just love it!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012