Koska Heinola jäi väliin, aloitin kuumeisen netinkaivannan ja löysin tällaisen jänskän tapahtuman, josta heti innostuin.


Tampereella järjestetään 30.-31.8. 24 tunnin juoksu, jolla kerätään rahaa nuorten syrjäytymistä vastaan. Reitti on noin kilometrin pituinen, ja jokaisesta kierretystä kiekasta kilahtaa kaksi euroa kassaan. Halutessaan saa juosta vaikka koko vuorokauden, mutta pakko ei ole vaan matkaa voi taittaa oman jaksamisensa verran.


http://youtu.be/p6ThSHFHEvk


Tapahtuman video, jossa ei kovin kummoisesti ole infoa (ja joka ei ilmeisesti suostu näkymään suoraan tässä).


Tuonne täytyy suunnata! Ajankohta sopii erinomaisesti kunnon pitkälle lenkille, joten voisin yrittää sellaista 25–30 kilometriä. On tosin täysi arvoitus, miten pää kestää juosta kilsan pituista lenkkiä... Kerran tarkoituksenani oli juosta treenipuolikas kiertämällä kolme kertaa seitsemän kilometrin matka, ja jo toisella kiekalla savu nousi korvista, niin että treenistä tuli yhtä kolmasosaa liian lyhyt. Että voi olla hiukan turhan optimistinen ajatus tuo pitkis.


Haluaisin myös kokeilla juoksemista keskellä yötä! Koska...ööh haluaisin kokeilla.


Tampereen 24 tunnin juoksun järjestää Tampereen ev. lut. seurakuntien Uusi verso -toimintaverkosto. Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä ja täältä.


Mikäli keskellä yötä juokseminen ja pitkät tapahtumat kiinnostavat noin niin kuin teoriatasolla, kurkkaa Yle Areenasta dokumentti Kepeät, kipeät kilometrit. Vähän outoa amerikkalaishehkuttelua, mutta katsottava silti. Dokumentissa kuvataan 317 kilometrin Hood to Coast -juoksua, juuri sitä, jonka Dean Karnazes juoksi yksinään. (Lue kuvaus kirjasta Karnazesin kirjasta Ultramaratoonari, ja minun lyhkäinen kuvaukseni Ultramaratoonarista.)


 


P.S. Tiedoksi kaikille niille, joilla menee hermo siihen, että puhun pelkästään juoksemisesta: Luvassa on Fitness Führerin SUURI MOTIVAATIOSARJA. Motivaatio! Mistä sitä saa? Minne se menee? Voiko sitä ostaa? Miltä se maistuu?


P.P.S. Tule megeen myös Facebookiin.


***


I'm thinking of participating on a 24 h running event for charity, for couple of hours.

Kommentit (5)

Luru
6/5 | 

Kuulostaa huipputapahtumalta! Mun mieli on siitä kiero (ja ilmeisen optimistinen), että vaikka pisin lenkkini on edelleen kymmenen vuotta sitten juostu puolikas, olen aivan varma että vielä joku päivä "teen iskät" ja juoksen 100km:n ultrajuoksun. Joo, ei edes kokonaista maratonia alla, mutta kyyyllä, ihan varmasti kun tarpeeksi harjoitusta alla, saan tuon joku kaunis päivä menemään. En ehkä alle 10 tunnin kuten isukki, mutta muuten joo... I wish. Mikä ihme saa tällaisen peruslenkkeilijän haihattelemaan näitä ultrausajatuksia?

Mindeka
7/5 | 

Etkö siis ole tulossa Midnight runiin??

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
8/5 | 

En ole päättänyt vielä, näillä näkymin palaan Tampereelta jo lauantaina aamuyöstä, kyllähän siinä ehtii vielä mukaan :D Tosin jos (siis JOS) saisin juostua tuolla 30 km, niin voisi olla vähän heikkoa sen kympin kanssa seuraavana päivänä :P


En ole siis ilmoittautunut Midnight Runiin (enkä muuten tiedä mihin asti voi ilmoittautua...) kun en ole osannut päättää olenko menossa vai en.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
9/5 | 

En kuule tiedä :D Mulla on sama vika, ja oon jo päättänyt että menen ensi kesänä Tukholmaan ultralle. Siellä on 50 ja 100 km, niin jos se 50 nyt ensin :P

Kyllähän sä nyt juokset 100 km jo pelkillä geeneillä :D

Ja sit mulla on fiksaatio Ironmanista vaikka en osaa uida kunnolla ja pelkään ajaa pyörällä kovaa. Eikä mulla ole pyörää. Olen suunnittellut, että jos sen vetäisi ennen kuin täyttää 40, noin kahdeksan vuotta olisi treeniaikaa jäljellä...

Luru
10/5 | 

Heh, aika sama homma tuossakin. Alkukesästä bongasin lähiuimarannalla ilmoituksen seuraavana päivänä järjestettävistä Triathlon-kisoista ja harmistuin ihan aidosti ettei enää päässyt ilmoittautumaan - vaikken minäkään uimataidoillani voi kehuskella ja pyörääni olen tämän vuoden aikana koskenut ehkä kymmenen kertaa. :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012