Tajusin juuri, että olen sopinut illanvieton ystäväperheen kanssa maratonkoulun Cooperin testiä edeltäväksi illaksi. Näissä istujaisissa on ollut tapana nauttia normaalit kokoomuslaiset ruokajuomat, joten ajoitus on kyllä urpoin ikinä. Ikäänkuin siinä Cooperissa ei sinällään olisi tarpeeksi tekemistä.

Joku minua fiksumpi, kuten esmes Patsy ja Edina, olisi tajunnut hoitaa homman toisin päin.

Olen juossut Cooperin tasan kerran, muistaakseni yläasteen alussa. Tulos oli silloin hyvä, mikä yllätti liikunnanopettajani. Koska en oikein ollut pallopelien perään (enkä ole vieläkään), olin hänen mielestään totaalisen lahjaton ja rapakuntoinen. Useammat balettiharjoitukset viikossa eivät tietenkään ole liikuntaa.

Sillä osa-alueella mitä Cooperin testi mittaa (eli maksimikestävyyttä) en ole mitenkään huippukunnossa. Peruskestävyyteni on kohtalaisen hyvä, mutta vauhti- ja maksimikestävyys eivät todellakaan. Mikä saattaa hämmästyttävää kyllä liittyä siihen, että en tee niitä kehittäviä harjoituksia... Koska en ole luonnostani nopeus- vaan kestävyystyyppi, kovat vedot ovat vaikeita ja tuntuvat kamalilta. Lusmun ratkaisu: kurjaa, jätetään pois. On siis selvää, että odotan Cooperia kauhunsekaisin ajatuksin... Mitä tulee tulokseen, on parasta keskittyä siihen, että pystyn kuitenkin juoksemaan useamman tunnin vaikka testissä ei paljoa menisikään.

Ehkä tosiaan voisin myös hommata itselleni jonkun kannustavan palkkion. Lapsenakin sai hammaslääkäristä kiiltokuvan ja kummasti se helpotti. Tosin nyt ei taida kiiltsikka riittää...

P.S. Pääsin käsiksi aivan mielettömän tehokkaisiin tanskalaisen huippuvalmentajan uintitekniikka- ja uimarien lihaskuntovideoihin. Olisin heti linkannut ne tänne, mutta ainakaan vielä eivät ole julkisessa jaossa. Kyselin jo perään josko saataisiin ne yleisesti katsottaviksi. Jos ei, niin joutunen tekemään niistä omat versiot. Taitaa olla luvassa naurupohjainen vatsalihastreeni, sen verran kömpelösti vedin niitä eilen. Enää ei naurata, nyt sattuu.

***

I'll attend to a Cooper test next saturday. Terrible timing: I'll wine & dine on friday. If I'd be a savvy girl like Patsy & Edina, I'd have arranged it vice versa. And because I'm not a fast girl either, I'm horrified already...

P.S. I got to see some super-effective training videos for swimmers. Hopefully I'll get a permission to upload them for you.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012