Sirkusta ja oopperaa, miksikäs ei. Oopperan historian huomioon ottaen yhdistelmä on ihan looginen, vaikka se alkuun hassulta tuntuisikin. 

Kansallisoopperan uutuus Circopera tosiaan nimensä mukaisesti yhdistää ooppera"hittejä" sirkusnumeroihin, ja lavalla nähdään myös balettia. Eilisestä ensi-illasta itselleni jäi sellainen fiilis, että näistä viimeksi mainittu jäi vähän paitsioon.

Otetaan muutkin miinukset heti perään: esitys alkoi vähän laiskasti, dramaturgia olisi voinut olla jämäkämpää ja taustatarina jäi hämäräksi. Onneksi plussia riittää näidenkin edestä.

Kivointa Circoperassa jo ideatasolla oli se, että se sopii kaikille. Siis ihan kaikille yli 7-vuotiaille, jotka eivät vihaa musiikkia tai ruumiinkulttuuria. Oopperasta ei tarvitse tietää mitään. Sirkuksesta ei tarvitse tietää mitään. Eikä baletistakaan tarvitse tietää mitään.

Toki oma kokemus vaikka ilma-akrosta tai oopperamusiikin tuntemus syventää elämystä, ilman todellakin pärjää. Ja kyllä, oopperaan voi mennä kuka tahansa ja vaikka treenitrikoissa (soitin Oopperan viestintään ja kysyin, sieltä toivotettiin trikooasuiset katsojat ihan yhtä lailla tervetulleiksi. Itsehän tietysti laitan kulttuurikaavun kun se mahdollisuus on!).

Elämyksestä tosiaan on kyse. Itseäni innosti eniten sopraano Hanna Rantalan tulkinnat, Victor Cathalan ja Kati Pikkaraisen pariakro, Gengis van Goolin kuumottava kuolemanpyörä sekä ehkä eniten Aourell Kraussen ja Viivi Roihan sensuelli (ja helvetin vaativa!) ilma-akrobatia vertikaaliköydellä. Siis köydellä, ei köysillä. Duona.

Suuresti ihastelin myös esityksen alkupuolella nähtyä viritystä, jossa ilma-akro toteutettiin nostamalla naisartisti nutturasta ilmaan. Mikä se vehje on ja miten pääsen siihen killumaan?!

Vanhaa sirkus- ja oopperatraditiota myötäiltiin siinä, että esitys oli tunnelmoivista hetkistään huolimatta varsin hauska. Ääneen siellä joutuu nauramaan.

Näytökset ovat loppuunmyytyjä, mutta onnea teille, joilla lippu taskussa on. Muut pääsevät seuraamaan 30.9. esitystä netitse Oopperan sivuilla.

Olin kutsuvieraana ensi-illassa enkä maksanut lipusta.

***
I went to Circopera premiere and there really was certain magic in the combination of airy soprano and air acrobatics.

Kommentit (1)

Vierailija
2/1 | 

se missä "artisti nostetaan nutturasta ilmaan, akrobaatti roikkuu hiuksista eikä siihen sisälly mitään laitetta. eli tukka putkalle vaan ja roikkumaan, tarvii metallirenkaan ja karabiinin. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012
Sisältö jatkuu mainoksen alla