Otin edellisessä postauksessa heti alkuun esiin sen, että arkimeikkituotteet ovat naiselle lähes pakollinen menoerä. Esimerkiksi monissa työtehtävissä edellytetään "huoliteltua ulkonäköä", minkä yleensä käsitetään sisältävän meikin.

Katsotaan vertailun vuoksi, minkä verran parranajoon/ parran groomingiin (suomeksi öööh...mitä?) menee rahaa. Parranajohan otetaan aina esille, kun naisten meikkausnormista aletaan puhua - näitä pidetään rinnaisteisina asioina.

Itse en tietenkään osaa sanoa, kuinka paljon miehille kommentoidaan esimerkiksi väsyneeltä tai sairaalta näyttämistä, jos heillä on vaikka sänkeä. Kokemukseni ja kuulemani mukaan meikitön nainen kuulee vastaavia huomautuksia koko ajan.

Kaikenkarvaiset ystäväni. Itsehän en aja partaa, minulla on sellainen jousihässäkkä, jolla nypitään poskiuntuvia. Testasin. Sattuu.

Kysyin miesystäviltäni parranajon ja/tai -huollon aiheuttamia kustannuksia kuukausitasolla, ja he vastasivat seuraavasti:

- Käytän Lidlin halvimpia teriä ja halvinta partavaahtoa. Mitä siitä nyt tulee, 3 euroa kuukaudessa?

- Varmaan 1-2 euroa. Nimim. höylä ja trimmeri.

- Kysyin XX:ltä tota naamakarvan puleeraus -kulua. Sillä menee 1 pakkaus vaihtoteriä vuodessa ja partavaahtoa purkki/ noin kaks vuotta, tekee ehkä 1,15 e/kk. Sit sillä on 10 vuotta sitten ostettu partakone, joka maksoi 16,90.

- Ostin nykyisen Philips-parranajokoneen 10 vuotta sitten kun edellinen hajosi. Jossakin välissä ostin siihen uudet terät. Hintaa on siis tullut yhteensä 100 + 30 euroa, joten kuukausihinta on hieman päälle euron.

- Me ostettiin 2 €:n sakset kiinakaupasta, joita XX käyttää viiksien leikkaamiseen mutta niitä käytetään muuhunkin joten ehkä vois laskea että 20 c /6 kk.

- Mitä toi sähkö ny parranajokoneelle maksaa? (Vastaaja ei tiedä parranajokoneensa hintaa, koska on saanut sen rippilahjaksi. 23 vuotta sitten.)

- Kerran viikossa tulee partaa trimmattua trimmerillä + partakoneella + poskipartaa Bic-höylällä pari kertaa viikkoon. Yhteishinta 130 euroa (trimmeri ostettu 2 vuotta sitten + partakone 5 vuotta). Höylien vuosikustannus ehkä 15 euroo.

- Mun trimmeri maksoi noin 50 € noin 3 vuotta sitten ja se pitäisi uusia. Eli noin 1,5 € kuukaudessa.

- Pari euroa. Vuositasolla joitain kymppejä partaöljyyn ja -pesuaineeseen.

Täysin OT, mutta kerron koska kuva sopii. Oot niin ihana on kotimainen sukupuolineutraali ja perhemallista riippumaton vauvakirja.

Tällä otannalla parranajo ja -huoltokustannukset ovat noin pari euroa kuussa. Omat arkimeikkikuluni olivat siis noin 10 € kuussa, ja oletan, että työikäisten naisten enemmistöllä kulut ovat suuremmat. Uskoisin, että omaa meikkaamistani voi pitää "huolitellun olemuksen" kannalta minimimääränä. Tällöin miesten ja naisten kuluero ns. välttämättömässä kasvojen puunaamisessa olisi noin sata euroa vuodessa.

Eihän se kauheasti ole, mutta ihan liikaa, jos meikkaaminen nähdään pakkona. Oma suositukseni on lähteä murtamaan meikkausnormia itse, ja käyttää siitä jäävä satku mihin itse haluaa. Ja ehkä vähitellen kaikki sukupuolesta riippumatta voivat puunata naamansa tai antaa sen olla ilman oletuksia terveydentilasta tai elämänhallinnasta.

***

What's the cost of shaving and beard grooming?

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 | 

Eli hän käyttää naisena miehiä tekosyynä siihen että haluaa antaa itselleen luvan rupsahtaa jonkinlaisen tasa-arvon nimissä. Vain naisella jolla on vaki-mies on varaa moiseen silloinkin kannattaa olla tarkkana, koska toiset naiset jaksavat meikata ja osa on muuten vain nuorempia sekä sileämpiä. 

Pertti

No voi jessus. Kutsutko sinä oikeasti Fuhreriä rupsahtaneeksi? Et ole sitten viimeaikoina katsonut blogin valokuvia.

Ja eikö naisella ole miehen silmissä muka muuta arvoa/ominaisuuksia kuin pinta? Niin, kai ne miehet tosiaan sitten ovat vain elukoita jotka eivät kykene tuntemaan rakkautta, arvostamaan huumoria tai ihastumaan elämäniloon.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015

Voi kuule, mä en tarvi lupia keneltäkään :D Aion rupsahtaa antaumuksella, toivon mukaan saan päätyä oikein tosi kurttuiseksi mummoksi.

Vierailija
2/13 | 

Pyhpahhyh. Kutsunko, et suinkaan sinä yritä käyttää tekstiäni hyväksesi nuollaksesi FF:n persettä ja esittää jotain mitä et  suinkaan ole?

Nanna9
3/13 | 

Kahden viimeisen kappaleen asian kun saisi tiivistetysti kiemurafontilla jonkin haalistetun merimaisemakuvan päälle ja yleiseen kiertoon fb:hen ja blogeihin! Silloin ei tarvitsisi meikkaamattomana kotoaan lähtiessä hävetä ja miettiä, että nyt muut ajattelevat, että toi ei kyllä voi olla hyvä työntekijä/ystävä/ihminen, koska näyttää tuolta (eli vähän väsyneeltä, naama saattaa kiiltää loppupäivästä tai no, normaalilta ihmiseltä). Toivoisin siis itsekin, että meikittömästä naamasta tulisi enemmän normi.

Vierailija
5/13 | 

Täytyypä katsella, ei sitä aina ole niin helppoa huomata onko pippelistä, ehkä Sofialla on aataminomena. Muuten on kyllä tämän blogin uskottavuus mennyttä.

Lukija
6/13 | 

Jeps, meikkaamista pitäis pitää omana valintana sukupuolesta riippumatta. Jos nyt haluaa meikata, meikatkoon sitten kuka tahtoo, mutta ei sen pitäis olla mikään vaatimus sosiaaliselle hyväksynnälle. Kosmetiikkateollisuuden mainonnan luomaahan se häpeä on, jota nainen alkaa kokea jos ei meikkaa. Raivostuttavaa, sillä ilman sitä mainospommitusta kukaan ei tietenkään pitäisi meikattua naamaa normaaliuden mittana. Tulee ihan surku monien palveluammatissa olevien naisten puolesta, kun käy asioimassa esim. pankissa, kun heidän työasuunsa kuuluu semmosen kemikaalikakun sutiminen naamalle joka päivä. Ite lopetin meikkaamisen lukiossa, ja huomasin, ettei sitä vähän ajan päästä edes muista hävetä itteensä. Onneks mun ala on vähän sellanen, että luonnollinen ulkonäkö sallitaan helpommin kuin esim. myyjillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012