Blogeissa on kiertänyt postaus siitä, paljonko rahaa kuluu arkimeikkiin. Kiinnostava aihe, sillä naisiltahan odotetaan meikkiä osana "huoliteltua olemusta". Jokapäiväiseen meikkiin kuluva rahasumma voi olla isokin (postauksissa on näkynyt jopa yli 400 € yhteissummia), ja naisia koskevan meikkausnormin takia tätä ei voi pitää vapaaehtoisena kustannuksena.

Itse en meikkaa joka päivä, pääasiassa siksi, että en jaksa. Tykkään kyllä meikkaamisesta, mutta teen sitä vain silloin kun haluan. Tsiljoonalla purnukalla en jaksa pelata edes juhlameikkiä varten.

Kun meikkaan arkena, käytän seuraavia tuotteita:

- Acon Bronze Cream, saatu (maksanee noin kympin). Käytössä jos olen kovin akneinen. Kestänyt muistaakseni noin vuoden.

- Lirene BB-voide, noin kympin Kaubamajassa. Käytössä samoilla ehdoin, eli jos on finnejä. Kestää noin vuoden.

- Garnierin BB-silmänympärysvoide, noin kympin. Tämä on kyllä loppu, ja niin taitaa olla valmistuskin. Hommaan korvaavan tuotteen, josta maksan enintään 20 €. Naamassa aina kun meikkaan, kestää noin vuoden.

- L'Orealin "mineraalipuuteri". 20 €. Laitan lähes aina kun meikkaan, purkki kestää kaksi vuotta.

- Yves Rocherin huulikiilto, saatu (noin 5 €). Käytän poskipunana. Laitan useimmiten meikatessani, kestänyt 2 vuotta.

- Eylure-kulmakynä, noin kymmenen euroa. Käytössä melkein joka meikissä, kestää puolisen vuotta.

- Clinique-ripsiväri. 20 €. Hutiostos, mutta eipä ole muutakaan. Käytössä lähes aina kun meikkaan, kestää noin puoli vuotta. 

- H&M huulipuna, saatu (maksaa kympin). Käytössä noin joka 20-30 meikkauskerta, kestänyt ehkä vuoden.

- Hurraw-huulivoide, sävyttävä, saatu (maksaa noin femman). Käytössä lähes päivittäin, kestää ehkä 2-3 kk.

Nämä ovat näin nuhjuisia, koska puuteri levisi ja meikkikynän teroitin aukesi meikkipussiini. Ruotsalaiseen design-meikkipussiini.

Jos jokaisen näistä ostaisi kerralla kaupasta, köyhtyisi sata euroa. Nopeimmin kuluvan tuotteen joutuisi uusimaan jo parin kuukauden päästä, mutta kestävimmän vasta kahden vuoden kuluttua. 

Tällä tahdilla pelkästään ripsiväriin menee noin 40 € vuodessa. Vaihdan sen suositusta harvemmin, suosituksen mukaisella (3 kk) käytöllä ripsariin kuluisi tuplasti rahaa eli 80 € vuodessa.

Yhteensä vuodessa menisi 127,50 €, jos maksaisin kaiken itse. Kuukaudessa se tekisi 10,63 €. Arvioin (ehkä yläkanttiin) että meikkaan 15 päivänä kuukaudessa, jolloin yhden meikin hinnaksi tulisi 70 senttiä.

Kas tässä ruotsalainen design-meikkipussini!!!

Oletan kuuluvani vähemmistöön meikkaavissa naisissa sekä tuotteiden määrän että meikkaustiheyden osalta. Keskiverto kuukausisumma lienee suurempi. Tosin uskon myös, että mitä suurempi käytetty summa on, sitä enemmän mukana on omaa kiinnostusta aiheeseen.

Seuraavassa postauksessa katsotaan "huolitellulta näyttämistä" miesten näkokulmasta.

***

What products I use for my everyday makeup and how much do those cost?

Kommentit (4)

Vierailija
5/4 | 

Tämä juttu syrjii miehiä, eivätkö miehet voi meikata. Seuraavassa jutussa on sterotyyppistä ajattelua miehistä partoineen. Ikävää feminismiä joka ei pyri tasapuolisuuteen.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
6/4 | 

Toki miehet voivat meikata, mutta heiltä ei edellytetä arkimeikkiä. Näin ollen ei ole kovin relevanttia kirjoittaa miesten arkimeikkikustannuksista.

Parrakkaita naisia ei ole kovin paljon, joten heitä ei nyt osunut otantaani parranajon kustannuksista.

Joka ikistä ihmisryhmää ei jokaisen postauksen yhteydessä voi käsitellä, ja pääasiassa tässä blogissa muutenkin kirjoitan naisoletettujen elämään liittyvistä asioista.

Vierailija
7/4 | 

Ei naisiltakaan edellytetä arkimeikkiä. En tiedä onko kukaan huomannut kertoa naisille että heillä on oikeasti vapaus suomessa olla jopa meikkaamatta. Pidät muuten jatkuvasti yllä vääränlaisia roolituksia ja laitat naisten päähän tietynlaisia rooleja ja seuraavassa jutussa leikit sitten taas kovaa feministiä. Odottaisin tietynlaista johdonmukaisuutta, vaikka tietysti bloggarit saavat mainostamisesta ns hyviä.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
8/4 | 

Mun linja on alusta asti ollut se, että kirjoitan ihan mitä lystään ja se linja pitää jatkossakin :) Mä en laita mun lukijoiden päähän mitään, he osaavat ajatella itse. Ja saan mainoksista ihan rahaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012