Juoksin pitkään hiljaisuudessa, tai siis ympäristön ääniä ja ajatuksiani kuunnellen. Aloittaessani lapseni olivat toinen kolmevuotias ja toinen reilun puolen vuoden ikäinen, joten kotona oli jatkuvasti meteliä. Musiikin kuuntelu juostessa ei tullut kuuloonkaan, halusin lepuuttaa korviani.

Jossain vaiheessa sitten, ehkä toiselle Las Palmasin maratonilleni, otin musiikkia. Ja toimihan se. Todellakin toimi.

Hesarissa oli tänään erittäin tunnistettava juttu aiheesta. Kirjoittaja vertasi musiikinkuuntelua juostessa konsertissa käymiseen, sillä erotuksella että ensimmäinen on nautittavampaa

Usein kuulee mielipiteitä, jonka mukaan musiikki vie huomiota juoksulta ja toimii ikään kuin puudutusaineena - ja tosijuoksija tietysti kärsii hiljaisuudessa, jolloin juoksu on raakaa ja aitoa. Haha!

Plantronicsin langattomat kuulokkeet (saatu) ovat lempparini: ei säätöä niiden kirottujen piuhojen kanssa!

Toki musiikki auttaa jaksamaan, ja kuten HS:n jutussakin sanottiin, sen on myös todettu parantavan suoritusta. Lisäksi se todella on elämys, josta en halua jäädä paitsi. 

On aika yllättävääkin, miten voimakas elämys. Viime marrasputki, pimeä Ramsaynranta, kuulokkeissa Radio Rock ja tuntemattomaksi jääneen biisin mieletön, ylipitkä intro: kaikki ympärilläni ja minussa sumeni ja kirkastui yhtä aikaa. Kunpa löytäisin sen biisin jostain!

Ateenan maraton, pitkä suora, loiva alamäki, kuulokkeissa HIM: deeper into the heavenly suffering/ our fragile souls are falling, kokovartalokananliha, kuin noste jalkojen alla. Ja ajatus siitä, että tämä, juuri tämä on se, miksi olen täällä - enkä tiedä puhunko juoksemisesta vai elämästä.

Tallinnan puolimaraton, ensimmäinen kilometri, kuulokkeissa Koza Mostra Alcohol Is Free: ihmismassa ympärilläni ja päät edessäni näyttävät kaikki hyppivän tahdissa, aurinko paistaa, naurattaa ja kaikki maailmassa on juuri niin kuin pitääkin.

Eilen, kuulokkeissa Covenant ja Call the Ships to Port: juoksin miltei tunnin, miltei kevyesti ja tunsin, että kroppani ja ehkä elämänikin on jälleen minun. Spin the wheel of fortune or learn to navigate.

***
Music: Best served when running. Or vice versa.

Kommentit (28)

ceaa
29/28 | 

Kyllä! Minulle Whitesnaken Still of the Night jatkuvalle toistolle ja se maailmaa syleilevä fiilis on siinä. Mutta kuinka tuon sinun mysteeri-biisin sanat menee? Ehkä joku täällä tunnistaa kappaleen.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
30/28 | 

Valitettavasti en muista :( Mä yritin kaivaa sitä lenkin jälkeen, mutta en onnistunut. En tiedä miksi en katsonut Radio Rockin sivulta..

Ainoat johtolangat ovat, että se soi marraskuussa 2015 kuun alkupuolella kl 19-20 tienoilla Radio Rockilla, se oli jotain metalia, pitkä, mystillishenkinen intro (ehkä synaa) ja kappaleen nimessä ehkä sana world. Jos joku näillä spekseillä löytää, niin tarjoan kyllä kaljan! Tai pari :D

HanKo
35/28 | 

Muse: Knights of Cydonia. Tää on mulle THE juoksubiisi. :D

Ninneri
36/28 | 

Täältä kans ääni Knights of Cydonialle! Muutenkin mulle uppoo semmoset biisit joissa on "junamainen" meininki, niistä saa virtaa omaan menemiseen :)

Trend Micro Login
38/28 | 

Trend Micro is cloud-based antivirus software that defends your system against viruses and other malware. Also, this antivirus software safeguards against email scams. It has advanced security technology that keeps you secure when shopping or banking online. Trend Micro safeguards documents from unauthorized encryption. Hence, just after completing the Trend Micro login, you can access the various Trend Micro products and services.

AVG Login
39/28 | 

AVG is a well-recognized name in the domain of cybersecurity solutions. It offers sophisticated and user-friendly products that are undoubtedly the best of the breed. However, such innovative products require a user-friendly management platform to allow users to experience their full potential. As such, users are provided with the AVG login account to simplify the use of a technical Genius.

mcafee.com/activate
47/28 | 

McAfee is extraordinary compared to other security apparatuses for any of your gadgets.
This isn't only a normal apparatus that evacuates little infections and reports bugs.
Be that as it may, this is one entire full security arrangement for your Device.
Mac or Windows as well as it works with different tablets and even cell phones as well.
With security being the principle focal point of the McAfee security frameworks,
it likewise spares you from potential dangers and cautions you,
To ensure your gadget with mcafee visit mcafee.com/activate.

Vierailija
49/28 | 

Visit the Norton setup official website 

Enter your 25 digits Norton Setup Product Key.

Enter your Email and password.

Click Submit and Log in to your account.

Once Logged in, Download your Setup in the download folder.

Run the application to install, you're all set to go!

McAfee.com/Activate
52/28 | 

Excellent information you have shared, thanks for taking the time to share with us such a great article. I really appreciate your work.

Eliana Jones
53/28 | 

Great information you have shared through this article. I really appreciate the in-depth knowledge you have. Thanks for sharing. Http://uscomoffice.com/setup/
 

Jenny Watson
54/28 | 

Global Assignment Help, offer the best online assignment writing help to the college students who wish to score top grades in their academic career. Our team of subject-oriented and highly qualified writers promises to deliver well-written and thoroughly researched assignments at affordable prices within the prescribed deadlines. If you want to receive an original document according to your university guidelines, then take our assignment writers help right away!
https://www.globalassignmenthelp.com/uk/thesis-help

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012