Juoksin pitkään hiljaisuudessa, tai siis ympäristön ääniä ja ajatuksiani kuunnellen. Aloittaessani lapseni olivat toinen kolmevuotias ja toinen reilun puolen vuoden ikäinen, joten kotona oli jatkuvasti meteliä. Musiikin kuuntelu juostessa ei tullut kuuloonkaan, halusin lepuuttaa korviani.

Jossain vaiheessa sitten, ehkä toiselle Las Palmasin maratonilleni, otin musiikkia. Ja toimihan se. Todellakin toimi.

Hesarissa oli tänään erittäin tunnistettava juttu aiheesta. Kirjoittaja vertasi musiikinkuuntelua juostessa konsertissa käymiseen, sillä erotuksella että ensimmäinen on nautittavampaa

Usein kuulee mielipiteitä, jonka mukaan musiikki vie huomiota juoksulta ja toimii ikään kuin puudutusaineena - ja tosijuoksija tietysti kärsii hiljaisuudessa, jolloin juoksu on raakaa ja aitoa. Haha!

Plantronicsin langattomat kuulokkeet (saatu) ovat lempparini: ei säätöä niiden kirottujen piuhojen kanssa!

Toki musiikki auttaa jaksamaan, ja kuten HS:n jutussakin sanottiin, sen on myös todettu parantavan suoritusta. Lisäksi se todella on elämys, josta en halua jäädä paitsi. 

On aika yllättävääkin, miten voimakas elämys. Viime marrasputki, pimeä Ramsaynranta, kuulokkeissa Radio Rock ja tuntemattomaksi jääneen biisin mieletön, ylipitkä intro: kaikki ympärilläni ja minussa sumeni ja kirkastui yhtä aikaa. Kunpa löytäisin sen biisin jostain!

Ateenan maraton, pitkä suora, loiva alamäki, kuulokkeissa HIM: deeper into the heavenly suffering/ our fragile souls are falling, kokovartalokananliha, kuin noste jalkojen alla. Ja ajatus siitä, että tämä, juuri tämä on se, miksi olen täällä - enkä tiedä puhunko juoksemisesta vai elämästä.

Tallinnan puolimaraton, ensimmäinen kilometri, kuulokkeissa Koza Mostra Alcohol Is Free: ihmismassa ympärilläni ja päät edessäni näyttävät kaikki hyppivän tahdissa, aurinko paistaa, naurattaa ja kaikki maailmassa on juuri niin kuin pitääkin.

Eilen, kuulokkeissa Covenant ja Call the Ships to Port: juoksin miltei tunnin, miltei kevyesti ja tunsin, että kroppani ja ehkä elämänikin on jälleen minun. Spin the wheel of fortune or learn to navigate.

***
Music: Best served when running. Or vice versa.

Kommentit (18)

ceaa
2/18 | 

Kyllä! Minulle Whitesnaken Still of the Night jatkuvalle toistolle ja se maailmaa syleilevä fiilis on siinä. Mutta kuinka tuon sinun mysteeri-biisin sanat menee? Ehkä joku täällä tunnistaa kappaleen.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015

Valitettavasti en muista :( Mä yritin kaivaa sitä lenkin jälkeen, mutta en onnistunut. En tiedä miksi en katsonut Radio Rockin sivulta..

Ainoat johtolangat ovat, että se soi marraskuussa 2015 kuun alkupuolella kl 19-20 tienoilla Radio Rockilla, se oli jotain metalia, pitkä, mystillishenkinen intro (ehkä synaa) ja kappaleen nimessä ehkä sana world. Jos joku näillä spekseillä löytää, niin tarjoan kyllä kaljan! Tai pari :D

Ninneri

Täältä kans ääni Knights of Cydonialle! Muutenkin mulle uppoo semmoset biisit joissa on "junamainen" meininki, niistä saa virtaa omaan menemiseen :)

Trend Micro Login
4/18 | 

Trend Micro is cloud-based antivirus software that defends your system against viruses and other malware. Also, this antivirus software safeguards against email scams. It has advanced security technology that keeps you secure when shopping or banking online. Trend Micro safeguards documents from unauthorized encryption. Hence, just after completing the Trend Micro login, you can access the various Trend Micro products and services.

AVG Login
5/18 | 

AVG is a well-recognized name in the domain of cybersecurity solutions. It offers sophisticated and user-friendly products that are undoubtedly the best of the breed. However, such innovative products require a user-friendly management platform to allow users to experience their full potential. As such, users are provided with the AVG login account to simplify the use of a technical Genius.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012