Minulla lähtee Haddaway soimaan suhteellisen helposti. No eipä kaunistella, todella helposti. Siitä huolimatta olen harvoin niin raivona jostain kuin nyt.

Puolan parlamentin alahuone on hyväksynyt ehdotuksen aborttilain muutoksesta. Jos lakimuutos menee läpi, Puolassa voi jatkossa saada abortin vain jos raskaus vaarantaa naisen hengen. Abortin laittomasti hankkiva nainen tai abortin suorittava lääkintähenkilökunta voidaan tuomita jopa viiden vuoden vankeusrangaistukseen. Eikä tässä kaikki: sama koskee raiskauksesta alkunsa saanutta raskautta, alaikäisen raskautta ja myös keskenmenoja(!!!). 

Sanon ihan suoraan, että olen sillä tavalla huono feministi, että en ole kovinkaan aborttimyönteinen. Jos minulta kysytään yksinkertainen oikein vai väärin -kysymys, abortin osalta vastaan: väärin. Suhtaudun raskauteen romantillis-mystillisesti: jos on tällaisella lahjalla paiskattu, se tulee ottaa vastaan. Asiat järjestyvät kyllä ja laadidaa.

Mutta oikeassa elämässä asiat eivät ole lainkaan näin yksinkertaisia. Aina ei voi tehdä sitä, mikä on oikein. Vielä useammin - jos ei aina - on mahdotonta arvioida mikä olemassaolevista vaihtoehdoista on oikein ja mikä väärin. Harva asia on selkeästi jompaa kumpaa.

Eikä se, että minä teoriassa ja useimmiten pidän tuloillaan olevaa lasta lahjana ja uskon, että asiat kyllä aina järjestyvät, tarkoita sitä, että näin asia on. Otti asian miten positiivisesti tahansa, parikymmentä seuraavaa vuotta elämästä muovautuvat jonkinlaisiksi. Ja kyllä, yksilöllä pitää olla oikeus vaikuttaa siihen, millaisiksi.

Mielestäni ei huvita nyt on erittäin huono syy abortille. Mutta oikeus siihenkin syyhyn on ihan yksiselitteisesti oltava. Kuten vielä painavammin silloin, kun mahdollisuutta lapsen saamiseen ja hänestä huolehtimiseen ei ole.

Vielä joitain vuosikymmeniä aiemmin naiset Suomessakin kuolivat laittomiin abortteihin. Tai kävelivät järveen lapsi sisällään. Tällaiset teot puhuvat valtavasta epätoivosta, eivät suinkaan siitä, että nyt ei oikein hotsita.

Jos lakimuutos menee läpi, tilanne palaa Puolassa tuohon vielä voimallisemmin kuin se nyt on. Hyvätuloiset voivat lähteä aborttimatkalle ulkomaille, köyhimmät eivät. Ehkä he yrittävät keskeyttää raskauden itse, ehkä he kävelevät puoskarille, ehkä he kävelevät järveen. Mitään näistä ei pitäisi tapahtua Euroopassa vuonna 2016.

En tiedä auttaako protestointi, mutta pakkohan sitä on yrittää. Tässä on Naisasialiitto Unionin ohjeet, miten toimia:

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@europarl.europa.eu, ja mepit löytyvät täältä.

Lisäksi voit allekirjoittaa vetoomuksen täällä.

Jos haluat tietää asiasta lisää, lue Jeminan perusteellinen postaus.

***
#CzarnyProtest
#BlackProtest

Kommentit (8)

Joh
11/8 | 

Mut jos se on It's my life, joka sun päässä soi, niin se on Dr Alban - tärkein fakta kuntoon! :D (Sitten jos soi What is love, krediitit Haddawaylle.)

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
12/8 | 

Tää on viittaus Antti Tuiskun Peto on irti -kappaleeseen :D Lähteä Haddaway soimaan = menettää hermonsa.
Nyt soi vuorotellen noi molemmat :D

Joh
13/8 | 

Voi perse kuinka antiikkinen olenkaan, en tunnista tämän päivän popkulttuuriviittauksia! :( Oikeaa Haddawayta vaan ysärinuorena muistelen, niisk. :D

Viktoria
14/8 | 

Huh, järkyttävä laki! Pitää heti laittaa viestiä eteenpäin. 

Vierailija, tietysti kyseessä on "yksi tietty uskonto". Puola on prosentuaalisesti Euroopan katolisin maa, katolisella kirkolla on siellä todella vahva valta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012