On tämä maailma kuulkaa pilalla kun naiset hakkaavat toisiaan ihan olympialaisissa. Sitä on kauhea katsoa! Ei semmoinen touhu naisille sovi, ja mitä nyt itse kurkkasin niin ei ollut edes mekkoa ja huulipunaa kenelläkään. Joutuvat sinne painiskelemaan naama ruhjeissa eivätkä yhtään saa olla naisia. Naiset haluavat tehdä jotain söpöä ja näyttää söpöiltä kanssa!

Sopiiko rumalle naiselle veemäinen taistelutahto ja ruhjotut kasvot?

Naisia (tai naisoletettuja) on semmoiset 3,5 miljardia. Siihen joukkoon mahtuu kaikenlaista. On naisia, joilla on veemäistä taistelutahtoa, ja on naisia, joilla ei ole. On naisia, joita ei hetkauta ruhje naamassa ja on naisia, joita hetkauttaa. On naisia, jotka haluavat painia ja nyrkkeillä, ja naisia jotka eivät halua. 

Mitä tulee "kauniimpaan sukupuoleen", osa naisista on kauniita ja osa ei. Kenenkään ei tarvitse olla kaunis eikä valita tekemisiään sen mukaan, näyttääkö puuhassa nätiltä vai ei.

Jos sietokyky ei riitä joidenkin urheilulajien katsomiseen, kannattaa ehkä vaihtaa kanavaa - ei ulista, ettei tämmöinen nyt sovi. Tosin onhan se nyrkkeily tosiaan sen verran hurjaa, että herkemmältä setämieheltä voi mennä vaikka yöunet.

Suomessa juoksutapahtumien osallistujista noin puolet on naisia. Varmaan Juoksija-lehden lukijakunnastakin aika iso osa, tai ainakin heitä kosiskellaan lukijoiksi liitteillä, joissa on muotijuttuja ja kampausvinkkejä. Tämäkö on se viesti, joka halutaan juokseville naisille antaa?

Että liikkuvan naisen tehtävä on olla miehen silmänilona ja tehdä sitä, mikä miehelle sopii? 

Sori vaan, mutta ei käy. Annetaan tosiaan kaikkien näiden naisten olla naisia. Sellaisia kuin he ovat, ja sellaisia kuin he itse haluavat olla.

Varastin kuvan GWU:sta. Kiitos ottajalle bongauksesta ja keskustelunavauksesta.

***

I'm so tired with this shit.

Kommentit (9)

Spf
1/9 | 

Huhhuh, melkoinen rimanalitus Juoksija -lehdeltä, jota itsekin aika usein luen. Hämmästelin kyllä aiemmin myös sitä vähintäänkin erikoista naisliitettä, joka minullekin tuli. Missä on päätetty, etteivät naiset halua lukea asiatekstejä harrastamastaan lajista?? Kampausvinkkejä sen sijaan en kyllä ole juoksuharrastustani varten tarvinnut.

Vierailija

Hah, tulin silloin niin vihaiseksi siitä ensimmäisestä naisille suunnatusta liitteestä. Siinä oli sellainen miksi miehet ovat parempia kuin naiset juttu (siis voimakkaampia ja nopeampia) mikä oli niin wtf että on sen jälkeen jäänyt Juoksija-lehti tilaamatta. Ja muutenkin juoksua harrastavien naisten totaalista aliarvioimista. 

Pidin itseasiassa lehdestä enemmän silloin kun Paunonen oli päätoimittaja, mutta hän varmaan teki lehteä sillä ajatuksella että sitä lukevat vain miehet. Sitten kun tuli tämä uusi päätoimittaja (eikun siinä välissä oli muuten joku mutta siis nyt tämä nykyinen) niin sen jälkeen on alettu ottamaan naisia enemmän "huomioon", tosin ihan väärästä näkökulmasta kuten näitten liitteiden myötä. Ja samalla Paunoselta on alkanut tulla näitä ihme kommentteja naisurheiluun liittyen (mielestäni tämä ei ole ainut minkä olen lukenut). 

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015

Jep.
Musta kampausvinkit ja muotijutut on ihan jees, ja muutkin naisspesifit aiheet. Niin kauan kuin ei oleteta, että naisia ei kiinnosta muu kuin tukka ja kuteet, millainen olo noista kieltämättä vähän tuli.

TaMar
2/9 | 

Voi hyvää päivää! Mitä jos tosiaan annettais naisten olla naisia juuri sillä tavalla kuin itse haluavat?? Jotenkin raivostuttavan lisäksi kovin surullista miten vähän tässä on lopulta edistytty siitä "naiset ei voi juosta maratonia" ajasta :/

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015

Joo mä mietin ihan samaa :/ Tuntuu että harrastelijajuoksijoiden piirit on tosi tasa-arvoiset, niin tuntuu kyllä tosi oudolta lukea tällaista...

Vierailija
3/9 | 

Olen samaa mieltä kyllä naisten pitää saada olla naisia. Kunhan ensin kysyvät siihen miehiltä luvan.

Vierailija
4/9 | 

Minä olen aina hauska, oikein sellainen kuoliaaksinaurattaja. Tässä on  kyllä enempi kyse vain siitä, että sinullakin on ajoittain huumorintajua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012