Kylläpäs tulikin romantillinen otsikko. Kyseessä kuitenkin oli Teräsmeduusojen aamuinen uintiretki, eli ei nyt varsinaisesti mikään ihana blogielämä -henkinen reissu. (Tulin viimeisenä paikalle ja muut Meduusat tervehtivät jo kaukaa pilkkaamalla että näytän kodittomalta. Ehkä siksi että minulla oli kaksi takkia päällekäin. Tai sitten ihan muuten vaan.)

Allas Sea Pool avattiin tuossa parisen kuukautta sitten Katajanokalle. Lopultakin pääsin paikalle, olinhan jo nähnyt untakin siitä!

Altaalla on lämmitetty uima-allas ja lastenallas sekä merivesiallas, jonka lämpötila on vuodenajan mukainen. Tänään seitsemän astetta. Merivesi on kauempaa ja otsonipuhdistettua, joten Kolera-altaan vedessä ei tarvitse lillua.

Makean veden altaassa on pari rataa uimareille sekä laajahko pulikointialue. Kyltissä tosiaan lukee pulikointi, mitä arvostan suuresti!

Kovin luksusmesta Allas Sea Pool ei ole, elämyskylpyä etsivän kannattaa ennemmin suunnata Löylyn puolelle, tänne tullaan uimaan. Näkymä saunan ikkunasta kohti Suomenlinnaa sekä presidentinlinnan ja Uspenskin katedraalin kupeessa polskiminen taas nappaa maisemavertailussa ykkössijan.

Pisteet myös siitä, että Altaalla pääsee mereen uimaan ympäri vuoden, vastaavia paikkoja on harvassa. Lämpimään ulkoaltaaseen uimaan talvella ei pääse missään muualla pääkaupunkiseudulla. Uiminen pimeässä vaakarännän piiskatessa naamaa pitää ehdottomasti kokea!

Arvostan myös ennakkoluulotonta toimintaotetta, kuten Altaan alastonuinteja ja pitkiä aukioloaikoja (pisimmillään 6.30-22.30, ja vielä ensi viikonloppuna puoleenyöhön). Vähän miinusta pitää myös antaa: pukkarit ovat tosi pienet eikä interiööri ole mitenkään ylellinen.

Kertamaksulla uikinta maksaa 9 € plus 3 € pantin. Kymppikortilla kertakäynnin hinnaksi tulee 7 euroa. Mukaan kannattaa ottaa fläbärit (maa on kylmä) ja pää pinnalla uivien myös pipo. Luksusmuija varautuu kylpytakilla.

Mitä siihen romantillisuuteen tulee, niin kuvittele tämä: loppusyksyn aurinko on juuri noussut ja paistaa matalalta mereltä päin. Aamu on viileä, mutta vesi lämmittää. Uit rauhassa, vieressä risteilyalukset saapuvat ja lautat lähtevät. Pehmeä valo siivilöityy vedestä nousevan höyryn läpi. 

Voisi sitä aika tavalla huonomminkin aamun aloittaa.

***

I went swimming in Allas Sea Pool. Amazing experience.

Kommentit (4)

sam blings
6/4 | 

Microsoft Office Suite of products developed by Microsoft that includes Microsoft Word, Excel, Access, PowerPoint, and Outlook. Get some easy steps for easy downloading, installing, activating, and re-installing the Microsoft Office suite here

mcafee.com/activate
7/4 | 

Subsequent to doing this, you can download any evacuation device for killing the arrangement. Follow the means as referenced beneath to uninstall Mcafee.com/activate item from your gadget:

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012