Kuulin juoksukoulusta tyttäreltäni ja hänen innostamanaan hain mukaan. Olin varma, että hakijoita olisi tuhansia ja sen vuoksi tieto jatkoon pääsystä tuntui valehtelematta vähintäänkin lottovoitolta!

Olen vihannut juoksemista kouluajoista asti, kunnes kesällä 2013 päätin kokeilla kuinka pitkän matkan pystyn juoksemaan. Ensimmäisen 1,5 km:n lenkin jälkeen olin aivan hapoilla ja palautuminen kesti varmaan tunnin. Sitä kuitenkin seurasi fiilis, jota en ollut ennen kokenut! Minuun iski juoksukipinä ja aloin juosta säännöllisen epäsäännöllisesti. Elättelin toivetta, että joskus pystyisin juoksemaan 10 km tai jopa puolimaratonin jossain isossa juoksutapahtumassa. Peruskuntoni on onneksi hyvä, koska olen kävellyt työmatkani 7 km päivittäin viimeiset seitsemän vuotta.

Olen todella innoissani juoksuhaasteesta, mutta vähintäänkin yhtä innoissani olen Elloksen treenivaatteista! Aloitin juoksemisen ikivanhoilla lainatuilla verkkareilla ja lenkkareilla, mutta nyt olen jo vähän hurahtanut erilaisiin varusteisiin. Se, että treeni kulkee paremmin istuvissa ja hyvissä treenivaatteissa on todellakin totta! Elloksen mahtavan värikkäät vaatteet ovat hurmanneet minut täysin, eikä yhtä kevyitä juoksukenkiä ole tullut vastaan missään.

Otin varaslähdön ja lähdin testaamaan uusia vaatteita viikkoa ennen varsinaisen juoksuohjelman alkamista. Teki mieli juosta koko matka, mutta sisukkaasti noudatin ensimmäisen viikon ohjelmaa kaksi viikkoa. Toisella viikolla teinkin sitten jo oman ennätykseni juoksemalla 6 km 36 minuuttiin. Olin niin ylpeä itsestäni!

Olen noudattanut ohjelmaa tunnollisesti, vaikka yhtenäkin päivänä taivas oli aivan musta ja tiesin, että kohta tulee vettä ja kovaa. Ehdin mennä 10 minuuttia, kun alkoi sataa kaatamalla, joten päätin jättää kävelypätkät väliin ja juosta koko lenkin päästäkseni nopeammin kotiin. Kotiin tultuani olin aivan uittomärkä ja lenkkareista sai kaataa vettä, mutta fiilis oli loistava!

Pisin lenkkini juoksukoulun aikana on ollut 9,3 km ja siihen meni aikaa 1h ja 20 min. Olenkin toiveikas sen suhteen, että kymppi menee hyvin. Vähän takapakkia tuli kuitenkin viime viikolla, kun minulta poistettiin kovan säryn vuoksi hammas ja sain viikon urheilukiellon. En ole nyt viikkoon juossut, mutta olen käynyt pitkillä kävelylenkeillä. Odotan jo innolla perjantaita, jolloin pääsen taas juoksemaan. Meillä juoksukoululaisilla on aivan ihana viiden naisen jengi ja olemme tsempanneet ja kannustaneet toisiamme koko tämän projektin ajan.

Kesähelteillä juokseminen oli aika haastavaa, mutta tein lenkit joko aikaisin aamulla tai myöhään illalla. Yhtään treeniä en ole jättänyt väliin ja joskus olen tehnyt pari ekstralenkkiäkin. Ainut ongelma onkin tullut lepopäivistä, niitä kun ei millään malttaisi pitää!

Midnight Run lähestyy kovaa vauhtia ja vatsassa on jo perhosia. Jos joku olisi sanonut minulle vuosi sitten, että juoksen joskus 10 km, olisin varmaan kuollut nauruun! Olen varma, että juokseminen tulee kuulumaan elämääni jatkossakin, koska juoksulenkin jälkeistä olotilaa ei mikään muu voi korvata. Nyt on edessä enää viikon treenit ja 30.8. nokka kohti Helsinkiä. Ihania juoksulenkkejä kaikille, pian mennään!

Riitta

Kommentit (7)

Vierailija

Tsemppiä loppurutistukseen Riitta! Juoksuharrastuksestasi kuulisi mielellään lisää!

Vierailija

Tsemppiä rautamummo-Riitta!! Kymppi on helppo nakki tuollaisella sisulla ja innolla. Työystävät kannustavat taustajoukoissa :).

-Mari

Vierailija

Hyvä Riitta! Tsemppiä sinulle ihan hirveesti!!! Ja hyvin se 10 menee, Riitta.

Ihana kuulla, että joku muukin, joka niin vihasi kouluaikoina juoksua, on päässyt tuohon saakka. Ja kyllä ne juoksuvarusteetkin auttaa, kun on nätit ja kunnolliset. Seuraavaksi tsekkaan ne kevyet juoksukengät., olen semmoisia käynyt kaupoissa kattelemassa, muttei ole tullut superkevyitä vielä vastaan, paitsi sisätosssuissa.

Tässähän alkaa ihan itsekin tosissaan miettimään pitempiä kuin puolen tunnin lenkkejä.

-Jaana-

Vierailija

Sinnikkyydellä ja ahkeralla harjoittelulla pääsee pitkälle :) Omasta kokemuksesta voin sanoa, että aluksi juoksu voi tuntua erittäin tahmealta, muta kyllä se siitä pidemmän päälle alkaa innostamaan :)

Seuraa