Kuvat: www.pixabay.com

Kävin tänään säännöllisessä terveystarkastuksessa työterveydessä yötyön tekemisen takia. Minulla tarkastusväli on ollut n. 3 v. Seuraavan kerran menen tarkastukseen 3-5 v päästä. Riippuen omasta arviosta, miten nopeasti pitää mennä.

Minulla ei ole mitään liikunta-ja tukielinvaivoja. Verenpaineeni oli hyvä vastaanotolla. Vajaa vuosi sitten otetut labrat olivat kaikki viiterajoissa. Minun ylipainoni ei näy missään muualla kuin painossa ja tietty kropassa. Mutta onneksi osa ylipainosta on lihasta.

Minulla ei siis vieläkään ole painonpudotuspakkoa saadakseni elää. 

Aloin kuitenkin pohtia, että olisiko minun kuitenkin hyvä alkaa pudottaa painoa. Mutta miten teen sen niin, etten näe nälkää enkä uuvuta itseäni treenaamalla.

Olisiko uusi ruokavalio hyvä? Juuri minulle suunniteltu, jota noudattaisin tarkasti.

Sellainen olisi hyvä, missä paino putoaisi kuin huomaamatta. Ilman, että tarvisi yhtään rehkiä. 

Olisi hyvä, jos se olisi sellainen, jota voisi noudattaa lopun elämänsä ja paino pysyisi pois.

Miten paljon olisin valmis liikkumaan? Ainakaan en haluaisi painonpudotuksen tuovan minulle tuki-ja liikuntaelinvammoja. Enkä halua myöskään eteisvärinää.

Liikunnan merkitys siis saisi olla vähäisempi. Ei jatkuvaa rehkimistä. Kevyt hyvän olon tuova liikunta on minulle parasta.

Mistä ottaisin ruokavalion? Vaihtoehtoja on paljon. Ostaisinko sen kuntosalilta, Fitfarmilta vai menenkö työterveyteen ravintoneuvojalle?

Kesä on jotenkin huono aika alkaa pudottaa painoa. Siirrän sen varmaankin syksylle. Annan itselleni aikaa motivoitua siihen.

Olisihan elämä sitten ehkä ainakin kevyempää. Muusta en tiedä. Onnea se ei tuo. Olen ihan tarpeeksi onnellinen ylipainoisenakin.

Onko teillä vinkkejä minulle? Siis jotain muuta kuin, että syö vähemmän ja liiku enemmän.

Kommentit (2)

Vierailija
3/2 | 

Hei Sanna! Omat niksini painonhallintaan ovat kasvikset joka aterialle. Salaatista en kauheasti pidä, mutta esim. pakastealtaasta löytyy paljon vaihtoehtoja erilaisista vihanneksista ja kasviksista. Hedelmä aterian päätteeksi vie pois makeanhimoa, mutta tottakai herkuttelupäiviä pitää viikkoon mahtua. Täysjyväviljaiset tai kauraiset leivät. Asenteesi kuulostaa positiiviselta. Pidä siitä rennosti kiinni. Ja taistelua tämä välillä on meillä normaalipainoisillakin. Ja isoa nälkää ei saa nähdä! Tsemppiä!

Marsi
4/2 | 

Mitä jos olisit tekemättä mitään?:)
( jos oot terve muuten)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat