www.pixabay.com

Minä olen ollut koko elämäni ajan kirjojen ja lehtien ystävä. Jo alle kouluikäisenä katselin kirjoja ja tavailin niistä sanoja. Koulussa sitten opin nopeasti lukemaan ja kirjoittamaan. Sen jälkeen olenkin sitten lukenut paljon kirjoja ja lehtiä. Lainasin kirjastosta kirjoja. Joskus sain niitä lahjaksikin sukulaisilta. Lehtiä meille tuli kotiin aina joitakin ja sukulaisilla oli mahdollista lukea muita lehtiä.

Koulukirjojakin tietenkin luin aina edes vähän. Olin keskivertoa parempi oppilas, mutta en kuitenkaan käyttänyt niin paljoa aikaa kouluun, että olisin saanut pelkkiä kiitettäviä numeroita. Äidinkielestä tykkäsin. Kielioppi on minulle helppoa ja juurikaan ei taida virheitä näihin postauksiin tulla. Lukutaitoa on tarvittu ylioppilaaksi pääsyssä ja sairaanhoitajaksi ei kyllä pääse, jos ei osaa lukea. Lukutaidolla saa siis ammatin itselleen, jos vaan jaksaa käydä kouluja. Minulla haaveena, että vielä pääsisin opiskelemaan lisää, syventämään sairaanhoitajan osaamistani.

Nykyään joudun lukemaan niin paljon kaikkea päivittäin, että silmiäni säästääkseni olen alkanut kuunnella kirjoja. Vielä minulla ei ole lähinäössä ongelmia. Likinäköinen olen ollut jo 11 vuotiaasta alkaen. Sitten kun ei enää näe lukea niin tulee silmälasit huomattavasti kalliimmiksi. 

Luin paljon lapsilleni, kun he olivat pieniä. Esikoinen oppikin itsekseen lukemaan 5-vuotiaana. Halusi oppia, kun tätinsä oli tuolloin ekalla luokalla ja oli tietty kateellinen, kun täti pääsi jo kouluun. Sen jälkeen hän onkin sitten lukenut kaikkea ja lukutaito on vienyt hänet opiskelemaan yliopistoon.

Kuopuskin oppi ajallaan lukemaan. Kuopus on edelleenkin harrastanut lukemista. Hänellä on oma Book Beat tili, josta maksan 5 eur/kk. Hänellä on abivuosi meneillään ja parhaillaan hän lukee ylioppilaskirjoituksiin. Uskon, että hyvä lukutaito vie hänetkin opiskelemaan suoraan arvosanoilla korkeakouluun.

Nykyään luen mieluiten erilaisia elämäntaito-oppaita, dekkareita ja elämänkertoja. Paras on jos nämä voi kuunnella. Silmät saavat levätä ja itse voi vain nauttia kuuntelemisesta. Tällä hetkellä minulla on Book Beat käytössä, jossa on hyvät valikoimat kirjoja luettavaksi ja kuunneltavaksi. Se maksaa 16,90 eur/kk.

Lukeminen on hyvä harrastus ja kiitos kirjastojärjestelmän myös köyhät voivat sitä harrastaa. Suomessa hyvä lukutaito voi viedä köyhänkin lapsen eteenpäin. Lukutaito on siis sellaista pääomaa, mitä sinulta ei voida ottaa pois. Lukemista harrastavalla myös harvemmin on tylsää. Hyvän kirjan seurassa aika kuluu kuin siivillä eteenpäin.

Lue sinäkin siis huomenna klo 19-20! Ja mieluusti muulloinkin.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat