www.pixabay.com

Te, jotka olette blogiani jo jonkin aikaa seuranneet, tiedätte kamppailustani velkojen takaisinmaksun kanssa. Aina välillä olen järjestellyt luottojani, mutta vielä en ole päässyt eroon esim. luottokortin vinguttamisesta. En mieti tarkkaan, kuinka paljon rahaa saa mennä mihinkin asiaan vaan turvaan ajatukseen luottokortista, jolla saa, mitä tarvitsee sitten kun rahat loppuvat. Tästä on tullut minulle paha tapa.

Googlettaessani rahankäyttö-ja säästämisasioita törmäsin Jars metodiin. Se näytti mielestäni kivalta ja selkeältä tavalta hoitaa taloutta. 

 

Eli siis tässä esimerkissä 55 % tuloista käytetään välttämättömiin menoihin, kuten vuokra, ruoka, hygienia, vaatteet, sähkö, kotivakuutus jne. Loput 45 % voi käyttää kukin, miten itse kokee parhaaksi. Esim. 10 % pitkäaikaissäästämiseen, 10 % lyhytaikaissäästämiseen, 10 % itsensä kehittämiseen, 10 % hauskanpitoon ja 5 % esim. lasten kouluttamiseen.

Itse ajattelin käyttää tätä tällä hetkellä niin että, 50 % menisi välttämättömiin menoihin ja 50 % velkojen poismaksuun. 2000 eur nettopalkastani siis 1000 eur välttämättömyyksiin ja 1000 eur velkoihin. Yksinkertaista ja helppoa matematiikkaa.

Sitten, kun pääsen veloistani eroon, voisin alkaa toteuttaa tätä menetelmää säästämiseen jne.

Miltäs vaikuttaa sinun mielestäsi? Luuletko, että pystyn tähän? Sopisiko tämä systeemi sinulle?

 

 

Kommentit (2)

Vierailija
3/2 | 

Epärealistinen ajatus sillä tavalla että sulla ei taatusi ole pelkästään pakollisia menoja. Budjetoi edes 10€ niihin noutokahveihin, karkkiin tms koska juuri kukaan ei pysty olemaan niin ettei osta yhtään mitään. Mitätöit koko budjetoinnin idean, jos jätät kategorioita pois. Vaikka vähän edes rahaa jokaiseen, et kuitenkaan pysty olemaan kokonaan kuluttamatta rahaa muuhun kuin pakolliseen.

Tai sitten sun pakollinen on ihan eri asia kuin jonkun toisen.

Jenna Jyrkiäinen
4/2 | 

Olen samaa mieltä ensimmäisen kommentoijan kanssa - budjetoi nyt ihmeessä rahaa myös hauskanpitoon, itsesi kehittämiseen yms, mikä sinulle on tärkeää! Pelkästään pakollisiin menoiin ja velkoihin budjetoiminen kuulostaa siltä, että siinä tuskin onnistuu - ja jos hauskanpitoon on budejtoinut joka kuulle edes sen pienen summan, voi hyvällä omalla tunnolla kyseisen summan siihen käyttääkin :) Silti samalla tulee pienennettyä velkoja järjestelmällisesti pois. Jos 50 % menee pakollisiin menoihin, laittaisin itse esim. 25 % velkojen maksuun, 10 % hauskanpitoon/kahvilakäynteihin tms ja vielä 5 % säästöön. Mun mielestä järkevää olisi nimittäin säästää silti koko ajan samalla, eikä "sitten joskus"!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat