www.pixabay.com

Itselläni on ylipainoa ja olen elämäni aikana laihduttanut useita kertoja niin, että painoa on pudonnut suuriakin lukuja, mutta paino on tullut aina takaisin ja yleensä korkojen kera. Painonpudotuksen yhteydessä minulle on myös alkanut ilmestyä terveysongelmia. Ja minulla on käytössäni jatkuvasti muutama pitkään käytetty lääke näiden laihtumisen yhteydessä tulleiden ongelmien vuoksi.

Silloin taas, kun tyydyn vain olemaan lihava ei minulla ole juuri mitään vaivoja. Ja elämä kulkee eteenpäin omalla painollaan. Jaksan ihan hyvin. Mutta kesällä, kun on lämmintä niin monesti toivoo olevansa kevyempi. Lihavalla, kun lämpö kertyy liiankin hyvin elimistöön.

Useimmiten kesällä alankin aina miettiä, että mitä voisin tehdä laihtuakseni. Tiedän kyllä, että pitäisi vain syödä vähemmän ja kuluttaa enemmän. Miksei tämä sitten toteudu?

Omalla kohdallani ajattelisin syyksi sen, että olen usein tosi väsynyt, etenkin aamuvuorojen jälkeen. Silloin tulee ostettua ylimääräisiä herkkuja kaupasta ja syötyä liian suuria annoksia ruokaa. Aamuvuoron jälkeen on myös aina päästävä suihkuun mahdollisimman pian. Suihkun jälkeen hiukset puhtaana ei enää viitsi mitään hikijumppaa harrastaa. Eikä siitä taida olla mitään hyötyäkään väsyneenä.

Iltavuoropäivinä pystyn kaikkein parhaiten pitämään syömiseni kurissa. Silloin saa nukkua vähän pidempään ja tulee yleensä puuhailtua koko päivä jotakin. Suihkuun menen vasta illalla töiden jälkeen ja sitten jo nukkumaan. Ei ole kuitenkaan mahdollista tehdä jatkuvasti iltavuoroa, koska aina pitää ottaa huomioon myös muiden tarve olla välillä iltavuorossa. Ja toisaalta, jos on aina iltavuorossa niin ei ole kyllä mitään elämääkään silloin. Siis mitään muuta kuin työelämää.

Yövuorojen aikana kertyy myös univelkaa ja yövuorojen päätyttyä minulla on yleensä kova nälkä. Usein tulee syötyä tällöin herkkuja ja annoskoot ovat liian isoja. Tilanne kyllä tasaantuu, kun taas nukkuu tarpeeksi.

Oikeasti nämä taitavat olla vain näitä minun itselleni sepittelemiä syitä, miksi minä olen lihava. Vai oletko sinä huomannut vuorotyön vaikuttaneen painoosi? Minä siis olen ollut lihava jo ennen kuin aloitin vuorotyön, joten en ole lihonut työn vuoksi. Ja työelämästä pois jääminen ei tietenkään ole oikea ratkaisu. Enkä usko, että päivätyöhön siirtyminenkään auttaa, silloin on varmasti vielä väsyneempi, kun joka päivä tarvitsee herätä niin kovin aikaisin.

Ehkä minä taas syyskuussa jaksan paremmin käydä kävelemässä ja kasviskeittokin maistuu taas paremmin, kun ilma viilenee. Ja viileässä säässä ylipaino ei taas tunnukaan niin raskaalta. Syyskuussa elämä on taas vähän kevyempää, kun on vihdoin vähän lomaakin. Muutama viikko vielä töitä ja sitten olen kaksi viikkoa lomalla. Tätä odotellessa ainakin siis kävellään itseä parempaan kuntoon.

Taidan ollakin siis vaan väsynyt, koska minulla ei ole ollut pitkään aikaan lomaa. Takana pitkä raskas kesä. Kyllä tämä taas tästä, kun vaan minullakin on välillä vähän lomaa.

 

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Vaikeuttaa. Vuorotyössä on paljon vaikeampi mielestäni säilyttää säännöllinen päivä/viikkorytmi. Väsymys taso vaihtelee viikottain ja illasta aamuun vuoron jälkeen tekee mieli ostaa herkkuja ja kova nälkä väsymyksen takia. Myöskään säännöllistä harrastusta ei voi ottaa kun vuorot vaihtelee. Ainoa mikä jää jäljelle on sali/uinti harrastus...? Niihinkin pitää jaksaa itse motivoida itsensä ja päättää lähteä. Eriasia jos on joku aikataulullinen harrastus sinne on helpompi mennä. Riittävä unensaanti ja unirytmi. Päivätyössä tylsä olisi aikaiset aamuherätykset mutta unirytmi säilyisi samana ja saisi sovittua harrastuksia eritavalla.

Itse olen myös huomannut painonnousua vuorotyössä. Nyt loman jälkeen on pyrkinyt siihen että teen itse eväät pariksi-kolmeksi päiväksi kerrallaan töihin vähän työvuorojen mukaan. Minulla on n 4-5km työmatka ja olen pyrkinyt hyödyntämään työmatkani iltavuoroon kävellen. Riittävästi unta (aamuvuoroihin mennessä haastavaa) Ja iltavuoro aamuina yrittänyt olla nukkumatta liian myöhään että saa taas illalla paremmin unta... Tsemppiä vuorotyöhön!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat