www.pixabay.com

On lämmin heinäkuun sunnuntaiaamu. Pekan on tarvinnut taas nousta aikaisin ylös vapaapäivänään. Koiran on päästävä ulos pissalle myös sunnuntaisin. Pekan vaimo ja lapset eivät viitsi nousta aikaisin, jos vain tietävät Pekan olevan kotona.

 

Lapset olivat halunneet koiran. Aluksi tytöt sitä innokkaasti ulkoiluttivatkin. Mutta aika nopeasti sekin into laantui. Koirasta on sittemmin tullut Pekan paras ystävä. Mielellään hän sen kanssa lenkkeileekin. Pääsee hyvällä syyllä välillä lähtemään pois neljän seinän sisältä.

 

Vaimon kanssa ei mene oikein hyvin. Heillä ei ole muuta yhteistä kuin koti ja lapset. Vuoden ajan he ovat jo nukkuneetkin eri huoneissa. Erosta on aina välillä käyty keskusteluja, mutta on ollut käytännöllistä jatkaa yhdessä asumista.

 

Pekalla on timmi kroppa vielä 45-vuotiaana. Siihen tosin vaikuttaa myös hänen tunnollisesti harrastamansa kuntosalilla käynti. Pekka on ammatiltaan poliisi, joka työskentelee tällä hetkellä henkirikosten tutkintayksikössä.

 

Teini-ikäiset lapset ovat tulleet vasta yöllä kotiin. Kesälomalla kotiintuloajoista ei ole pidetty tarkasti kiinni. Vaimo etenkin on kovin lepsu pitämään rajoja. Vaimolla on ollut useita uupumisjaksoja lasten syntymien jälkeen. Vaimolla on diagnosoitu synnytyksen jälkeinen masennus kolmannen lapsen syntymisen jälkeen. Iltatähti on nyt 5-vuotias vauhdikas poika. Vaimo työskentelee päiväkodissa hoitajana silloin, kun ei ole sairaslomalla.

 

Pekka on joutunut ottamaan lähes kokonaisvastuun lasten kasvatuksesta. Vaimo kun ei välillä jaksa tehdä muuta kuin nukkua. Pekka on tottunut tekemään kotonakin kahden ihmisen työt.

 

Pekka on siis tänään tavalliseen tapaansa suunnannut läheiselle pururadalle koiran kanssa lenkille. He tekevät koiran kanssa aina pitkän lenkin silloin, kun se on mahdollista. Pururadalla on hiljaista. Ketään muita ei ole liikkeellä näin aikaisin aamulla.

 

Lähellä on kaupungin ylläpitämä uimaranta. Siellä Pekan tyttäretkin ovat todennäköisesti viime yönä olleet muiden samanikäisten seurassa. Pekka päättää käydä siellä katsomassa onko tyhjiä pulloja ja tölkkejä jätetty sinne lojumaan. Pekalla on aina muovipussi mukanaan lenkillä, jotta hän voi kerätä nämä talteen. Rahat ovat aina lähes loppu. Panteilla on saanut ostettua aina jotakin ylimääräistä hyvää syötävää.

 

Uimaranta on suhteellisen siisti, koska kaupungin työntekijät käyvät sitä siivoamassa päivittäin. Siellä on uusittu leikkikenttä, pukukopit ja lihaskuntotreeniäkin varten on oma härvelinsä. Pekka tekee siellä joskus treenin. Ranta on kaupungin suosituin.

 

Yhtäkkiä koira alkaa haukkua kovasti ja vetää Pekkaa lähemmäs järveä. Tällöin Pekka huomaa vedenrajassa makaavan liikkumattoman hahmon. Pekka menee lähemmäksi. Hahmo on kovin tutun näköinen. Pekka on nähnyt tytön aiemminkin. Maassa makaava ruumis on Pekan vanhimman tyttären luokkatoveri, joka on käynyt heillä joskus tytärtä tapaamassa. Pekka näkee heti, että mitään ei ole tehtävissä tytön pelastamiseksi. Pekka ottaa puhelimen taskustaan ja soittaa 112. Pekka jää odottamaan poliisien saapumista. Hän pohtii, että mitäköhän rannalla on tapahtunut viime yönä.

P.S. Tämä on kuvitteellinen katkelma dekkarista. Henkilöt eivät ole todellisia.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat