Nyt on niin hyvä ja turvallinen olo, kun olemme taas oppineet tekemään kompromisseja yhteisen lomamme suhteen.

Arvostan tätä asiaa todella paljon, sillä minulla on ollut traumatisoivia kokemuksia riitelystä elämäni aikana.

Tiedän, mitä on, kun henkeä uhataan riidan aikana. Sellainen laittaa kenet tahansa varpailleen ja hiljaiseksi. 

Useimmiten näissä tilanteissa uhkaaja on aloittanut riidan ilman mitään syytä. Kyseessä on ollut uhkaajan sairaus, jota hän ei ole itse tajunnut sairastavansa. Ja tällöinhän hoito ei tietenkään ole ollut mahdollista. Mielenterveysongelmat ja alkoholi ovat vaarallinen yhdistelmä.

Traumojeni vuoksi minulla on kielteinen suhtautuminen riitelyyn ja jos tulee riita niin teen kaikkeni sovitellakseni sen. Jos toinen ei tule yhtään vastaan, minä peräännyn todella helposti. Haluan eroon tilanteesta mahdollisimman nopeasti.

Tämän takia en ole joidenkin ihmisten kanssa enää tekemisissä ollenkaan. Olen todennut heidän seuransa epäterveellisiksi.

Pahin virhe, minkä voi seurassani tehdä, on alkaa huutaa minulle. Se nostaa välittömästi vanhat traumat pintaan. Mies ei onneksi huuda minulle. Siksi tämä meidän juttu onkin kestänyt.

On ihan normaalia, että riitaa tulee, kun ollaan yhdessä. Mutta sillä todellakin on merkitystä, että miten riidat selvittää ja ovatko ne suhdetta rakentavia vai tuhoavia. 

Onko sinulle jäänyt traumoja riidoista? Ja miten ne vaikuttavat nykyiseen suhteeseesi?

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat